Нашите цветя - обща тема 14

• 29 971
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Продават ли се калдъръмчета по магазините в България? Искам да си донеса, че такова нещо тук няма, а много ги харесвам.

# 91
При мен продават цъфнали саксийки всяка година в по-големите магазини, продават и семена. Сезонни цветя са и  ги има само за кратко, трябва са проверяваш редовно. НО - едногодишни са и поне при мен не се самозасяват, явно са стерилни хибриди. В България се самозасяват.

# 92
  • Deutschland/HE
Продават ли се калдъръмчета по магазините в България? Искам да си донеса, че такова нещо тук няма, а много ги харесвам.

Софт, има семена за калдъръмчета в строителните маркети (аз от Оби ги купих). Ето тези бяха. Миналата година  ги поръсих в градинката и поникнаха, сега пак ще купя и поръся.

При майка те се самозасяват, но есента две съседски котки си бяха харесали градинката ми за тоалетна и водихме дълга борба, надявам се да съм ги отучила (ръсих черен пипер, после някакъв друг прах, който ги отплъсква, а сега сме с катценшрек).

# 93
Благодаря. Семейната обаче се засяват по-рано, затова си мислех за готови цветя. Ще ходя скоро във Варна и искам да си взема.

# 94
  • Deutschland/HE
Във Варна съм виждала да продават разсад бабите на пазара, но аз от 6г не съм си ходила пролетно време и не знам как е сега.

# 95
  • София
Ползвали ли сте почва от тази фирма,хубава ли е ?
Скрит текст:
На мен тази почва не ми харесва.

# 96
  • Варна
Едно мушкато. Сега март месец ли трябва да се намалят ( поорежат)за да се обновят ? Simple Smile

И амарилисите цъфнаха. Белия е с 2 цветоноса, червеният с един. Simple Smile

Ени, благодаря за новата тема.Flowers Cherry Blossom

# 97
  • burgas
Тази седмица в брошурата на Лидъл видях цитруси. Мисля да направя последен опит с едно лимонче.Два уморих-дано третият да е на късмет.

# 98
Аз имам цитруси от семки (добре се развиват). Но не раждат, защото не са ашладисани.  

Ето едно такова растение:

# 99
И аз искам лимонче, ама не ми се дават толкова пари.
Някой ако иска семенца на Калдъръмче да каже, ще му събера есента. Обикновено ги измитам, че моите се самозасяват всяка година.

# 100
Аз бих се наредила за калдаръмчетата на мама за къщата Simple Smile

Зайчета някой сял ли е, май е късно за семена, по-скоро разсад ще си взема за 1 сандъче.
Аз тази година толкова много неща съм планирала, че ще рече човек, че градина имам на разположение Simple Smile

# 101
Аз преди малко засадих тези в едно сандъче, да видим какво ще излезе.

# 102
Аууу, амарилиса е прекрасен! Четох, че се размножава с луковица, една достатъчно ли е в саксия? Лесен ли е за гледане? Нямам място на терасата вече, но пък много ми харесва 🙄

# 103
  • София
При мен някои орхидеи се вихрят.

И едно мини

# 104
На мен ми подариха саксия с три луковици амарилис преди около два месеца. Отдавна цъфнаха и прецъфтяха. Не знам дали издържаха и две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт