ПАРИЖ - 16

• 46 030
  • 782
  •   1
Отговори
# 660
Привет!
Записвам се и тук да ви следя.
Плануваме, живот и здраве Париж догодина-Април-Юни, в този порядък, когато успеем.
Искаме да включим и Дисниленд, защото ще ходим с малката, 6 години.
За първи път ще я водим с нас в чужбина.
Ще е голямо приключение.
Гледам много агенции, но нито една от офертите не ме устройва.
И тъй като се справяме доста прилично и сами с организацията май ще останем на варианта отново самостоятелно.
Ще се радвам на препоръки и всякакви идеи за хотели, заведения, с прилични цени(знам, че е много скъп град, но все пак съ сигурност ще има нещо прилично и бюджетно) и също така насоки как да организираме дните си.
За първи път ще ходим.
Държа най-много на Версай. Мечта ми е.
Един ден ще ни отиде там.
Най-базовите забележителности рязбира се искам да видя. И един ден в Дисниленд (за повече няма как да стане, а нямаме и желание, а за по-малко от ден няма смисъл).
Та, идеята ми е дали ще мога да се вмънка в 3, 4 дни при положение, че и Версай и Дисниленд са извън града, което автоматично значи, че за самия ще ни остане 1 ден.
И с уговорката, че сме с малко дете, което не може да върви много.
Звучи невъзможно знам, ама ще си я водим.
Един ден за Париж е много малко и не ме устройва. Та стигам до извода, че с тази програма и тези ми желания с по-малко от 4 дни няма да стане. А 5 ще са идеални, защото няма да препускаме като коне.
Ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 661
  • София
Ако имам един ден за Париж, бих го прекарала между Айфеловата кула и Нотр Дам. Тръгваш пеша от едното по единия бряг на Сена и се връщаш от другата страна. Разбита се за музеи няма да има време, май и за Монмартр, но вие си знаете. Самата разходка по уличните наоколо е прекрасна!

# 662
  • В офиса
Caroline_Bingley и аз така, но даже вече букнах апартамент за юни в 3ти район. Излезе ми в букинг на ок цена и с надпис "обикновено не е наличен" и аз лапнах кукичката. Ние сме повече хора от вас, де - семейство с 3 деца ще сме. Иначе и аз най-много искам Версай, а трябва да заведем децата в Дисни (което ме потриса, случайно да има как да пуснем две деца на 11 и почти 9 сами в Дисни? Или заедно с 16-годишно?) Но ние сме за цели 4 пълни дни така че ще имаме малко повече време за разходки в самия Париж от вас. Според мен 6-годишното ще се зарадва на разходка с корабче, а и така предполагам се вижда повече без да се ходи.
Ние иначе ще сме с кола до там, живот и здраве, ако тръгнем, че има много време до тогава. Знам че паркингите са скъпи, но нещо друго да имаме предвид?

# 663
  • Бургас
5 дни си е по-добре. Особено ако не се планира ново пътуване скоро. Не е разумно да се хвърлят толкова пари и усилия за организиране на пътуване, ако нямаш достатъчно време. Поне моето разбиране е такова Simple Smile
Препоръчвам за настаняване airbnb. По-изгодно излиза от хотел и по-удобно, особено ако сте с дете.
Колко да е скъп Париж - не ми направи впечатление да е много скъп, а бях два пъти тази пролет. Цените по масовите ресторанти бяха като в софийските. Е, ако седнеш в Мишлен ресторант, сигурно ще е скъпо, но като цяло не ме стресираха много цените. Сега не знам как е, може да са се вдигнали много от пролетта.

Скрит текст:
Макар че в ресторантите в София вече ми се замайва главата от цени

Билети за забележителности купувайте онлайн.
Двe приложения с аудиогайдове съм давала също, с които разходката е супер приятна: izi travel и touring bee

# 664
Caroline_Bingley и аз така, но даже вече букнах апартамент за юни в 3ти район. Излезе ми в букинг на ок цена и с надпис "обикновено не е наличен" и аз лапнах кукичката. Ние сме повече хора от вас, де - семейство с 3 деца ще сме. Иначе и аз най-много искам Версай, а трябва да заведем децата в Дисни (което ме потриса, случайно да има как да пуснем две деца на 11 и почти 9 сами в Дисни? Или заедно с 16-годишно?) Но ние сме за цели 4 пълни дни така че ще имаме малко повече време за разходки в самия Париж от вас. Според мен 6-годишното ще се зарадва на разходка с корабче, а и така предполагам се вижда повече без да се ходи.
Ние иначе ще сме с кола до там, живот и здраве, ако тръгнем, че има много време до тогава. Знам че паркингите са скъпи, но нещо друго да имаме предвид?

Ами аз обмислям поне 4 нощувки да са.
Инак ми се вижда безсмислено.
Ама не знам как ще се приеме от ММ.
На него 3 дни са му максимума.
Но и аз съм на принципа да е повече дни, да е по-спокойно и да имаме време.
Остава да навия и ММ.
Поне 4 нощувкини трябват според мен.
Аз искам и на Айфеловата кула да се кача.
Детото се е возило на корбче. Да, харева й.

# 665
  • Sofia
За мен единствено хотелите са по- скъпи в сравнение с други европейски столици. И може би не точно по- скъпи, а съотношението цена- качество е различно.

# 666
  • На планетата Земя
3 нощувки, като 1 ден е Версай, друг ден е Дисни, е крайно недостатъчно. В останалите два дни пристигате/тръгвате си, за кое по-напред.
Какъв ви е дневният бюджет за 1 нощувка 2 възрастни и 2 деца?

# 667
Ние бяхме за 7 пълни дни и можехме да останем поне месец, да не кажа цял живот:)

# 668
  • Варна
на нас 3тото ходене беше 21 дни - КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 669
Здравейте!
Записвам се да ви чета.
Планираме Дисниленд лятото и ми се иска ден по-рано да отседнем в Париж. Искам само да идем до Айфеловата кула и ако има време за корабче по Сена.
Гледам хотелите, но ми се струват скъпи.
Препоръки къде да търся - в Airbnb ли или е прекалено рано? Кой район е за предпочитане да тях?
Също така да питам за самолетни билети кога е най-изгодно да се търсят? Като гледам цените на Уиз май няма много смисъл да се пътува с тях при положение, че цените и с други компании са подобни?

# 670
За самолетните билети ,когато излезнат новите разписания потърсете удобни дати с хубави цени.
За хотел,където считате ,че ще ви е удобно.

# 671
  • На планетата Земя
Никога не ползвам Wizz за Париж+Дисни, защото са много неудобни часовете, губи се време в трансфери, които струват пари, отнемат часове от деня, в които можеш да правиш друго. А ако в дадения ден имаш и вход за Дисниленд, става съвсем неизгодно. Тази година отрано купих билети на България Еър - на отиване  ранен сутрешен час и програма, започваща от Париж. На връщане излизане в 10,15 часа сутринта, като предишния ден късно вечерта напуснахме Дисниленд и останахме една нощ в хотел до летището. От този хотел до терминала имаше безплатен шатъл.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 14:38 от Mileto

# 672
Благодаря, Mileto!
Да, значи тотално се отказвам от Уиз. Ще търся и аз такъв варианр, ранен още деня преди Дисни, за да имаме ден за разходка в Париж и ранен трансфер на другия ден за Дисни.
Къде в такъв случай е удачно да търся място за настаняване в Париж, за да можем още към 7-8 да тръгнем към Дисни.. Да е наблизо транспорта? Кое е най-бързо като придвижване?

# 673
  • ВАРНА
+ ако се лети от Варна може  да се гледат полети до Париж на австрийските авиолинии

# 674
  • София
Здравейте Simple Smile

Често се споменава в темата за някакъв магазин за парфюми близо до Айфеловата кула. Може ли насоки как да го намеря? Всякакви препоръки за магазини са добре дошли Simple Smile
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт