ПАРИЖ - 16

• 46 018
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
Трябва да погледнете за самата неделя на Великден най-вероятно музеите може да са затворени, иначе заведения, ресторанти със сигурност ще работят. По-голям проблем са астрономическите цени на билетите по това време...

# 691
Привет, на всички. Не мога да не пиша и за новия филм "Госпожа Харис отива в Париж" - толкова приляга на темата.
https://www.cinelibri.com/gospozha-haris-otiva-v-parizh/

# 692
Група здравейте, как ви се струва цена 200 лв за билет отиване и връщане София - Париж в началото на юни? Възможно ли е да открия по ниска цена за май, юни? И смятате ли, че за 5 нощувки ще успея само с ръчен багаж? Бях в Неапол тази година за 4 нощувки и успях само с ръчен, но за Париж не знам 😁 Някой, който е ходил да сподели?

# 693
  • На планетата Земя
Супер са си 200 лв в двете посоки. Аз бих си взела едно малко куфарче на борда.

# 694
Супер е цена от 200.00лв. за този период и става само с ръчен багаж.

# 695
  • Пловдив
Няма проблем с Ръчен багаж само за 4 дни.
Ние с мъжа ми за 14 дни пак бяхме само с ръчен , обиколихме Франция и Германия ( южните части , само). Перяхме се в Airbnb , та винаги сме се вписвали само с ръчен, като сме само двамата.

# 696
  • Берлин
За мен повече от 2 дни само с ръчен е абсурд. Но всеки знае себе си.

# 697
  • Бургас
Бях точно в началото на юни, времето беше много приятно, около 18-20 градуса.
При повече фантазия и умения за стифиране на багажа, може да се оцелее и само с ръчен. Особено ако не мъкнеш резервни обувки Simple Smile

# 698
Благодаря ви много! А ако вземем детето с нас, което тогава ще е на 8 месеца, мислите ли че ще успеем само с ръчен 🤣 Май няма как де ама съм виждала, че и по две чанти си качват на борда и то доста натъпкани 🙄

# 699
  • Пловдив
Не мъкна резервни обувки, якета. Не нося сешоар , само преса.
Стифирам много добре 😃
Обръщам внимание , че плащам опцията ръчен багаж + дамска чанта или раница. Тоест в раницата за лаптоп събирам още работи.
3-4 панталона, 5-6 блузи, бельо , преса, гримове, парфюм. Лятото е още по- лесно. Ако искам/ скъсам  нещо, купувам на място и така. Вече над 10 години се оправям така и е по- лесно и бързо поне за мен. Много мразя да чакам на лентата за багаж.

С дете с такъв багаж абсурд. Ние с дете на 2 години бяхме в Париж. Едва се побрахме в чекирания куфар 20 кг. Всички описания по- горе са за двойка без малко дете.

# 700
  • Sofia
Дете и само ръчен багаж ми е оксиморон Simple Smile Като помня с колко багаж отивах на море, когато беше бебе ...

# 701
  • София
Благодаря ви много! А ако вземем детето с нас, което тогава ще е на 8 месеца, мислите ли че ще успеем само с ръчен 🤣 Май няма как де ама съм виждала, че и по две чанти си качват на борда и то доста натъпкани 🙄

Дете на 8 месеца с детска количка + Париж = недобра идея.
Много малко станции са пригодени с ескалатори/асансьори. Ще трябва да носите количката на ръце, ако ще ползвате метро. А има станции с мноооого стълби.
Ако ще ползвате автобуси, няма да имате този проблем, но придвижването ще става доста по-бавно.

# 702
  • Пловдив
Ние бяхме с дете на 2 години точно и детска количка.  Истина е , че няма пригодени ансансьори за метрото, таткото хващаше количката заедно с детето и го качваше/ сваляше, зависи накъде ходихме. Не е лоша идея, изкарахме си супер, просто трябва да се има предвид.
В България даже и тротоарите не стават за колички, та би трябвало да сме подготвени за едно метро без ансансьор 😃

# 703
Обмисляхме да сме с раница за бебеносене, без количка 🙄

# 704
  • Варна
Ние това лято бяхме с бебе с количка. Мноооого е удобно. Носиш си целия багаж на количката. Към бебето също се полага един багаж ( проверете в съответната авиокомпания). Количката е безплатна, като тя беше пълна с бебешки неща, които просто вадих на лентата за проверка, но не съм тъпкала в ръчния багаж. Аз само с ръчен нямаше да се справя и имахме един чекиран 20кг. , но бях с три деца и нямаше как, а и много обичаме да си пазарим разни неща.

Общи условия

Активация на акаунт