Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 908
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Ivayla_, направете както Ви харесва и най-много ще Ви радва Simple Smile
Според мен ограничете количеството цветове в баните и настилките, защото мебелите и останалата покъщнина ще оцветят допълнително интериора.
Аз съм се убедила, че най-практично за поддръжка на подовете е дървесното, а втори вариант - цвят бетон. Бих направила двете мокри помещения с еднакви плочки редени по различен начин. Тоалетната бих наредила с плочки до височина около 1,20 м, колкото да минат зад бутона на структурата (ако слагате такава за тоалетната, а не моноблок), плочките до горе за мен са абсолютно излишни в сухите части. Комбинация от бял, зелен мрамор и дърво е много хубава, а също и между зелен мрамор и светъл бетон.

Зелен мрамор би стоял много красиво и за под в банята и извън нея, но аз бих ползвала на големи и светли помещения.

Гранитогрес може да ползвате както на под, така и на стени. Няма никакви ограничения. Фаянс обаче може да ползвате само по стените...

Светъл бетон за под би се съчетал чудесно с дървесните подове в другите помещения. Ако ползвате дървесен гранитогрес, тогава или трябва да са контрастни (избелен дъб и венге) или еднакви.

# 151
Бял мрамор си е класика и никога не излиза от мода, също камъни или имитация на такив(варовик, пясъчник, мрамор травертин и тн.)

# 152
Понеже не успях да преценя цвета на стената само по каталог снощи набързо намацах едната част от кухнята. Стремих се цветът да близък до плочките на пода и той е, но нещо сякаш не ми се връзва с кухненските шкафове. Сутринта беше една идея по-тъмен след изсъхването на боята, а отдолу разбира се прозира статия зелен цвят, но все пак някаква идея се придобива как ще е. Та, чудя се, този цвят ли да оставя, по-светъл ли да взема или да пробвам, друг нюанс на бежово ли да търся или  направо със светло, пастелно зелено

# 153
Здраввйте отново!
Правим детската в момента. Малко се закучиха нещата с майстора. И стават бавно, вече губя търпение но живот и здраве до 2,3 дни ще имаме готови стени и вече ще започваме боя, ламинат и ще избираме мебели.
Сега, аз много се колебая за цветовете и дали да слагам тапети, като първоначално много исках тапет на една от стените, но не знам после как ще е със свалянето, а стените ще са чисто нови.
Който е слагал тапети на гипсокартон може ли да каже лесно ли се махат изобщо как стоят нещата с тях?
Аз никога не съм слагала, ММ е слагал много пъти, но съвременните не знам лесно ли се махат, порязяват ли стените?
Отделно ако просто сложа един цвят латекс след време може лесно да сменя цвета,а с тапета не е така.
Стаята е за момиче на 5 години.
Светла, просторна, с два прозореца.
Мебелите сме ги избрали вече, ще са в бяло. Завеси и пердета, килим и възглавнички в розово и вероятно златисто за акцент.
Ламината е светло дърво.
Та се чудя за тапетите, като малката е харесала от тези модерните в момента на точки. Не знам дали няма да натоварват окото тези точки.
Иска ми се стаята да е максимално лесна за предекориране след време с оглед на опцията за второ дете, живот и здраве.
Бих снимла, но майстоеа е там и е строителна площадка.

# 154
Ние сме слагали в стария ни апартамент, не на гипсокартон, но все пак се сваляха буквално целите. Нищо общо с тези от едно време.

# 155
Та, чудя се, този цвят ли да оставя, по-светъл ли да взема или да пробвам, друг нюанс на бежово ли да търся или  направо със светло, пастелно зелено
На снимката не изглежда бежово, изглежда сиво, не може да се прецени реално как е, но за мен тези вариянти не вървят въобще. Виж онова светлозеленичкото е съвсем друга работа, свежичко, отваря стаята, е то май и прозорчето е малко и липсва светлина.

# 156
Ако тапетите са просто хартиени - не бих. Ако са флис/винил - тогава падат целите.

Точките зависи колко са големи и на гъсто.

Може да сложите точки-стикери от Алиекспрес. Или да поръчате на рекламна агенция да ви направят.

# 157
Мис, аз бих се въздържала за тапетите, но не заради новата стена. Спомням си и предните ти включвания  с описание и и идеи, и винаги има и още и още....
Беба, лично на мен с новия цвят (който наистина не мога да го определя) ми харесва повече, но пак има нещо не ок (за мен).

# 158
Мис, аз бих се въздържала за тапетите, но не заради новата стена. Спомням си и предните ти включвания  с описание и и идеи, и винаги има и още и още....
Беба, лично на мен с новия цвят (който наистина не мога да го определя) ми харесва повече, но пак има нещо не ок (за мен).
Има проблем със светлината и също с плочките над този плот в ляво.

# 159
Мис, аз бих се въздържала за тапетите, но не заради новата стена. Спомням си и предните ти включвания  с описание и и идеи, и винаги има и още и още....

Добре си ме усетила. Това при мен е голям проблем. Винаги се колебая много, винаги се чудя какво още може да се сложи, как точно да е, че да стане хубаво.
До последно се колебая, направим го о след половин година вече ми се иска нещо друго и си мисля, че е могло да стане и по-добре.
Луда работа, но за всичко съм така.
Тя и свеки е така. И затова променя през половин година декор и цветове.
Та заради това може би ще е добре да е един основен и цвят и това е.
Гледах точки в али експрес, а ги има и тук. Гледах клипчета. Трябва да са по нарядко и да не са много иначе като ги погледна и лошо ми става.
Имам няколко дни да го измисля.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 12:01 от Caroline_Bingley

# 160
Скрит текст:
Здравейте! Следя ви от известно време и ще се радвам, ако ме посъветвате, защото съвсем не знам от къде да започна. Със съпруга ми започваме с ремонта на първия ни апартамент. Той се състои от две спални, хол с кухня, баня с тоалетна и отделно малка тоалетна и коридор. Майсторът ни насочи първо да изберем плочките.
За баните, коридора и кухнята като настилка се ориентираме към плочки, а за останалите стаи - ламинат. И тук идват няколко въпроса:
- Според мъжа ми на пода се използва гранитогрес, а по стените плочки. Така ли е?
-Двете бани с еднакви плочки ли да са и само с различни декоративни елементи?
- Ще стои ли визуално по-добре, ако всички плочки на пода са еднакви- в банята, коридорите и кухнята.
Харесва ни такъв тип бял мрамор.

В момента първото съчетание с дърво' е супер модерно и на мъжа ми много му харесва. Но пък аз много обичам и зелено и вместо "дървото" се чудя дали пода и едната стана да не са със зеления мрамор от 3тата снимка, по подобие на 4тата снимка
Благодаря ви за търпението и се извинявам, че пиша много разбъркано, но избора на пазара е толкова голям, че буквално се изгубвам.
Ако това е първият Ви ремонт, моля обърнете внимание кое къде трябва да бъде и има ли достатъчно място за да се ползва  и да е удобно. Тоалетна, мивка , вентилации, осветление, отопление, канали, шкафове за съхранение, височина на монтаж на душа според това какъв сте избрали!!! Строителите не отделят много внимание на такива ''дреболии'', а като се налепят плочките вече много е късно. Особено важно е преди да направите каквото и да е да проверите дебита на всяка точка където ще се ползва вода!
Също бих препоръчала плочките на пода да не са от гланцираните въпреки, че на картинка изглеждат  наистина страхотно. Важно е да се подбере най-подходящия размер  на плочките  преди да се избере цвета.Пазарът изглежда голям, но това не е така като тръгнете да избирате. В много случаи се налага да поръчате и да чакате дълго. Акцентите и комбинациите за мен изглеждат по един начин при бани от по над 10-12кв. м.със собствен прозорец и обилна дневна светлина и по съвсем друг при стандартните 4-5кв.м.,където акценти биха могли да бъдат самите смесители и кърпи. Личното ми мнение за стандартни бани е  плочките да са в един тон и на пода и по стените.

# 161
Има проблем със светлината и също с плочките над този плот в ляво.

Зелено по-добре ли би било?

Обмислям да взема за проба 1026 или 1027

# 162
Беба, тавана и стените шпахловани ли са ? Осв. тяло изкарва всички дефекти, ако е висящо като че ли ще е по-добре.

# 163
Беба, тавана и стените шпахловани ли са ? Осв. тяло изкарва всички дефекти, ако е висящо като че ли ще е по-добре.

Не са шпакловани. Мое лично желание беше, харесват ми така. На снимка изглежда много зле, виждам го и аз. На живо някак всичко е по-хомогено без да се набиват на очи  разни неравности, които излизат на снимка.

Осветлението също ще се сменя и в трите общи помещения. И за осветлението имам питане, но като стигна до него Simple Smile

# 164
Beba, сложете шини с много спотове, така ще е най-безболезнено и ще осветите добре навсякъде.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 16:13 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт