ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 7

• 44 035
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • на Мелмак
И моята се разготвила днес, добре й се получи. Да е жива и здрава съдомиялната Grinning

# 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някакъв нов бацил е плъзнал май.
кулинарен. Wink

# 182
  • на Мелмак
Да не ги пуска, тоз бацил. Харесва ми, да се върна от работа и да не мисля за всеки ядене. Нейното се одобри от всички Wink

# 183
  • София
По отношение на кулинарния бацил - много ме мъчи втората смяна на набора. Няма вариант да ми помага в кухнята. Имам още четири дни учение, после Варна ... Щастлива съм, че е във ваканция, иска само да му е напазарувано и пробва разни неща... а ТМаркет се оказаха оферта за липса на време. Поръчвам, доставят му, той твори.
Днес готвя (че бяхме до 16 часа), във вторник е той.

# 184
  • София
Маги, стискаме палци и за Варна. Това да предварителни изпити, не са пробни нали?

# 185
  • София
Моят не готви. Гледа някакви готварски клипчета в тубата, въодушевява се например как щял да ни сготви стек и дотам. Кулинарните му способности стигат до това да си направи чай. Като беше мъничък много ми помагаше да си готвим разни неща - я баница, я питчици, я нещо друго. Сега като му кажа да дойде да сготвим заедно - йок! Това му било гадно за пипане, с онова щял да се нацапа... същинска Дева Close !
Възхищавам се на готвещите деца и техния ентусиазъм, ако и мама после да чисти след тях.

# 186
Набора прави по-хубави палачинки от мен. Отдава му се готвенето и винаги го поощрявам.

# 187
  • София
Да се запиша и аз в темата, преди да е свършила  Simple Smile
Наборът също има периоди, в които се прави на мастър шеф. Това е много полезно и го поощрявам, защото брат му замина да учи в университет, без да може да готви (в Швейцария, където да се храни с готова храна е немислимо - една салата е 30+ франка) и му беше много зор първите 2 месеца. Готвехме почти заедно по вайбър 😅. Вече специлизира, последно му завидях за крем-карамела (без никакви шупли).

За ваканцията наборът е малко на село при баба си и  се прибира към средата на седмицата, защото на 12.04 има концерт във Варшава...
Иначе с приятелите, основно от класа, общо взето говорят основно за музика, пращат си клипове, слушат заедно, обсъждат изпълнения и ноти, свирят заедно, но обсъждат и книги и се надъхват да четат (което ме радва). Напоследък доста говорят за войната в Украйна, правиха дарения, преди това говореха за ковид и ваксини - говорят си и по общо-актуални теми.
Приятели са момчета и момичета, компания, мисля, че още няма романтични двойки.

# 188
  • София
Десем, предварителни са (аз хич не ги разбирам), но оценката важи - избира се по изгодната за кандидат-студента (поне за Варна така казват).
Кали Мей, недей така за девите... И моят е дева, ама откакто готви.ме критикува, че не режа на правилни форми картофите...🤪

# 189
И големия се изявява кулинарно, но откакто е студент, в общежитието не може да се изявява , че не им дават да готвят.

# 190
  • София
Кали Мей, недей така за девите... И моят е дева, ама откакто готви.ме критикува, че не режа на правилни форми картофите...🤪
JoyJoyJoy
Развесели ме! Опасна работа са ей!

# 191
  • В светлината на слънцето
По повод общуването - моят не е критерий, тъй като общуването му е в 99% на живо. Голяма компания са и всеки ден се събират. Отделно по байкърска линия има доста приятели, с които карат или просто излизат.

# 192
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гледам и не вярвам на ушите си!
картината на Дега "руски танцьори" е прекръстена на "Украински танцьори'.

сега мога да очаквам "Българската мадона" и изобщо момите на Майстора да бъдат прекръстени на "Македонските моми". Sad
какво има става на всички, след спорта дойде ред на изкуството, следващот е историята... впрочем тя вече мина от ред. Sad

# 193
  • В центъра на моретата
картината на Дега "руски танцьори" е прекръстена на "Украински танцьори'.

сега мога да очаквам "Българската мадона" и изобщо момите на Майстора да бъдат прекръстени на "Македонските моми". Sad
какво има става на всички, след спорта дойде ред на изкуството, следващот е историята... впрочем тя вече мина от ред. Sad

Мм... да, за съжаление...

Desem, съболезнования!

Дъщеря ми също не готви. Ако не съм оставила храна, ще тършува по шкафовете, но няма да се хване да си направи нищо. Освен това е левичар и се притеснява да реже продукти. Хич не знам след някоя друга година като се окаже сама, как ще се оправя, ама то неволята учи. Всъщност, търчи с рецепти от youtube, ама ако някой друг ги направи.

Иначе, сега докато бяхме в карантина, прояви желание да готви, тъй като тя първа се пооправи. С напътствия от моя страна се справи, ама с рязането - хич. Не знам как й останаха здрави пръстите Simple Smile.

С приятели се общуват през инстаграм и месънджър. Имат група на класа в инстаграм, на випуска - пак там - още като ги приеха миналата година си направиха и така се запознаваха. Вайбър има само на компютъра си покрай ученето в 7 кл., но не го ползва вече (всъщност никой от приятелите й не ползва вайбър). Социална е, но вече си подбира хората, с които да общува по сходни интереси - музика, филми, книги.

# 194
Тя подмяната къде на шега, къде наистина вече е факт...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт