ПАРИЖ - 16

• 46 164
  • 782
  •   1
Отговори
# 405
Привет група! Видях из публикациите, че адреса на пекарната от Калинката е  12 Rue Gotlib in the 21st arrondissement of Paris, France..Като потърся адреса в Google maps-а и ми излиза адвокатска кантора. Също така прегредах и с 360 вю-то, за да разпозная емблемантичната пекарна, но уви - греда! Да  не би да не работи? Някой ходил ли е скоро там? Благодаря предварително!

# 406
  • ВАРНА
Привет група! Видях из публикациите, че адреса на пекарната от Калинката е  12 Rue Gotlib in the 21st arrondissement of Paris, France..Като потърся адреса в Google maps-а и ми излиза адвокатска кантора. Също така прегредах и с 360 вю-то, за да разпозная емблемантичната пекарна, но уви - греда! Да  не би да не работи? Някой ходил ли е скоро там? Благодаря предварително!

Пекарната е на метро 12 Lamarck Caulaincourt,
18 arrondissement,
48 Rue Caulaincourt

Затворена е във вторник със сигурност. За неделя  - не знам дали е отворена.

# 407
Привет група! Видях из публикациите, че адреса на пекарната от Калинката е  12 Rue Gotlib in the 21st arrondissement of Paris, France..Като потърся адреса в Google maps-а и ми излиза адвокатска кантора. Също така прегредах и с 360 вю-то, за да разпозная емблемантичната пекарна, но уви - греда! Да  не би да не работи? Някой ходил ли е скоро там? Благодаря предварително!

Пекарната е на метро 12 Lamarck Caulaincourt,
18 arrondissement,
48 Rue Caulaincourt

Затворена е във вторник със сигурност. За неделя  - не знам дали е отворена.
Благодаря! Много полезно!

# 408
  • Бургас
Какво толкова има в тази пекарна, заинтригувах се?

# 409
  • ВАРНА
Какво толкова има в тази пекарна, заинтригувах се?
Пекарната е от любимото на деца и тийнове филмче "Калинката и Черния котарак " Simple Smile
Иначе на същата улица, но на другия тротоар (по-близо до метрото) има пекарна, която е печелила награда за най-вкусна селска багета през 2019. Разкошни са им багетите наистина. И огромен избор на френски макарони.

# 410
Здравейте, имам въпрос свързан с придвижването в града с малки деца. Кацаме в Бове в понеделник вечерта, от там с бус до Париж, който доколкото видях ще ни стовари на гара Майо.
От там с нещо,предполагам метро  хващаме РЕР А посока Дисни - хотелът ни е в Торси. На следващия ден, общо 3 дни, ще ползваме само РЕР А от хотела до Дисни и обратно, т.е. имаме 3 дни по 2 пътувания в зона 5.
На третия ден след Дисни минаваме за багажа през хотела и от Торси се връщаме в Париж за 1 вечер, в хотел в зона 2 (има смяна на РЕР А с метро до Mairie de Chily
 На следващия ден пътуванията са: с метрото от Mairie de Clichy до айфеловата кула и обратно до хотела за багажа, след това с метрото от St Ouen до гара Майо и на буса за Бове.

Децата ни на 8 и 3 години. Доколкото разбрах малката се вози навсякъде безплатно. Въпросът е с кои билети/карти да пътуваме? Хартиени карне 10 бр вече няма, има безконтактни - но не разбрах как се купуват и ползват? Navigo Easy май е приложението? Мога ли на 1 телефон да имам и стандартни и намалени за детето билети? И дали важат за зона 5 или само 1 и 2. Моля за съвет и благодаря.

# 411
  • Пловдив
Здравейте, някой дали е посещавал зоопарка в Париж? С градски транспорт има ли удобен вариант за стигане?

# 412
Здравейте, някой дали е посещавал зоопарка в Париж? С градски транспорт има ли удобен вариант за стигане?
Да,ако питането е за този във Венсенес.Да с метрото се стига.Спирка Porte Dorée на линия 8 или т3а.

# 413
  • Пловдив
Да, за този става въпрос. Благодаря.

# 414
  • На планетата Земя
Bise Pise, от Майо с метро 1 трябва да стигнете до спирка Charles de Gaulle – Étoile. Оттам хващате РЕР А до Торси.
Ако парите не са проблем, може да разгледате и възможността да пътувате с такси от Буве до Торси. Ще ви спести доста таралянкане с малките деца.

# 415
Bise Pise - аз бях писала за карнетите. От гишетата на спирките си купувате карти Navigo Easy за 2 евро( не е необходима снимка, не са персонализирани) и я пълнителните с 10 билетчета за 14,90 евро. След това може да се зареждат отново от автоматите или гишетата.

Вижте и опциите за Навиго Visite и Easy еднодневни карти и сметнете кое ще ви излезе най-изгодно. https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/paris-visite-travel-pass

# 416
Bise Pise - аз бях писала за карнетите. От гишетата на спирките си купувате карти Navigo Easy за 2 евро( не е необходима снимка, не са персонализирани) и я пълнителните с 10 билетчета за 14,90 евро. След това може да се зареждат отново от автоматите или гишетата.
Миле, а могат ли няколко души с една карта?

# 417
Миле, а могат ли няколко души с една карта?

Навиго Easy не са персонализирани и могат да се използват от различни хора.

Bise Pise - Вижте и опциите за Навиго Visite и Easy еднодневни карти и сметнете кое ще ви излезе най-изгодно. https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/paris-visite-travel-pass

# 418
В смисъл, че можем 4-ма души с една карта да цъкаме?

# 419
  • На планетата Земя
Shimbite, не, с навиго не можете да ползвате една карта. Независимо, че не са поименни, всеки трябва да си има карта.
Ние процедираме така - ако в центъра на Париж ще са ни нужни много движения с метро, купуваме си карнетка с 10 броя и всеки си взима от тях. Ако свършат  - нова, като преценяваме колко ще ни останат, дали отново да купим 10 или да кажем само три, защото няма да си нужни повече. А за движенията на по-големи разстояния (летище, Дисни, Версай) си купуваме билет конкретно за целта или от машина, или от гише със служител.

Общи условия

Активация на акаунт