ПАРИЖ - 16

• 46 164
  • 782
  •   1
Отговори
# 420
Малко по-горе пише, че карнети вече не се продавали, или това не е така? И ако да - къде се купуват на порт Майо има ли?

# 421
  • На планетата Земя
Ние сега юли не ползвахме много билети, купихме само веднъж на единична цена 1.90 евро, защото останалите ни пътувания бяха дълги, затова не съм се интересувала за промяната.
Сега проверих, има промяна в това, че не получаваш карнета с 10 билети на хартия, а го зареждаш на карта навиго. Със сигурност има сметка, ако се гледа само един човек, защото 10 единични билета са ти 19 евро, а 10 билета, качени на навиго карта излизат 14,90 + 2 евро = 16,90 евро.
Неудобството е, че всеки пътник трябва да има навиго карта с качени на нея 10 билетчета. И ще въпрос на пресмятане какви движения ще правите и дали си заслужава.

https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/t-ticket-navigo-easy-pass-and-telephone

# 422
Благодаря, Миле!
Ще съм благодарна ако някой се подвизава там да даде информация за тези карнети - има ли ги, няма ли ги?

# 423
Благодаря, Миле!
Ще съм благодарна ако някой се подвизава там да даде информация за тези карнети - има ли ги, няма ли ги?

Средата на април бяхме там - имаше ги и ползвахме тях. Но преди да заминем и аз бях чела, че вече уж ги нямало и можело да се зареждат само през телефона в Навиго.

# 424
  • Берлин
А ние 2-та половина на май и всичко беше ок с карнетите

# 425
  • На планетата Земя
Шимбе, не го мисли, заминавате, кацате му там на гишето на француцина, викате му дай карнета и ще се разберете веднага дава или не дава Simple Smile И ще действате според ситуасиона.

# 426
Шимбе, не го мисли, заминавате, кацате му там на гишето на француцина, викате му дай карнета и ще се разберете веднага дава или не дава Simple Smile И ще действате според ситуасиона.
Много ме радваш:) ще ви държа в течение.

# 427
  • Русе
Много ме радваш:) ще ви държа в течение.
Лелките на гишетата на малките метростанции много много не незнайват други езици, така че ако не знаеш френски ползвай чичко гугъл преводач-пишеш и и даваш да чете, после тя пише и така. Има едни младежи с жилетки наоколо на някои станции дето помагат и говорят английски. Просто за инфо казвам.

# 428
  • София
Tова е сайта на транспорта в Париж:
https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs
Пише, че няма карнети вече.
Important: please note that cardboard t+ ticket packs of 10 are being phased out, for more information...
От тук: https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/t-tickets
Иначе ако човек има закупени, все още могат да се ползват.
За нощния транспорт се каня да напиша от доста време, ако на някой му се налага да го има предвид.
В гугъл като се даде начална и крайна точка и показва маршрут, обикновено няколко. Когато се зададе късен час  показва каква е алтернативата на дневния транспорт. Ние като ползвахме се оказа съвсем друг номер автобус, тръгващ не от обичайната спирка, гугъл показва и спирката и точния час. Наистина се движат точно по разписание, два пъти се прибирахме посред нощите, като единия път му ударихме един спринт с детето, за да не го изтървем, че са на около половин час.

# 429
А през нощта има ли от къде да си купим билети? Тъй като уж кацаме в 19:30, но с тези закъснения напоследък може и да се доберем до Париж посред нощ... Дай Боже да стигнем все пак:)

# 430
  • София
Ако стигнете до полунощ до Порт Майо ще може да си купите билети на входа на метрото. Иначе съм виждала в единия автобус, с който пътувахме, че има при шофьора такъв апарат, от който да си закупиш билетче. Миналата есен си купихме веднъж от шофьора, но не зная дали винаги може или защото това беше автобус извън града. Но не се притеснявайте, Париж е вероятно най-туристическия град, французите не желаят да говорят английски, но все се намира някой, който да помогне при целия човекопоток.

# 431
  • На планетата Земя
Още на самото летище има машини и гишета, става въпрос за Шарл Де Гол, за Буве нямам представа, не сме кацали там.

# 432
  • Берлин
Сори, ама това с неговорещите английски французи са митове и легенди. Повече от 10 дни бях там през май- абсолютно и само с английски навсякъде. Дори си промених мнението за французите като цяло. Бяха усмихнати, вежливи и никой никога не ми е отказал помощ.

# 433
И аз за 4 дни престой попаднах само на една жена, която не ме разбра на английски и видимо се чувсташе неудобно,че не може да ми помогне

# 434
  • София
Сори, ама това с неговорещите английски французи са митове и легенди. Повече от 10 дни бях там през май- абсолютно и само с английски навсякъде. Дори си промених мнението за французите като цяло. Бяха усмихнати, вежливи и никой никога не ми е отказал помощ.
Учех във Франция в далечната 2002г. Голяма мъка беше да се опитвам да се оправя в Париж на английски. Бях приятно изненадана миналия месец там, когато нямаше човек, който да не говори английски.

Общи условия

Активация на акаунт