Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 537
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
За тераса, балкон, двор, само комарник, тип  крило(като врата) или плисе.Ролетен абсурд.Ролетни имаме на малки прозорци, които обикновено не се отварят често.
На френския прозорец сме с Плисе, но е факт, че на определени години сменяме мрежата и не е евтино.Може би и защото много пече слънце върху нея.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 09:50 от ДХ3

# 391
Плисето има ли как да се пере? Аз съм свикнала с обикновени комарници на панти, които свалям на определено време и мия в банята. И сега обмислям какви да поръчам за новото място, защото имам и три врати на френски прозорци.

# 392
Не може.Може с маркуч да се измива на място.Но не се цапа особено много, но аз живея в чуст район, не на замърсено място.

# 393
Аз съм в София. Макар и в планината, си мисля, че пак ще се праши във времето. Не знам, може и да бъркам.

# 394
Плисето има ли как да се пере? Аз съм свикнала с обикновени комарници на панти, които свалям на определено време и мия в банята. И сега обмислям какви да поръчам за новото място, защото имам и три врати на френски прозорци.
Може. Рамката е мобилна/като при ролетни/.

# 395
Ми на нашия не е мобилна, защото конците на щората минават в профила.За да се свали се разглобява още един профил
отгоре, може да има нови и подобрени версии.Нашият е стар, на около 9-10г.

# 396
Ми на нашия не е мобилна, защото конците на щората минават в профила.За да се свали се разглобява още един профил
отгоре, може да има нови и подобрени версии.Нашият е стар, на около 9-10г.
Мрежа плисе е монтирана в рамка, която е захваната  на 4 точки за статичната част на вратата. Много лесно се маха. При Ролетните е по същия начин. Мия в банята.

# 397
Супер полезна информация! Значи все пак ще ми имам предвид, нищо друго не ми се струва удобно за големи врати.

# 398
Може, може..Аз го мия с маркуч и реално не ми се е налагало.Но както казах е от първите модели и може да е някакъв куц вариант.

# 399
  • София
Така и така сте на тема комарници и щори. Имам следното питане.

Имаме външни ролетни щори и съответно искаме да добавим на няколко прозореца комарници. Има ли начин това да стане без да се махат външните щори.

Отделно се чудя какво да правя с прозорците на холокухнята. Пред всички прозорци има я радиатор, я диван. Предвид, че имам външни щори не ми се иска да слагам и вътрешни (а не мога да си харесам),  а иначе много голи ми стоят тези прозорци. Ще се радвам на всякакви идеи.

# 400
Бих сложила пердета, които леко да отдръпвам зимата или да щипвам в центъра, за да открият радиатора.Щори обичам, но предпочитам перде.

Точно комарник плисе имаме върху външните щори:

# 401
Отделно се чудя какво да правя с прозорците на холокухнята. Пред всички прозорци има я радиатор, я диван.
Ми късо перде, дали на целия прозорец, дали прибрано в страни или на някакви форми, имаш избор.

# 402
  • Варна
На външните ролетни щори могат да се сложат  обикновенни комарници на панти, пантите се слагат на водачите отвън. Ние имаме отваряем комарник и статичен ( с нещо като райбери).

# 403
  • при него
Така и така сте на тема комарници и щори. Имам следното питане.

Имаме външни ролетни щори и съответно искаме да добавим на няколко прозореца комарници. Има ли начин това да стане без да се махат външните щори.

Отделно се чудя какво да правя с прозорците на холокухнята. Пред всички прозорци има я радиатор, я диван. Предвид, че имам външни щори не ми се иска да слагам и вътрешни (а не мога да си харесам),  а иначе много голи ми стоят тези прозорци. Ще се радвам на всякакви идеи.

ПКрасимира, да може, ако на отваряемото крило, външната щора е самостоятелна.
Как е при вас отварянето? Ако искате снимайте/ пишете.

# 404
  • София
Бих сложила пердета, които леко да отдръпвам зимата или да щипвам в центъра, за да открият радиатора.Щори обичам, но предпочитам перде.

Точно комарник плисе имаме върху външните щори:

Тук комарникът ми изглежда като да е между щорите и прозореца, а не извън щорите, но все пак вие си знаете най добре.

А какво да го правя пердето при дивана, общо взето няма място да го изместя, така че да пада до долу.

Отваряемото крило не е самостоятелно, хванати са двата прозореца с 1 щора.

Общи условия

Активация на акаунт