Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 942
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • sofia
Като ви чета с това надраскване и се разколебавам за естествен под изобщо...Скъп и да му треперим всички вкъщи. Въпреки че съм фен на естествените материали и су мечтая за дървен под отдавна.

# 181
То всяка настилка рано или късно се захабява.Хубавото на паркетите е, че се цуклят лакират и са като нови.Отделно са толи настилки и създават уют.
Лошото- поддръжката на определен брой години: циклене, лакиране.Разправията е голяма, когато има мебели, а и е доста скъпа процедура,но аз винаги бих заложила на дърво или естествен камък( ако живея на топло място).

# 182
Като ви чета с това надраскване и се разколебавам за естествен под изобщо...Скъп и да му треперим всички вкъщи. Въпреки че съм фен на естествените материали и су мечтая за дървен под отдавна.

Да, обаче има един тънък момент, че естественото дърво "носи" на такива подбивания. Виждала съм официалната маса на Английската кралица, ако знаеш на какво прилича... да не говорим за трона за коронация Simple Smile

# 183
Като се появи очукване по ламината, сменяш ламината, бързо и лесно, за ден. И евтино. Това е писано при предишно обсъждане на ламинат или дърво. Откъм естетика - ламинати има с всякакви принтове, докато естественото дърво си е по-класическо на визия.

Всеки си има предпочитания, няма верен или грешен отговор.

# 184
Един кошмарен сиво зелен цвят...утре ще пробвам друг...сякаш трябва да е повече зелен и по-малко сив.

# 185
Като ви чета с това надраскване и се разколебавам за естествен под изобщо...
Ако не правите всяка седмица танцувални купони, не е толкова зле. Ако местите мебели много ще им сложите отдолу подложки, да не стърже. След време ако въобще стане неугледно просто се отремонтирва, лъска и става като ново. Ако ви харесва на вид си струва, ако не сте толкова навити естествено не.

# 186
Беба, не е кошмарен цвета на стената. По- скоро цвета на шкафчетата е проблемен.

# 187
  • Велико Търново
Беба, каква ти е целта за цвят? Струва ми се, че малко проба - грешка го боядисваш Simple Smile
Не се обиждай, но всяка смяна е пари, време, ядове и вероятно да опоскате нещо.
Някакво капучино/мляко с кафе (но не цвят кашон) би стояло топло и хубаво.
Извинявам се ако вече е обсъждано.

# 188
Основната разлика за мен не е в естетиката, а в усещането при ходене. Който не е ходил бос по добре нареден и залепен естествен паркет може и да не разбере. Ако беше само външния вид, а го нямаше усещането, да съм си взела скъп гранитогрес имитация на дърво и всичко заспива.

# 189
Наистина при мен е проба грешка...от всички програми, които свалих нищо не успява да ми даде представата за това, което искам да се получи...освен това на каталог нещо ми се харесва, но като го нанеса на стената не ми се харесва.Взех да се уморявам и да ми писва.
Много е трудно когато трябва да се прави ремонт, който не е кардинален и трябва да се съчетаят несъчетаеми неща, но за жалост бюджета не позволява да се подмени всичко основно.

# 190
  • Велико Търново
Напълно те разбирам!
Всеки месец сме "добре, това направихме, сега следва едикое си".....
Моят съвет е, прави това което си представяш, все едно е пъзел - всяка част да е правилна, а един ден ще го наредил целия Simple Smile
Ако ти е в главата зелена стена я прави така, един ден ще има синхрон с всичко останало.
А и нали знаеш, пъзели те са краста - не те оставят докато не ги подредиш Simple Smile

# 191
В такъв случай аз бих действала по друг начин. Ще боядисам стените в бяло, ще закача на кухненския прозорец плътна бяла римска щора, която да скрие цвета на дограмата. После ще мисля къде и какво да преправя.

# 192
Беба, аз бих шпахловала стените и тавана и ще ги боядисам в бял цвят. Кухнята е доста демоде и ще я боядисам в сиво, зелено или синьо. Помещението изглежда ужасно мрачно и подтискащо, с какъвто цвят да го боядисате няма да е добре щом не е шпахловано. Трябва да се мисли за цялостно обзавеждане и дизайн, а не парче, защото се получават големи недоразумения, надявам се да не се обидите. Изглежда като приземен етаж и няма светлина и простор

# 193
И аз бих направила стените бели. Ако не харесваш искрящо бяло, може със съвсем лек нюанс, яйчена черупка или нещо подобно. Не бих слагала сиви оттенъци по стените, нито зелени. Но това е въпрос на вкус.

# 194
  • София
Доколкото може да се разбере по снимка, на мен лично предишния цвят (който беше в цвета на подовите плочки) повече ми хареса от този и по-добре се връзваше с черешата...

Общи условия

Активация на акаунт