Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 477
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Така си го описала, че чак на мен ми стана гадно.
Погледай го още някой ден и като го наредиш ще ти мине. Всички правим грешки в обзавеждането, после свикваме и не дразни толкова;)

# 571
Споко, когато го изчистиш и подредиш с твои неща ще ти "проговори"😉

# 572
  • Пловдив
Не мисля ,че става дума за грешка .Просто всичко на картинка е различно ,защото пространствата на бленуваните дрешници са много по-големи от нашите .Всички вдъхновяващи картинки са на минимум 20м2 площ с много естествена светлина .
Затова е важно най-вече да е функционален .На визията спира да и се обръща внимание след време .Дори и подреден ,никога няма да изглежда като от списание,защото дрехите ни не са в една тоналност .
Миналият ден ,разгледах съседна къща на шпакловка и замазка .Дрешникът бе по-голям от нашия ,но без прозорец и не успях да си го представя ,а уж съм идейна личност.

# 573
[bSKK007[/b] със подходящите кутии ще го направиш завършено и чудесно , сигурна съм. Ще чакаме снимки
Имах един приятел, все повтаряше - доволна жена и удобна лопата- няма 😂😂😂

# 574
  • при него
Skk, понякога от начало е странно, когато промяната е голяма. Човек просто има нужда да се настрои, да приеме новото. Спокойно.

# 575
Гледам всеки ден HGTV и нагласяването на имотите след ремонт. Изглеждат като на картинка. Но осъзнах, че като кажат "Колко светло е станало!", всъщност освен светлината от прозореца има пуснати много (всички) лунички и всички лампи. А и прожекторите за снимките на предаването, които не се виждат. И абсолютни бърлоги с малък прозорец и минимално количество дневна светлина изглеждат наистина светли. Но в реалността колко от нас си пускат всички лампи през деня? Сигурно са изключение.
В този смисъл снимките в нета и разните интериорни предавания са доста подвеждащи за крайния резултат. И се получава известно разочарование, като влезем в реалното помещение и не е съвсем като по картинките.

Skk,  не се ядосвай, важното е, че си получила това, което си поръчала. Ще мине време, ще си го напълниш с личните вещи, а не подбрани по цвят за по-красиво. Ще свикнеш, а и все пак това е тип складово помещение, няма да стоиш там с часове. В случая удобството като вид шкафове и разпределение е важното.

# 576
Разбирам те, получават се такива неща. Не че е утеха, ама след някакво време ще спреш да го забелязваш. Аз например от една година не съм сложила едни довършващи неща в коридора, само частично е поставено нещото… мрънкам че трябва да довършим, ама честно-вече не го виждам дори…

# 577
  • Пловдив
Аз съм така с картините в стаите .Без тях е супер голо по стените и докато ги обмислях като размер и цвят ,се хвърлих да озеленявам двора и съвсем ги забравих .
По HGTV като се развихрят и излязат извън нормалния декор ,направо ме дразнят .То табла с кафе и книга в леглото ,масата подредена официално ,за да не изглежда гола и като видя 3 вази с цветя в едно помещение или цяла секция с декоративни предмети ...ми идва в повече .Не съм минималист ,  но има нужни декорации ,които влизат в употреба и такива ,които само ти пречат и са сложени за снимка .

# 578
  • при него
Мандаринка, ние сме от тези с бърлогите. При нас е по-скоро от обстоятелства и начин на живот. Кухнята е малка, с усвоен балкон. Проблема е, че е с изложение запад. Значи от около седмица, като почна вече да напича следобед, някъде към 14:00_15:00 пускам външната щора почти до долу и пак, вътре нагрява до към 27 и половина градуса (сега, през месец май). Ако сложа нещо да готвя, става страшно. Т.е., живея на пусната щора и осветление, от май до септември. Прозореца съответно сме го направили много малък, само 2 крила, за да не пече много. Кухнята е сиво и дърво и е тъмна бърлога, но ми харесва.
Хола, там има неотваряем прозорец и врата на балкон. Там е изток, пече до обяд. Съответно външната щора на неотваряемия прозорец си стои почти непрекъснато пусната. Освен това има тъмни кафяви вертикални щори пуснати и те. Там през деня не стоим, само вечер, но е сумрак и там. Но, ние сме киномани, в хола основно гледаме филми и сериали и там искаме също да е тъмно. Обикновено и там стоим на пуснато лед осветление. Цветовете пак са сиво и кафяво, та си е бърлога от всякъде, но за нашия вкус и начин на живот, ни е идеално.

# 579
  • София
SKK, друго ще е усещането, като си подредиш твоите си дрехи вътре и установиш колко удобно и достъпно е станало. Отначало и аз имах чувството, че стаята се смали, като монтираха дрешника, но още на следващия ден след подреждането вече му се радвах максимално.
Колкото до подредбите "по картинка", на мен от един момент нататък всички тв-жилища взеха да ми изглеждат еднакви. Попаднах на една тъпичка поредица Selling Sunset, в която са някакви супер-хипер-екстра скъпарски къщи - ами все "по калъп" обзаведени за продажба, в съответствие с модата на сезона и без никаква индивидуалност...

# 580
Когато се продава къща не трябва да има никаква индивидуалност. Принципът е че индивидуалност се вкарва от хората обитаващи я.

# 581
Мандаринка, ние сме от тези с бърлогите. При нас е по-скоро от обстоятелства и начин на живот.

Speed Queen, в никакъв случай не съм искала да обидя теб или други хора, които по стечение на обстоятелствата нямат добре осветени с естествена светлина помещения или просто им харесва по-тъмното.
Почнах да се дразня на представянията (staging) по тв-то, където откровено вкарват в заблуждение хората, които искат или смятат да си правят ремонт. Още повече в България, където не сме преобладаващо с дървени къщи, на които можеш да правиш нови прозорци или да слагаш стени където ти скимне.
А и по сайтовете са такива снимките - осветени, барнати и т.н. Но дори да изкопираш 100% даден чужд интериор, в твоето жилище има голяма вероятност да изглежда съвсем по друг начин. Но ние се ориентираме по картинките в нет-а (понякога и по видяното по тв-то), когато решаваме какво искаме. Но ето, в България не можеш да направиш по-голям прозорец, ако е запад, по-добре да ти е тъмно или да си на лампи, отколкото да умираш от жега в кухнята със западно изложение. При нас изложението си е даденост, големината на прозорците - също, затъмняване от тясна улица и/или дървета на нея - също. Добре е да го знаем, за да няма разочарования на етап готово жилище/помещение.

Когато се продава къща не трябва да има никаква индивидуалност. Принципът е че индивидуалност се вкарва от хората обитаващи я.

Да, имаше 1-2 случая, когато ремонти се правеха за близки хора (или от и за собствениците), тогава интериорът не беше "стерилен" (точно така се изразиха в епизода), т.е. банален, приемлив за масовия вкус.

# 582
За мен водещото при избора винаги е било да има страшно много прозорци - естествена светлина!
Като ми пече положението се оправя с жалузи / щори /пердета /..но ние живеем в БГ и където е топло и пече макс- колко ..3 месеца от тях много горещо, е нека кажем 2м. значи останалите тъй като имаме 4 сезона и от средата на Септември до края на март си е мръчкаво Wink естествената светлина си е огромен плюс за да не изпадаш в депресия от сивкавата атмосфера . Лампите не помагат ..някак си не ми е ОК в 4ч. да паля лампа.
Ето днес в момента се е смрачило, имам много прозорец и в нас определено не е за лампа.

Принципа е за горещи стаи тъмни цветове за да поглъщат светлината и да създават усещане за хлад.

# 583
  • при него
О, Мандаринка, в никакъв случай не съм се обидила:-)  !!!!
Исках само да кажа, друг вид ситуация, т.е. нашата и защо в къщи, особено в някои помещения е толкова тъмно и защо искаме да е тъмно.
Ето сега следобеда, гледаме новия сериал Оби-Уан, от поредицата Стар Уорс.
Ами като видни киномани-ценители, пуснахме всички щори, да може корабите да летят на тъмно. Кино бърлога от всякъде, като за нас Simple Smile

Добавям.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 17:01 от Speed Queen

# 584
И аз съм със затъмнение. Или по- правилно е да кажа- не искам слънцето да ми свети в очите, когато лежа на дивана или гледам телевизия. В тази връзка- 3 прозореца + аеропланка са облепени с матово фолио. Иначе нямам нищо против и през деня да си пускам осветлението, защото то не ми блести в очите, а обичам да ми е светло.

Общи условия

Активация на акаунт