Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 556
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Ето тук има семена. Пише, че е многогодишна.
https://botanika.bg/catalogue/product/limonena-treva-47

За химията - 48 часа не е ок, след това няма проблем. Както при деинсекция против хлебарки, дървеници и тн. Но това са някакви крайни мерки, според мен. Само го давам като опция, ако някой не е чувал.

# 346
  • София/Варна
Момичета , благодаря. Оспамихме интериорната тема с екстериорните ми комари.

# 347
  • Велико Търново
Ние имаме някакъв комарник за вратата към верандата (отваря се цялото остъкление), с идеята да стоим на отворено лятото. Не съм го виждала още нашия комарник (стои на ролка под стълбите и чака да му дойде ред за монтаж), но цената му беше колкото на всички останали комарници в цялата къща.
Честно казано, нз колко горещо ще трябва да стане, за да стоим на отворено, тук е меко казано студено вечер. Някакво течение има покрай реката и сме в ниската част и съвсем е студ Simple Smile сутрин, като пия кафе с цигара навън, около 7ч е не повече от 4с, през нощта си е минус.
В този ред на мисли, и реката в близост, ще търся друг вариант за закътване на верандата през преходните сезони и съотв нещо да спира комарите.
Прави сте, че не сме от отдавна тук и още се напасваме.
П. С. Имаме проблем и със змиите, аз още не съм ги виждала, но всички ме предупреждават да имам едно на ум с децата.

# 348
За верандата слагате найлони, да пазят от повея.И при нас е така сутрин и вечер, но лятото държим френските прозорци отворени голяма част от времето, като за целта сме с комарник”Хармоника” и е много удобно.

# 349
За змиите препоръчвам котка.
За комарите нищо не помага, лампи, комарници, спирали, масло от лимонова трева....пробвала съм където каквото съм прочела. Не работи.

# 350
  • Велико Търново
Точно хармоника се води, или акордеон... Не помня! Но си спомням като го поръчах, колко се пазарих Simple Smile

# 351
Мушкато, това съм чувала аз срещу комари. Не ги отпъжда всичките, но има известен ефект.
Skk, щом сте близо до река, значи ще имате проблем с комарите. Не знам дали сега фирма може да го направи, но едно време (по соц-а) минаваха камиони и пускаха една мъгла срещу комари, веднъж годишно. Чела съм в нет-а и че във Видин го правят още. Комарите се крият и гнездят в тревата, около реки и водоеми, където е влажно, трябва редовно косене, защото като порасне, отдолу си стои влажно. То и за самата трева е добре да се коси, защото отдолу на влажното започва да пожълтява. Хубаво е и да викате да ви пръскат срещу кърлежи, особено с деца и домашни любимци.

# 352
Мандаринка, нищо не помага мушкатото- цялата ми тераса е пълна със сандъчета с мушката, лимонова мащерка съм сяла, няма спасение от комари, миризливки и всякакви летящи твари! Пръчици с различни аромати съм палила, нищо не помага!

.

# 353
И според мен комарите само мехнично могат да се задържат навън, с някакъв вид комарник. Освен това мрежата трябва да е навсякъде, влизат и през най-малката цепнатинка или дупчица. Редовно ги виждам накацали от външната страна на комарника, много добре се ориентират къде има топла кръв Sad Такива развяти пердета няма да ги спрат изобщо.

# 354
Natt, как поддържаш този обилен цъфтеж? Колко стръка имаш в съндъче?

# 355
Тези комарници хармоника, могат ли да се махат и да се мият в банята, както обикновените?

# 356
Тези комарници хармоника, могат ли да се махат и да се мият в банята, както обикновените?
Не.Но нашият е на 10г и не виждам да се цапа много, но все пак не живея на мръсна улица.

# 357
Нашкте комарници са ролетни, почиствам ги с пръскалка вода, когато мия прозорците. Ако са много прашни и с препарат за стъкло. Накрая мия рамката, защото се стича по нея.

# 358
  • Велико Търново
ММ като се прибра и ми видя за качените коледни лампи и хвана една пръчка от метла (с която се придържаше счупена страна на детска кошара, ако си спомняте от предишни снимки) и наниза пак пердетата по кордата.
Хем не ми харесва отново, хем ми стана някак романтично...

Наздраве!

# 359
Greta, по 3-4 стръка са в сандъчета!
Skk, много ми харесва на мен ! Наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт