ПАРИЖ - 16

• 46 174
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви, ще пиша и на 2та контакта да видим дали бисха се съгласили да ни оставят в Торси.

Милето, А къде ми давате контакт на Джон? Или визирате сайта?

# 451
  • В офиса
Париж през ноември прецаквация ли е? Все ми се струва, че и да е гадно времето пак има страшно много неща за гледане. Видях една снимка, че статуите във Версай ги покриват през зимата, но всъчщност от кога? За какви други изненади да съм подготвена?

# 452
  • На планетата Земя
Джон е собственикът на ezyshuttle.

# 453
Леле, Миле, наистина много неприятно се е получило с тези ..не е за махване с ръка...ужас....аз наистина съм ги ползвала точно веднъж и бяха точни...но няма нищо сигурно за съжаление...вярвам, че си се справили със ситуацията...ти си машина  Heart Eyes

# 454
  • София
Париж през ноември прецаквация ли е? Все ми се струва, че и да е гадно времето пак има страшно много неща за гледане. Видях една снимка, че статуите във Версай ги покриват през зимата, но всъчщност от кога? За какви други изненади да съм подготвена?
За пръв път посетих Париж около 10 декември. Изобщо не съжалявам.

# 455
Колко време отнема от Бове до Майо?
Ползвалите "Шарл дьо Гол" колко им е отнело ориентировъчно придвижването да мястото за настаняване? Наясно съм, че е тяърде условно, но се опитвам да преценя, какво време да предвидя за това. Благодаря!

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 22:11 от Tsugumi_

# 456
  • София
Преди няколко страници писах за цените на такситата. Имат фиксирана тарифа Париж-Шалс дьо Гол. По спомен около 60 евро през деня и 50 през нощта.

# 457
  • Бургас
Ползвалите "Шарл дьо Гол" колко им е отнело ориентировъчно придвижването да мястото за настаняване? Наясно съм, че е тяърде условно, но се опитвам да преценя, какво време да предвидя за това.

Около час и половина с шатъла е от Бове до Майо.
А с трансфера ни отне повече от 2 часа от Бове до Сен Дени, големи задръствания имаше, отделно докато се разхвърлят всички хора от трансфера...

# 458
  • Берлин
Ние ползвахме частен трансфер от ШарлДГ до Монмартър и обратно. Около 100€ ни излезе, 2 души. Чисто, точно, луксозно. Някъде съм писала компанията в пост май месец,не помня фирмата. Или през букинг да беше... Обикновено поръчваме трансфер в двете посоки, където и да пътуваме. Но всичко е лична преценка и планиран бюджет все пак. Иначе към Париж около 40 минути, към летището обратно около 25, но нямаше никакъв трафик на връщане.

# 459
  • На планетата Земя
Кацнахме на Шаел Де Гол около 9.30, хванахме RER до St. Michel, където ни беше хотела. Билетът на човек около 9 евро. Настанихме се към 11 часа.

# 460

Ако не вали продължително, не е толкова гадно, само дето е студено, но зима и есен понякога вали с часове и единственото, което може да се прави е да се придвижваш с метро от музей на музей.

# 461
  • ВАРНА
Ползвалите "Шарл дьо Гол" колко им е отнело ориентировъчно придвижването да мястото за настаняване? Наясно съм, че е тяърде условно, но се опитвам да преценя, какво време да предвидя за това. Благодаря!

Кацане на Шарл до Гол в 19ч30, настаняване в хотел Ибис в 14 arrondissement около 21ч30. Придвижване с RER B. Във времето включвам купуване на карти навиго, леко объркване на посоките при прикачване на линия 4 на метрото и 5-10 минути лутане докато намерим хотела.

# 462
Много благодаря на всички, които ми отговориха!  🌸 🍀 🌸

# 463
  • Варна

Бове до Майо= 85 км. , времето зависи от трафика 1 - 1 и 1/2 ч. = 16 евро с шатъла , а може и по малко с трансфер ако сте 7-8 души и повече багаж и е удобно -  до адреса.
От Де Гол и Орли има еруер = 9 евро билет и бързичко
такси/юбер/частен трансвер = 60-100 евро и може повечко време щото всякакъв автомобил може да се натъкне на трафик.
частен трансвер обикновено е микробус до 7-8 души и повече багаж и може да е оптимален вариант щото е и до адреса.
Другото хубаво е ако има хотелски трансфер както е при някой по скъпи хотели/вериги.
Юни средата сутринта 6 градуса и проливен дъжд - купувахме анцузи , дъждобрани , чадъри.........
Ноември по ризки и фанелчици и хубаво слънчице , красива , шарена и топла есен = квот реши ДЕДО.

# 464
  • На планетата Земя
Планират се ремонти работи по RER A, имайте ги предвид:

От 13.8. до 19.8 включително няма да работи RER A на спирка Charles-de-Gaulle–Étoile. Влакчетата, идващи от източната посока, ще спират до Auber. Остава да работи Châtelet–Les Halles, затова няма да са засегнати човечетата, пътуващи между Gare du Nord и Marne-la-Vallée–Chessy и обратно. Пътуващите към Айфеловата кула няма да могат да ползват обичайния къс път и ще трябва да направят прекачване от линия А на Nation на линия 4 в посока Iéna, линия 4 или 6 към Trocadéro или линия 6 към Bir-Hakeim, всяка от които е на около 10-15 минути пеша до кулата. Друг вариант е да слязат на Gare de Lyon и да тръгнат по указания с табели път през моста до Gare d'Austerlitz, откъдето да се хване линия С по посока Champ de Mars.

Общи условия

Активация на акаунт