ПАРИЖ - 16

• 46 121
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте пътешественици ! Четох ви до някъде , но ми изниква един въпрос в главата .. Понеже полетът ни ще бъде Палма - Бове , трансфера Ивайло ми каза 100 и нещо евро понеже нямало да има други освен нас от полета , та на слизане от самолета няма ли вариант да се комбинираш с някой непознат за такси или нещо тскова знам ли … Другата ми питанка е понеже ще имаме 2 дена и половина на разположение как да рязпределя обиколката ? В деня на пристигането ще бъдем може би към 16:00 часа в Париж , после имаме още 2 пълни дена и на четвъртия полета ни е рано сутринта в 9:00 , а частните трансфери пътуват ли в 05:00 - 06:00 към летищата , нямам идея лога трябва да ттъгнем за са сме навреме в 9 на летището … Таа Благодаря предварително ако нвкой обърне внимание на не толкова остроумните ми въпроси 😄
Привет! Аз ще пътувам с Wizz на 09.09 и ще кацнем на Бове в 21ч . Кога ще пътувате вие? Тъй като и ние сме за
  2,5 дни  с две деца (9,11) и с помощта на съфорумките съставих следния план,  разбира се всичко се променя в движение:
09.09- пристигане във Франция
10.09- Дисниленд
11.09-Триумфална арка, Шанз Елизе, Лувър отвън (имам лоши спомени с деца в  Долма Бахче в  Истанбул), разходка с корабче по Сена, училището и пекарната на Марионет, PSG футболна среща (момчета),  разходка с Hop on-Hop off тур  (момичета); разходка в Монматър (иска ми се, ама няма да ни стигне времето)
12.09 Айфелова кула, Летище Буве
Ние летим на 04.10 до 07.10 . А каква в тази пекарна Марионет
Привет!
 А каква в тази пекарна Марионет Това е пекарната от анимационното филче Калинката и Черния котарак. Моите много го гледаха и много му се  кефеха. Пекарната е на метро 12 Lamarck Caulaincourt,18 arrondissement, 48 Rue Caulaincourt. Гугъл каза, че работи, но дори и да не работи на другия ъгъл имало друга пекарна с топ багети, а и е близо до Сакре кьор. Ще ги съчетая.
Има ли някой в Париж сега, за да ъпдейтне за времето там. "Ябълката" ми показва, че другата седмица ще яко дъжд. Успокоявам се, че това е прогноза, а не диагноза.

# 556
Ох тези нощувки са ми голяма чуденка .. Дали да в до Порт Майо там квартала спокоен ли е с цел да не хващаме метро с куфара на пристигане , другият ми вариант е междду 6 и 7 зона или пък 2 ра … незнам не мога да взема решение .. помощ , днес трябва вече да направя резервацията

# 557
Метростанцията е много близо до Порт Майо. Иначе там районът, доколкото съм го обхождала по главните улици е добре. Аз винаги предпочитам за нощувка около Айфеловата кула и Марсово поле. Там най-много ми харесва. Не мисля, че ще имате проблем с логистиката, освен ако не е някой съвсем краен район.

# 558
  • Sofia
Ние също пътуваме следващата седмица и моята “ябълка” е яко кисела, но много се надявам да размисли.

# 559
Още не съм започнала да чета темата подробно, но оставам с впечатление, че градският транспорт е доооста сложен Simple Smile
Някакви насоки, как най-удобно да се ориентираме? Благодаря!

# 560
Метростанцията е много близо до Порт Майо. Иначе там районът, доколкото съм го обхождала по главните улици е добре. Аз винаги предпочитам за нощувка около Айфеловата кула и Марсово поле. Там най-много ми харесва. Не мисля, че ще имате проблем с логистиката, освен ако не е някой съвсем краен район.
На пешеходно разстояние е от Триумфалната арка

# 561
  • Пловдив
И ние пътуваме в понеделник. Споко, там и в региона редовно си е дъждовно, но не означава , че са бури. Просто си вали.
Взимайте чадър и това е.
Откакто живях година в Белгия просто приех дъжда като част от ежедневието 🤣🤣🤣

# 562
За миналата седмица, когато бяхме в Париж,  по прогноза даваха дъжд - 80, 90% за някои дни.
Даже чадър мъкнах в ръчния багаж.
Е, изобщо не валя. Нито един ден. Случихме прекрасно време.
Не го мислете толкова.

# 563
Още не съм започнала да чета темата подробно, но оставам с впечатление, че градският транспорт е доооста сложен Simple Smile
Вероятността да се объркаш в Сф е по-голяма от колкото в Париж! За първи път ще ходя в Париж изцяла ще разчитам на двата си крака и градския транспорт, но това което съм видяла до сега в Европата , Турция и Дубай ,това показва. Туристически градове, с големи табели, различни цветове в метрото, Турция и Дубай даже са и на двата езика. А бе направили са го харата, а пък и да не се ориентираш:”С питане и до Цариград се стига”. Успех!

# 564
Пак съм аз 😄 Ама вие от кой сайт си взехте билети за Лувъра и АК ( линка от стр 1 не сработва )

# 565
  • Sofia
За Лувъра оттук: https://www.louvre.fr/en
За кулата не съм купувала, но ако бях, пак официалния сайт щях да ползвам, по възможност.

# 566
  • София
Изобщо не е сложно, с метрото се движите навсякъде. На всяка станция има карта, която да ви ориентира ! Измислили са го чудесно- в Рим ми беше по- сложно

# 567
Пак съм аз 😄 Ама вие от кой сайт си взехте билети за Лувъра и АК ( линка от стр 1 не сработва )

Привет! Трябва да се махне ticket в URL и зарежда
https://www.toureiffel.paris
Страницата е променяна. Ако няма билети за твоите дати не се отказвай, проверявай ежедневно. Пускат ги по някое време. Успех!

# 568
  • Варна
Билети за Лувъра не ви трябват - има много каси и става бързо. Версай и кулата е по проблемно и където и да е гледайте да не е събота , неделя или празничен ден - тогава е най - голямата тарапана.

# 569
Salut!
С дъщеря ми в сряда отиваме за 2,5 дни в Париж. Трябваше да сме трима, но любимият не си уреди отпуск и ще работи 😠 Но пък отиваме за концерт на любима група и се надявам положителните емоции да разчистят малко яда и разочарованието.

Избрах хотелът да е близо до зала Олимпия, за да не се прибираме дълго по тъмниците - между МонМартр и Опера.

Нищо не съм планирала все още, а и прогнозата за дъжд не ме мотивира особено. Отделно, че сме били преди няколко години и сме обиколили по-важните забележителности, та сега ще е припомняне - волна програма.
Колебая се дали да взема онлайн или там на място билети за шатъла от Бове. Ако взема онлайн и се окаже, че има закъснение на полета, да не вземат да изгорят.

P. S. Много ми е притеснено, че без друг възрастен ще пътуваме. Хем винаги аз съм била организатор и съм оправна, обаче друго си е. Не, че тийнката ми не е по-зряла от много възрастни де 😊

Общи условия

Активация на акаунт