ПАРИЖ - 16

• 46 102
  • 782
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз се чудя дали да купя онлайн или на място. Мен ме притеснява дали тия бусове чакат достатъчно, че с децата, ако се наложи да се мине през тоалетната щом минем проверката...вярно само 5 мин са, ама знам ли ги...И два въпроса и от мен, децата на 3г. се возят безплатно, но на седалка или в родителя?
 Сайтът на страница 1 не работи, от кой да купя онлай:
https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/access-parking/paris-airport-shuttle/

Или https://www.busbeauvaisparis.com/

Не мисля, че шатълите тръгват веднага. Ние чакахме частен транспорт, но ми направи впечатление, че шатълите си чакаха спокойно, а хората масово пушеха и се тълпяха около летището. Поне с такова впечатление останах.

# 586
Кой е сайта от който да закупя билети за шатъла? Бове - Париж

# 587
www.aeroportparisbeauvais.com

# 588
Много се чудя дали да купя Музеумпас https://www.parismuseumpass.fr/t-en/ или да запазя билети онлайн? Единствения недостатък е че Операта не е включена доколкото разбирам и не мога да запазя час за Версай а трябва да чакаме на общата опашка..

# 589
# 590
www.aeroportparisbeauvais.com

Закупих билети. Благодаря. Нямаше поле за час, обаче. Как там да се ориентираме и да намерим шатъла. Нали няма нуждя от резервиране на конкретен час.

Закупих и билети за Версай. Но сега проучвам как се стига дотам - някой, който има представа?

# 591
Разпечатайте билетите, така както са изискванията, описани в сайта. Могат да бъдат качени на смартфон, като екранът трябва да е с достатъчна яркост.Билетите нямат час, нямат точна дата за използване, не са поименни, нямат на тях посока. В смисъл, ползват се било от Бове, било от Париж. Имат валидност една година от датата на закупуване, отбелязана върху билетите. След като излезете от аерогарата, следвайте другите пътници. Дайте начална точка, от която ще тръгнете за Версай.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 17:43 от le pifophile

# 592
  • На планетата Земя
Ние ползвахме RER C до Версай, пътуването е около 40 минути. После около 10 минутки спокоен ход до входа.

https://www.versailles-palace-tickets.com/getting-to-versailles/ … jbHsaApS0EALw_wcB

Скрит текст:
RER line C from Paris will take you to Versailles Château - Rive Gauche train station, which is only a 10 minutes’ walk to the Palace. If you're taking the RER C line, take trains “VICK” or “VITY” to Versailles Rive Gauche.

# 593
  • Пловдив
След като открих, че Гугъл мапс ми изкарва маршрут с градски транспорт , много си улесних живота. Просто задавам крайната точка и искам насоки за стигане с градски транспорт.
Така обиколихме Рим и Париж последните седмици.
А
Билетите - има машинки на всички станции на метрото, поне на тези, през които минахме ( поне 10-12 бяха).

# 594
Bonjour! Поздрави от красив Париж

Нашето френско приключение приключи. Горещо благодаря на всички, споделяйки съвети,  даващи напътствия  рисувайки карти. Специални блогодарности на Mileto Flowers Hibiscus най-много понесе от хилядите ми въпроси.
Имам 4 бр.билетчета, които дарявам. Условието е само желаещия да си организира получаването или на място в Сф, или да си плати доставка.
Весел и слънчев ден!

# 595
Благодаря за отговорите за шатъла.
Ще бъдем общо четири дни - 2-ма души и още се чудя за градския транспорт, при все че единият ден е за Версай. Има ли смисъл от карта?

# 596
  • Sofia
И ние се прибрахме. Доволни!
Летяхме от/до Шарл де Гол и ползвахме услугите на Ивайло, препоръчвам от сърце. Благодаря още веднъж за координатите му.
Транспорт в града не сме ползвали, с изключение на един Uber от Нотр дам до Триумфалната арка (струваше €16), по 20+ км на ден навъртахме пеша.
Хотелът ни беше на много удобно място, стаята просторна и безупречно чиста (https://www.hotel-le-a.com/).
Видяхме това, което бяхме планували за трите пълни дни, с които разполагахме. Всички билети бях купила предварително онлайн и не сме чакали никъде. В Лувъра влезнахме през входовете отдолу. Предварително си бях извадила местоположението на експонатите, които държахме да видим и се ориентирахме много лесно.
И малко снимки за настроение:

# 597
Здравейте, от София за Бове, уизеър излита от терминал 1, не пише обаче дали там каца навръщнте (предполагам, че да, но все пак да задам този тъп въпрос Simple Smile ). И дали трябват маски в самолета. Мерси

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 19:40 от ambro13

# 598
Здравейте, от София за Бове, уизеър излита от терминал 1, не пише обаче дали там каца навръщнте (предполагам, че да, но все пак да задам този тъп въпрос Simple Smile ).  Мерси
Привет! От Буве тръгва от Т1, но каца в  Сф на Т2. Т1 на БГ работил до 20:00ч и затварят. 😉
Пригответе се за закъснение. Масово полетите на Уиз-а  закъсняват. На тръгване за Париж имаше закъснение от 1ч и 20 мин., от обявени 50 мин. и ни държаха в самолета,съответно изпуснахме метрото. На връщане за Сф имахме около час, за щастие бяхме навън. Не трябват маски, при чекин-а го пише, ако го правите он лайн.Успех!

# 599
О не, наистина ли?! Тъкмо планирахме да оставим колата на паркинга на Т1. Иначе никъде не пише, че каца там, нито на билета, нито в сайта.

Общи условия

Активация на акаунт