Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 546
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Ние живеем в гората и комарите са особено едри и настървени .
Пердета не биха пазили от комари, нито биха спрели вятъра, който при нас на моменти е наистина много силен. Подмятал е мебели по по 15-20 кг. Верандата ни  е оборудвана с една от онези  лампи , но от големите. Няма нищо общо с мъничките . Всичко привлича и изтребва. В началото на открития сезон просто  я оставяме включена за през цялата нощ около седмица. Така местната популация значително намалява, а нови не прииждат.
Важно е и какво осветление ще изберете. Огромните пищни полилеи от ковано желязо дават сигнал от далеч, но многото малки скрити в гредите и насочени към тавана лампички не само осветяват красивото дърво, но и не привличат нежелано внимание. Няколко свещници на и около масата напълно осигуряват нужното осветяване .
Проблемът-комари не съществува. Лехата с лавандула е по-скоро за  наслаждение на сетивата.
Тревата и площадките задължително се пръскат  на пролет заради кърлежи и мравки. За охлювите, които много обичат да се катерят по измитите стъкла има едни сини трошички в селскостопанскте магазини.
От както имаме котета змия не сме виждали. Кокошки също биха били ефективни, но не бих понесла да акат където им падне, а е неизбежно. Този проблем с котки не съществува.

Много се чудихме дали с  ветроупорни завеси или със стъкло да направим възможно използването на навеса независимо от сезона и в крайна сметка стъклото надделя. Сгъваемото не уплътнявало много хубаво и в годините се получавали луфтове казаха приятели. Плъзгането също не може да уплътни като дограмата у дома, но не е и нужно, а е доста солидно и се мие далеч по-лесно от всичко друго. Хамаците само изглеждат удобни. За хора с проблеми в гърба и кръста препоръчвам онези люлки с матрак или люлеещи се столове.
 Охлаждането с водна мъгла си е голяма глезотия.

# 361
страхотен пост на мамамари!, само искамда добавя,че един декоративно оформен двор с райграс,и т.н. не може да си позволи кокошки и,заради останалите  поразии-изяждат де що цвете искат, и разкопават райграса
но,ако е ливада или подобен тип-няма по-полезен и лесен начин заподдържане на здравословна среда

# 362
Не сме имали не знам. Детето много настояваше  докато беше мъничко, а аз го водех до едни съседи с пакет купено от магазина жито и кокошките  идваха да ги храни . Като ни видеха и направо  тичаха към нас.
Човекът дълго  ни гледал отвътре и един  излезе с плик домашни яйца за детето.Flushed
Стана ми много неловко. Не стига ,че му нахалстваме всеки ден да  му висим с дребната  на оградата, ами и яйца ще ни носи.
След този случай баща и поръча хранилка за диви птици. С годините и те стават като питомни  и сега имаме какво ли не даже и кълвач. Качвала съм видео в темата.

# 363
Как избирате цвета на  завесите? Аз съм в голямо чудене със стената ли да ги съчетая, с пода ли с килима ли?
Не трябва да са акцентни, понеже и без това шаренията вкъщи и без това е голяма.
Вчера харесах едни. Взехме мострата вкъщи, защипах я с щипки на старото перде и ми се хареса, но вечерта като светнахме лампите съвсем различен цвят изглеждаше и завесата, тя и стената различна става на изкуствена светлина и не ми хареса, а реално аз ще я виждам най-много вечер когато е дръпната.
Нещо хич ама хич ме няма мен с цветовете...

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 10:31 от беба28

# 364
Ако се притесняваш да не сбъркаш с цвета, вземи бели или екрю. Гледай да са от естествени материи, за да не лъщят при изкуствена светлина.
Иначе може да си направиш снимка, на която с някоя от програмите да добавяш различни цветове, за да се ориентираш кое би ти харесало.

# 365
Аз също обичам цветност и обикновено завеси/ щори съчетавам с текстила в стаята- килими, шалтета, дамаски, възглавнички и т.н.

# 366
mamamari , много благодаря за споделената информация!
Дали може да споделиш какво ползвате за мравките?
Може и на лични да не спамим темата.

# 367
Как избирате цвета на  завесите? Аз съм в голямо чудене със стената ли да ги съчетая, с пода ли с килима ли?
Не трябва да са акцентни, понеже и без това шаренията вкъщи и без това е голяма.
Вчера харесах едни. Взехме мострата вкъщи, защипах я с щипки на старото перде и ми се хареса, но вечерта като светнахме лампите съвсем различен цвят изглеждаше и завесата, тя и стената различна става на изкуствена светлина и не ми хареса, а реално аз ще я виждам най-много вечер когато е дръпната.
Нещо хич ама хич ме няма мен с цветовете...
Скрит текст:

Трябва да са по-тъмен цвят една идея според мен, НО в нюанса на стената, а не друг вид зелено както изглежда на снимката. Ходете с мостра от боята намазана на парче ГК и гледайте на изкуствена и на естествена светлина. Има значение и светлината дали е топло бяла или студено бяла в магазина.... Така е, имате доста цветове, но бяло или екрю според мен няма да вървят.

# 368
  • Street of Dreams
Според мен завесите - с килимите.

# 369
Завесите се съчетават с интериора общо.Трябва да са част от него, не кръпка.Така че с какво да се съчетаят най-добре не може да се каже категорично.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 13:37 от ДХ3

# 370
Според мен завесите - с килимите.
Тя каза, че не иска да са акцент. Ако са един цвят с килима веднага ще привлекат вниманието и ще изиграят ролята на акцент. За мен трябва да са с цвят на стената, ако не искаш да акцентираш на тях и имаш много цветове в стаята. И да, да не са от лъскави материи.

# 371
Ами то само пода ви е три вида.. две плочки и килим. Стените и те са двуцветни доколкото си спомням обсъждането до къде да е отсечен единия цвят.
Аз съм за най-бледия от всички тези цветове, без джуфки, къдрушки и подобни.

# 372
Много променя цветовете телефона и все пак някакви конкретни предложения?

# 373
Аз лично от тези лъскавите нямам предложение.

# 374
Аз лично от тези лъскавите нямам предложение.

Това е от снимките явно. Завесите са матови. Материята прилича на тъкан лен, А това което е по-лъскаво е задната, вътрешната страна. После ще се опитам да снимам на дневна светлина, без светкавица. Дано да се доближават повече до реалността изображенията.

Обмислям завесата да е по-светла от стената и това малко ме озадачава, понеже винаги съм смятала, че трябва за е по-тъмна. Намирам обаче сходен цвят стени със светли завеси и мисля не е чак много зле.

Общи условия

Активация на акаунт