Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 895
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
То и за паркет трябва да се чака. При нас не започнаха да го слагат, докато не стигна определената влажност.
Иначе може да се изреже и касата на вратата. При нас така ги рязаха. На место. Мисля за 7 врати ни взе към 200 лв. Имат си едно специално инструментче, като "зеге"

# 136
А измерени ли са надлежно нивата в помещението. Саморазливната замазка да не се окаже, че ще вдигне много нивото в някой край. Ние при неравен под направихме само изравняваша замазка с изчукване на някои гърбички преди това, че се оказа плочата с наклон... и ако бяхме сложили саморазливна, щеше да се "изтече" точно пред балконската врата, която нямаше вариант да се кърти... В новото жилище подравнихме всички помещения, на стените имаше маркирано няколко нива ("подравнена плоча", "ниво под подложка" и т.н.).
Проверете преди да сте вдигнали сега паркета и псоле преди саморазливната.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 13:02 от peneva_a

# 137
Ето с този инструмент се реже касата, за да мине ламинатът под нея https://www.youtube.com/watch?v=YRwaNIioJa0

Иначе идва някой с лазер и пуска нива и вижда каква замазка трябва спрямо ламината и подложката, която сте купили. Като изсъхне се слага ламината.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 16:21 от drago_2008

# 138
Peneva,вие съвсем ме отчаяхте.Ами никой нищо не е мерил.В нова града сме,като аз дадох”страхотната идея”чамината да сложим сами,тк е шарен и исках аз да си го редя.
Значи може да се окаже и че саморазливна замазка не е за нас?А има ли фирма които правят такива преценки.
Ще махам остров,ще разглобяваме масивна маса,ще махаме ламината и ще изрязваме около касата затова бих искал да знам това преди всички тези гимнастики Sad
Страшно се подредих с този инат,но понеже се чува пукане на 2,3 места ММ казва,че не го ли оправим съвсем ще пропадне и всичко ще се прецака.

# 139
Може да пропадне, а може и да не се случи никога.Имам опит в едно жилище, още си стои невредин ламинатът.

# 140
Чак пък да пропадне... Да няма кратери отдолу Grinning

# 141
  • Велико Търново
Както драго е казала - Махате ламината, идва някой с лазер да пусне нива и клепате заморазливна. После подложка и готово. Със сигурност няма да има много за изравняване, просто с ламинат винаги има такова усещане че ще се пропадне в някоя дупка.
Колко ММ е подложката?

# 142
Имайте предвид, че колкото по-дебела е подложката, толкова повече има усещане за "пропадане".

# 143
Щом чувствате хлътване най-вероятно, рискувате да се отвори ламината. Сега обаче ако разкопчавате, внимавайте да не начупите перата.
Ламинат около касата не бих рязала, защото после ще ни питате с какво да пълните грозната фуга! Не знам и колко добре ще го изрежете като точност. Най-префесионално е с такъв инструмент, който показах..

# 144
Здравейте, ще се радвам да споделите кои сайтове ползвате за сваляне на безплатни постери.

# 145
  • Хасково
Здравейте! Следя ви от известно време и ще се радвам, ако ме посъветвате, защото съвсем не знам от къде да започна. Със съпруга ми започваме с ремонта на първия ни апартамент. Той се състои от две спални, хол с кухня, баня с тоалетна и отделно малка тоалетна и коридор. Майсторът ни насочи първо да изберем плочките.
За баните, коридора и кухнята като настилка се ориентираме към плочки, а за останалите стаи - ламинат. И тук идват няколко въпроса:
- Според мъжа ми на пода се използва гранитогрес, а по стените плочки. Така ли е?
-Двете бани с еднакви плочки ли да са и само с различни декоративни елементи?
- Ще стои ли визуално по-добре, ако всички плочки на пода са еднакви- в банята, коридорите и кухнята.
Харесва ни такъв тип бял мрамор.

В момента първото съчетание с дърво' е супер модерно и на мъжа ми много му харесва. Но пък аз много обичам и зелено и вместо "дървото" се чудя дали пода и едната стана да не са със зеления мрамор от 3тата снимка, по подобие на 4тата снимка
Благодаря ви за търпението и се извинявам, че пиша много разбъркано, но избора на пазара е толкова голям, че буквално се изгубвам.

# 146
Последното ти решение на мен най- много ми допада👍но дори бяла с графит да остане - те са комбинативни цветове и винаги може да разнообразиш със зелени аксесоарии, хавлии и т.н.

# 147
Здравейте,трябва ми съвет Simple Smile

Как може да ги монтирам.По дължина на стената са при мен.2.5м дължина.Само с монтажно лепило се притесняваме,че е прекалено тежко и ще трябва и с пирони,но ММ смята,че ще се вижда.
Ако има някой компетентен да даде мнение.Много благодаря

# 148
  • София
С пирони без глави и после да се прикрие виждащото се с кит?!

# 149
Скрит текст:

Здравейте! Следя ви от известно време и ще се радвам, ако ме посъветвате, защото съвсем не знам от къде да започна. Със съпруга ми започваме с ремонта на първия ни апартамент. Той се състои от две спални, хол с кухня, баня с тоалетна и отделно малка тоалетна и коридор. Майсторът ни насочи първо да изберем плочките.
За баните, коридора и кухнята като настилка се ориентираме към плочки, а за останалите стаи - ламинат. И тук идват няколко въпроса:
- Според мъжа ми на пода се използва гранитогрес, а по стените плочки. Така ли е?
-Двете бани с еднакви плочки ли да са и само с различни декоративни елементи?
- Ще стои ли визуално по-добре, ако всички плочки на пода са еднакви- в банята, коридорите и кухнята.
Харесва ни такъв тип бял мрамор.

В момента първото съчетание с дърво' е супер модерно и на мъжа ми много му харесва. Но пък аз много обичам и зелено и вместо "дървото" се чудя дали пода и едната стана да не са със зеления мрамор от 3тата снимка, по подобие на 4тата снимка
Благодаря ви за търпението и се извинявам, че пиша много разбъркано, но избора на пазара е толкова голям, че буквално се изгубвам.

При нас е гранитогрес по под и стени, един и същ в целия апартамент - коридори, бани, мокро. В кухненската част няма да слагаме. За акцент имам подобно зелени плочки, но са хексагон, сложихме ги в нишите за шампоани.
При нас гранитогресът е изчистен, почти бял. Мраморът ми харесва, но реших да не слагам, защото е супер модерен, а всичко модерно, до година-две ми е писнало.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 20:38 от Аmélie

Общи условия

Активация на акаунт