ПАРИЖ - 16

• 46 147
  • 782
  •   1
Отговори
# 480
Билети купувам от официалния сайт-www.aeroportparisbeauvais.com. Билетите са без дата , валидни са 12 месеца от датата на закупуване.
Да си питам аз - ако самолетчето закъснее с няколко часа дали този шатъл ще ни чака или трябва да търсим алтернатива за придвижване до Париж?

# 481
Шатълите са съобразени с полетите.Не се притеснявайте,ще има автобуси дори и да закъснее полет.

# 482
Прекрасно! Благодаря!

# 483
Прекрасно! Благодаря!
Приятно изкарване!

# 484
Pampinela, решението за закупуване на premier access ultimate е въпрос на желание и възможности. Ако сте за кратко в парка, ако държите да не чакате на съответните атракции повече от половин час (примерно), ако ви се дават тези пари. Ние ходим за повече от ден, знаем кога къде се чака малко, съответно тогава се возим на атракцията, а и не обичаме да даваме излишни пари.
Благодаря ти, Mileto ❤❤❤
В предвид малкото време и голямата натовареност през уикенда, затова проучвам  за този премиум иначе хич не ми се давати, а и не са никак малко 140 евро са

# 485
  • На планетата Земя
Зависи дали ще искате да се возите на всички атракции, включени в паса, или само на някои. Ако са една-две тези, които ви интересуват, а на другите може да почакате малко, тогава може да вземете пас само за конкретна атракция в деня. Приложението го позволява.

За дисниленд теми може би е добре да се ползва другата тема, да не притесняваме тук парижани.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 21:12 от Mileto

# 486
Зависи дали ще искате да се возите на всички атракции, включени в паса, или само на някои. Ако са една-две тези, които ви интересуват, а на другите може да почакате малко, тогава може да вземете пас само за конкретна атракция в деня. Приложението го позволява.

За дисниленд теми може би е добре да се ползва другата тема, да не притесняваме тук парижани.
Purple HeartBlue HeartHeart

# 487
Привет,
Мина и нашето малко Парижко приключение. Успяхме да изпълним предвидената програма. Предварително бях купила билети за операта и Айфеловата кула, няколко часа предварително купих и за нощна обиколка с туристически автобус. Единствено за обиколката с корабче купихме от каса. За качване на корабчето беше и най-голямата опашка. Иначе опашки има, има и навалица, но не е нещо кой знае какво, като се има предвид, че сме в разгара на туристическия сезон.
Да спомена, че от и до летището се придвижвахме с такси, тъй като влакът не работеше, в самия град - с метро.
Като цяло Париж ни хареса. Надявам се да имаме възможност да го посетим отново, например след като приключи ремонта на Нотр Дам 😊

# 488
Привет,
Мина и нашето малко Парижко приключение. Успяхме да изпълним предвидената програма. Предварително бях купила билети за операта и Айфеловата кула, няколко часа предварително купих и за нощна обиколка с туристически автобус. Единствено за обиколката с корабче купихме от каса. За качване на корабчето беше и най-голямата опашка. Иначе опашки има, има и навалица, но не е нещо кой знае какво, като се има предвид, че сме в разгара на туристическия сезон.
Да спомена, че от и до летището се придвижвахме с такси, тъй като влакът не работеше, в самия град - с метро.
Като цяло Париж ни хареса. Надявам се да имаме възможност да го посетим отново, например след като приключи ремонта на Нотр Дам 😊
Привет,
Коя компания използвахте за  за нощна обиколка с туристически автобус?
Благодаря!

# 489
Привет,
Привет,
Коя компания използвахте за  за нощна обиколка с туристически автобус?
Благодаря!
Tootbus. Хареса ни като цяло. Тръгнаха поне 5 автобуса. На влизане раздаваха слушалки.

# 490
  • В офиса
Привет,
Много благодаря за споделеното!
Понеже сега чета теми от 2015-2016-а години и забелязвам че са някак и по-емоционално, а и повече лични впечатления като твоето се споделят. Виждам, че по-голямата част от хората, които са пишели тогава, вече не пишат, а и темата си няма активно участващ "собственик", вероятно за това някак се е позагубил духа й, в сравнение с някои за други градове, които следя.
Иначе чета, защото планирам ходене. Още не сме решили дали сега октомври, или пролетта, както и дали цялото семейство, или "по ергенски". Но като цяло планове за задължителни забележителности тук нямаме, за разлика от други места, където сме имали стройна организация ден по ден, предварителни билети и маршрути, струва ми се, че шляенето най му отива на Париж.
Голямо колебание ми е настаняването. Буквално се люшкам от малко стайче в хотелче в Латинския, до голям и удобен апартамент в покрайнините, дори зад околовръстното. Изгледах купища оферти, първо още преглъщам цените, които са буквално двойно на онова, което платихме тази година Рим и Лондон за аналогично качество в централните райони. После преглъщам стаите от по 10-15 квадрата. И хем съм нетърпелива, хем си мисля че ще се разочаровам.

# 491
  • София
Тинкърбел, ако отидеш през октомври, наистина има шанс да се разочароваш, ако времето не е с теб.
Париж има съвсем различен вид при хубаво време и при дъждовно, мъгливо време. През октомври може да бъде и от двата вида.
Ако аз требваше да избирам, щях да избера малко стайче в Латинския, пред голям апартамен в покрайнините, освен ако не отивам за десети път, обиколила съм всичко в центъра, насладила съм се на духа на града и т.н.
Шляенето му отива на Париж, но и билети за тук-там не са за изпускане.
Но аз съм вече на етапа само за шляене и ядене. Smiley

Когато и да тръгнеш, не тръгвай предубедена, така ще успееш да се насладиш на Париж.

ПП Все повече станаха консуматорите не само тук, затова и разкази няма...

# 492
  • Sofia
Аз много бих искала да разказвам, но изобщо нямам дарба за такива неща. Кратко, прагматично и може би скучно би било.
Запазила съм един що- годе приличен хотел по̀ в центъра, дето струва колкото вила на Малдивите, но отивам само с дъщеря ми и само за три пълни дни, така че предпочитам да не губим време в излишно пътуване.
Билети взех за Лувъра, Орсе, галерия Диор, Монтпарнас, катакомбите и вечеря на корабче.

# 493
  • София
Ако отидете по 'ергенски' бих препоръчала малка стая в самия център. Ние така ходихме първия път преди 4-5 години с мъжа ми в ето това хотелче : . Стаята беше миниатюрна, но беше много чисто и местоположението беше супер. Бяхме първата седмица на декември, оцелихме много студено време, някакъв студен фронт, на Айфеловата кула не знам как не му измръзнаха ушите на мъжа ми на ледения вятър, като не ходи с шапка. Обикаляхме всичките забележителности пеша, въпреки времето, само до кулата ходихме с метро, и може би до Бобур. Иначе от това, че следя прогнозата информативно почти година вече ежедневно, мога да кажа че времето в Париж е почти същото като това в София като температура, като усещане може да има разлики. Какво ще нацелите, Божа работа. Но така или иначе повечето забележителностите в Париж са съсредоточени в центъра, като се добавят многобройните кафета, студеното време не ни беше проблем. Разбира се пролетно време е различно, нацъфтялите дървета, парковете, всичко изглежда по друг начин. И въпреки това, когато се качихме на самолета за обратното и мъжа ми каза, че сме изпълнили една мечта, му казах, че сега вече ми се ходи в Париж много повече отколкото преди да го посетя, но и не бяхме видяли всичко, и все още не сме всъщност. Но това е въпрос на усещане, на лично възприятие, на сантимент към франкофоните и т.н. Аз никога не тръгвам с някаква настройка, защото е твърде субективно, всеки вижда с различни очи и има различен вкус. Винаги си набелязваме няколко основни неща, които да видим, след което си оставяме време просто да се движим из улиците, това мотаене ми носи голямо удоволстие. Но има хора, които предпочитат да видят още нещо, вместо да се шляят. Ако отидете цялото голямо семейство, може би пролетта е по-удачния вариант, или началото на лятото, за да отидете в Дисниленд, макар че и в Тюйлери правят голям панаир всяко лято ( не искам да казвам цигания, ама си е баш такова в самия център на Париж, както и евтините китайски  сувенири точно до Лувъра, явно е неизбежно за всички големи  столици, но въпреки това са уф).

Шантал, много ви е хубава програмата! И аз не умея да пиша, даже бих казала, че мразя да пиша и избягвам да го правя. А много би ми се искало да си имам някакви пътеписи лично за себе си. Преди децата бяха малки и поне ги снимах пред всяко нещо, а сега с телефона я снимам нещо, я не, и ... така.

# 494
  • Варна
И аз много се лутах с хотелите. Тъй като сме с три деца реших за голям апартамент при небостъргачите.😝Ужас, нито беше голям, нито бяхме на виско. И паркинга в целия Le Defense беше 31.5 евро. Няма да повторим там. Задължително си вземете стая около центъра. При нас вечер нямаше какво да правим, е ние и късно се прибирахме, но друго щеше да е сме в латинския.
Прекрасен Париж, всичко ми харесва. Хранехме се по малки улични ресторантчета, и беше на прилични цени и много вкусно. Ние сме от Варна, и от както сме се върнали от Франция не сме излизали да вечеряме навън 😄, те цените на Морска гара са като по Шан-з-Елизе, само дето липсва приятната атмосфера.

Общи условия

Активация на акаунт