Нашите цветя - обща тема 14

• 30 065
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в София има много магнолии, а както се разбра последните години, и в Банкя има. Wink там е по-височко, но си растат и цъфтят.

показвала съм една стелата дърво пред Електрониката. има и доста други пред община Слатина

# 286
Щом в Банкя има и растат и при нас ще станат.

# 287
Тази е Лилифлора нигра,другата ми е Стелата. Но да ви кажа,сега ако ми е няма да давам такъв зор да садя. 😆 Красива е за седмица,после само листа. Сега ми е мерак за вечнозелената,с големи бели цветове и жълта,но нямам вече къде да садя.
Иначе обичат слънце,завет и поливане лятото,защото тогава правят пъпкитенза цъфтежа на пролет. Не са капризни,аз също съм около Сф,малко по-студено е и нямам проблеми с тях.

# 288
Вечнозелената не е толкова зимоустойчива, като листопадните.
Моята магнолия всяка година цъфти точно преди последния сняг, съответно имам красиви цветове един-два дни, после са кафяви и спаружени Confused Който сега ще сади, търсете по-късно цъфтящи видове.

# 289
Затопля се времето вече и се надявам скоро всички цветенца да стават все по - зелени и да цъфтят обилно. Аз си харесах още една петуния, много хубав розов цвят е и от по-едрите.

Обаче полигалата нещо не ѝ харесва и започнаха да жълтеят листенцата. Сега се чудя засуших ли я или я преполях.

Иначе се кани да цъфти много

Дипладениите май ги спасих от гадинките, гледам ги с лупата всеки ден.
Тези дни ще се оглеждам за кралско мушкато. И поне още две петунии ще си взема.

# 290
Да,права е Флокс. Лилифлората е по-устойчива на цвят и цъфти една идея по-късно.
Магни,чудна е петунката! Аз имам рожден ден другата неделя,а и имен ден на Цветница,та за сега ще изчакам да видя какво ще ми подарят и после ще купувам. 😂😝

# 291
Вечнозелената не е толкова зимоустойчива, като листопадните.
Моята магнолия всяка година цъфти точно преди последния сняг, съответно имам красиви цветове един-два дни, после са кафяви и спаружени Confused Който сега ще сади, търсете по-късно цъфтящи видове.

Тук цъфнаха и заваля сняг, а температурата през нощта падна до минус. Снегът се стопи, на магнолиите нищо им няма. Към две-три седмици стоят цветовете след като са се разтворили напълно.

# 292
  • Бургас
В Кауфланд съм и се чудя,кой от двата да взема.
Клоня сякаш към лактофола.
Моля за бърз отговор,че съм пред щанда и се чудя!

# 293
В Кауфланд съм и се чудя,кой от двата да взема.
Клоня сякаш към лактофола.
Моля за бърз отговор,че съм пред щанда и се чудя!

не виждам какво искаш да вземеш. тор?
лактофолските принципно не са лоши, ползвала съм и торове и инсектициди.
от инсектицидите имат със специфична насоченост - за листни въшки, за щитоноски, за памуклийки... по-слабички са от неразредените, но стават.

# 294
  • Бургас
Ами,да бях взела да кача и снимка ама....
Вече взех лактофола

# 295
И аз него щях да препоръчам. Две опаковки съм изхабила,доволна съм. ☺

# 296
обърни и виж съотношението азот-фосфор-калий

ако са еднакви, гледай съотношението количество цена.
съотношението е различно за цъфтящи или за листни, но не си спомням кое какво беше.

# 297
Магни, страхотна петуния Heart Eyes!
Карзче, невероятно мушкато, дано да ти се хване Purple Heart! И аз си взех от този Лактофол, миналата година само него ползвах и съм доволна.

# 298
  • Бургас
Благодаря ви,златни сте!
Разликата в цената им беше 60ст. По скъп беше голямото шише.
Но вече не съм в К. и няма как да видя съставките им.
За другият път ще знам,Добри.

# 299
набързо от нета - съотношение N-P-K 3:1:2 е за цъфтящи.

значи 3-1-2,  6-2-4 или 9-3-6...

Общи условия

Активация на акаунт