Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 920
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, не знам дали тук е мястото на питането, но не видях друга подходяща тема. Някой правил ли е в София римски щори скоро и може ли да препоръча фирма. До сега съм посетила само Боряна 22, но там нямат никакво разнообразие на платове и търся друг вариант. Ще съм доволна и да споделите плюсове и минуси на тези щори.

# 166
В магазините за пердета предлагат също. Избирате си плат, а те го слагат на механизма.
В магазина на Сара-97 на Подуене (до старата сграда на болница Вита) съм виждала, в curtains.bg - магазинът на Мадрид - също.

# 167
За щори съм набелязала за посещаване на място някой от магазините на domharmonia.bg и този, който Мандаринка е дала - curtains.bg

# 168
И по Екзарх Йосиф и около Женския пазар съм виждала в магазини за пердета да предлагат и римски щори. Те не правят механизмите, имат ги готови, само режат и слагат избрания плат.

# 169
Вижте и в https://moderndecor.bg/ - там може би ще има това, което търсите.

# 170
Нашите са от Камакс. За една година ползване съм доволна. Все още не съм ги прала или почиствала, та от тази гледна точка не мига да дам мнение.

# 171
  • sofia
Здравейте,

Как е по-добре да се положи трислоен паркет - с лепене или върху подложка? Чета, че като е върху подложка, е много вероятно да скърца. При нас има 2-3 см денивелация с гранитогреса в коридора и мисля решението е подложка, но ако скърца, бих преосмислила изобщо дали да е трислоен паркет.

# 172
С лепене е за предпочитане. Поне нас така ни посъветваха и така ще го сложим.

# 173
Има и 21 мм трислоен паркет.
Скрит текст:

# 174
Ако пак правя ремонт няма вече да се хвърлям на масив, а ще заложа на трислоен паркет. А ако е пак масив, поне да е фабрично лакиран.

# 175
Ако пак правя ремонт няма вече да се хвърлям на масив, а ще заложа на трислоен паркет. А ако е пак масив, поне да е фабрично лакиран.
Защо?

# 176
Защо?

- с паркета не знаеш какво получаваш до самия край - чак след цикленето и лакирането виждаш какво ще бъде, докато с фабрично лакираните и готови подови покрития виждаш точно какво ще купиш.
- некадърни майстори май са повечето и много вероятно ще ти развалят визията, че и накрая се чудят какво не му харесваш. Докато фабричното е рендосвано и лакирано на машини и е идеално гладко и  лакирано без дефекти.
- фабричният лак е различен, например седем слоя изпечен на УВ светлина и е много по-качествен от екологичните водоразтворими лакове, които се нанасят на място. Да не говорим, че има и разни фабрично нанасяни керамични лакове с по 20 години гаранция.
- фабричният паркет е идеално изсушен и не отваря луфтове, а ако става дума за трислойния той е много по-устойчив на размер.
-най-големият минус на трислойния (съответно бонус за масивния) бил, че може да се цикли повече пъти. Ама то с днешните машини и трислойният ще изкара поне три цикления, а това са поне 30 години, че и повече.
- наглед трислойният е по-скъп, но последващите разходи са минимални - само редене и лепене, докато другият освен редене и лепене има циклене и лакиране, като последното е доста скъпо с качествени лакове.

Ми, на прима виста май толкова се сетих.

# 177
ЧС, имаме 3-слоен паркет в една стая, първо качество, не беше фабрично лакиран. Да ти кажа - има наранявания по самия паркет, а по спомен е дъб, т.е. твърдо дърво. По масивния паркет от времето на соца няма такива наранявания. Да, по-лесно се реди (лепи) трислойният. Уточнявам, че не говоря за дъски, а за паркетини (плочи с визия на паркетини). Соц. паркетът на паркетини има вече образували се фугички тук-там, но не е нещо фрапантно, на едно място поскърцва (през лятото), но пък е вече на 30 и години и му е време за пренареждане. 3-слойният е на 5 години.

# 178
И аз съм имала трислоен, много бързо се надраска, но беше отдавна, сега може наистина да се обработват по-специално.
Удобството бе, че се нареди и с това приключи всичко покрай него.В момента сме с масив, вече на 10г и му е време за циклене.Надраска се точно толкова бързо, колкото трислойни.Разликата бе, че сега лкирахме с лак на водна основа, мат, а трислойният беше с някакъв лъскав.Трислойният не беше лепен, масивът сега да.И двата отвориха фуги.

# 179
ЧС, имаме 3-слоен паркет в една стая, първо качество, не беше фабрично лакиран. Да ти кажа - има наранявания по самия паркет, а по спомен е дъб, т.е. твърдо дърво. По масивния паркет от времето на соца няма такива наранявания. Да, по-лесно се реди (лепи) трислойният. Уточнявам, че не говоря за дъски, а за паркетини (плочи с визия на паркетини). Соц. паркетът на паркетини има вече образували се фугички тук-там, но не е нещо фрапантно, на едно място поскърцва (през лятото), но пък е вече на 30 и години и му е време за пренареждане. 3-слойният е на 5 години.

Моят нов паркет е дъбови големи паркетини, ако знаеш колко подбитости има...каквото и да изпуснеш прави ямичка. Това е проблем на дървото, а не на това дали е масивен или трислоен. Предполагам, че има различни видове дъб, различно изсушаване и прочее. И аз говорех за вносните лакирани паркети, които може и с горен слой от кумару, ипе, лапачо да са... каквото ти е по кеф и по джоба.

Общи условия

Активация на акаунт