Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Тя Skk тогава да спре и вятъра, да не се развали симетрията. Laughing Това в рамките на шегата, разбира се.

Както писах, за момента пердетата стоят самотно просто, около едно сравнително голямо пространство. Когато си избистри концепцията какво още ще сложи на верандата - саксии, кашпи, други неща, самите пердета ще изглеждат съвсем различно.

# 331
Не мога да ги видя особено добре, но според мен не са подходящите пердета. Изглеждат ми от тюл, а тюла не ми се връзва  там. По-скоро нещо като лен или подобно ми се струва подходящо.

# 332
Не мога да ги видя особено добре, но според мен не са подходящите пердета. Изглеждат ми от тюл, а тюла не ми се връзва  там. По-скоро нещо като лен или подобно ми се струва подходящо.
+1, както и да не са вързани долу и кордата да се вдигне на нивото на гредата.

# 333
  • Велико Търново
Платчетата са мрежи, подобни на тюл. Днес ги махнах, аз изобщо не ги харесвам. Просто ми развалят минималистичната идея за всичко. ММ сигурно ще мрънка като се прибере, но не ме кефят, просто ми изглеждат посредствено. Не е до закачане, изпъване на кората или друго, според мен. Иначе е ясно, че трябва да се доизпипат ако стоят, но няма да ги бъде засега. Благодаря на всички ви Simple Smile

# 334
  • София/Варна
skk007 според теб през тези мрежички ще минават ли комари? Зарибила съм се да си сложа точно такива перденца на верандата, за да не ни хапват много комарите, но се чудя дупките дали не са прекалено големи.

# 335
skk007 според теб през тези мрежички ще минават ли комари? Зарибила съм се да си сложа точно такива перденца на верандата, за да не ни хапват много комарите, но се чудя дупките дали не са прекалено големи.
Няма да минават.

# 336
  • Велико Търново
Бейби комари може и да минат Simple Smile
Не мисля че пропускат гадини, ако се опънат от край до край си замрежват като комарник.
Мрежите ми са от Икеа, можете да видите  там https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/curtains-bli … 00-byalo/10070262

# 337
Срещу хвъркати гадини - или комарници на дограма (което естетически не е добре), или онези лампи, по които се пукат.
На моя балкон, който е на висок етаж, вечер на пусната лампа налитат нощни пеперуди, миризливки има доста, комари - по-малко, но се намират.
Ако е къща с веранда и зеленина наоколо, ще има още повече.

# 338
Комарниците, тип “Хармоника”, да чудесни за дограма и веранди.Негатив- много са скъпи.

# 339
  • София/Варна
Къща с веранда е. Миналата година си взехме две такива лампи, е не вършеха почти никаква работа. За това съм се замислила да ги спра и механично,поне една част от тях. Поне да им е трудно, докато стигнат до вечерята.
На стаята сме сложили такъв комарник хармоника, ама верандата ми се иска да е по-ефирно, артистично или и аз не знам как да го нарека.

# 340
Като напишете anti mosquito net balkony , излизат доста варианти, дори моторизирани прибиращи се мрежи.

# 341
Срещу комари имам добро впечатление от свещи с цитронела. Иначе всякакви завеси, комарници като открехнеш малко и комарите вече са влезли, трябва много да се пази, а цитронелата просто ги държи настрана.

# 342
Аз например не мога да понасям миризмата на тия свещи, както и на едни спирали на райд. Така че за подобни хора-мрежи:-)

# 343
Може и саксии с лимонена трева, лавандула. Не знам колко ще пазят, но поне са красиви.
Друга опция - идва ддд фирма, пръска верандата с тежка химия и цяло лято и мухи даже няма.

# 344
Може и саксии с лимонена трева, лавандула. Не знам колко ще пазят, но поне са красиви.
Друга опция - идва ддд фирма, пръска верандата с тежка химия и цяло лято и мухи даже няма.
Ама тая тежка химия нали и ти ще я дишаш. Лавандата нищо не прави, денем ще привлича сума ти пчели, няма да може да си чуеш радиото от жужене Rolling Eyes Виж с лимонената трева ме заинтригува, но не знам откъде се намира, виждала съм я само на прах за готвене.

Общи условия

Активация на акаунт