Нашите цветя - обща тема 14

• 29 955
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Наистина са много красиви амаралисите! 😍
Аз изнесох саксиите от мазето. Имах оксалиси,дъждовните лилии,както и едно сандъче с мушката. Не изглеждат хич добре,да видим как ще тръгнат.

# 106
Флоренче, за обновяване на мушкати, направо чупи и вкоренявай нови. Ако ги начупиш от есента, сега вече новите ще ти цъфтят. Но и сега не е късно да вкорениш.
Старите растения много израстват и се обезформят, клоните остаряват, по-добре е всяка година да имаш младо растение. Според моя опит досега, младите цъфтят много повече от старите.

# 107
Тази седмица в брошурата на Лидъл видях цитруси. Мисля да направя последен опит с едно лимонче.Два уморих-дано третият да е на късмет.
Според мен са лесни като им свикнеш на изискванията, общо взето лятото пият много вода и напролет искат много храна, но то им личи по вида, трябва и слънце и да им е топло. Hands Plus1 Аз днес си взе лимонкуат от Л.

# 108
  • Варна
Аууу, амарилиса е прекрасен! Четох, че се размножава с луковица, една достатъчно ли е в саксия? Лесен ли е за гледане? Нямам място на терасата вече, но пък много ми харесва 🙄

Да, една луковица е достатъчна. Тя ще се размножи. Лесно се гледа. Simple Smile

На мен ми подариха саксия с три луковици амарилис преди около два месеца. Отдавна цъфнаха и прецъфтяха. Не знам дали издържаха и две седмици.

Вярно е, бързо прецъфтява.

Флокс, имам  2 мушката. Тази зима станаха огромни храсти. Само да си намеря лозарската ножица и ще ги нарежа. Дано успея да захвана особено едното, че е много хубаво. Simple Smile

# 109
Ползвали ли сте почва от тази фирма,хубава ли е ?
Скрит текст:
На мен тази почва не ми харесва.
Мухички ли завъжда?Изгодна ми се вижда и мислех да взимам,но щом не е хубава ще я пропусна.Благодаря.

# 110
St.Dobri, уникални цветя показваш - завиждам за живота в Рая Simple Smile!
Флорен, невероятно красиви Амарилиси, не съм виждала такива Heart Eyes!
Натуся, страхотни са Two Hearts!
И аз не устоях на тази прекрасница

и от няколко дни много ме радва.

Тези са на приятелка

дадени за възстановяване при мен Simple Smile!

# 111
Охо Нат,да ти метна и моите? 😁❤ Супер са!

# 112
Пак съм аз, този път с проблем...кротонът. Та значи, само днес му паднаха 4 от младите листа - започват с кафеви петна в основата и падат. Забелязах, че и тези на самия връх са така - като, че съхне или гние в основата на листото. Старите листа, които бяха с размер направо за сарми си изгубиха цвета, част от тях също паднаха. Абе, жалка гледка е в момента. Няма акари, огледах го много внимателно. Поливам го както обикновено /имам го от много години/. Според мен вариантите са два:
1. Измръзнал е, защото това започна след големите студове, а е на остъклена тераса.
2. Наторих го веднъж през зимата с течна тор и се е получило нещо като изгаряне 🤔
Клоня към 1 или поне се надявам, защото ако е това ще се съвземе. Иначе си расте, пуска нови листа, отрязах му днес върха, защото стана много висок. Как мислите, какво му е?

# 113
Замръзнал е. Отрежи пораженията, той пак ще тръгне.

Не знам как държите цветя на остъклена тераса, освен ако не са зимни външни цветя.

# 114
Част от тези на майка ми са в коридора на блока (уточнявам, че е малка кооперация и другите също ги държат на съответните етажи) и съседките от време на време си кършат каквото им хареса Sad
Не е нещо особено, но можеха да попитат, 5 семейства живеят там, няма да остане незабелязано и анонимно.
Та, аз бих предпочела да са на тераса или в мазето, но нямам думата.

# 115
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз преди малко засадих тези в едно сандъче, да видим какво ще излезе.

много красиво изглежда, но едно сандъче ще им е малко. и са много различни цветя.

сях грамофончетата макс 5-7 семенца в саксия и пак им беше тесничко. след това не им стигаше водата, поливах ги по два пъти на ден. връзвахме им конци да се катерят... вятърът им късаше листата... тези, които бяха с други цветя с сандъчето тръгнаха трудно и хич не им вървеше.
пробвах с ниските латинки преди години,  не вървяха добре в сандъче, източиха се, хванаха всякакви буби и загинаха без да цъфнат. предполагам, че беше защото балконът беше полузакрит и до тях не стигаше свеж въздух. твоите са каскадни, каскадни в сандъче съм засяла сега. ще ги видим как ще се представят и ще докладвам.
кобеята никне бавно и трудно. ако все пак се появи, отдели я и ще си имаш домашна висяща китка зимата. Simple Smile
Simple Smile червено белите цветенца са точно като на смилянския боб Simple Smile Simple Smile става мноооого висок, иска си поливане.

# 116
Ами те бяха към 15-20 семена, а сандъчето е 70 см дълго. Каквото излезе. Аз не се занимавам със семена, но реших да пробвам. Имам още едно пакетче някакви други, тях пред къщата ще ги засадя в края на май. Така пише. Цъфтяли до първите слани.

# 117
пиленце, не исках да те обезсърчавам, съжалявам, ако така е прозвучало. Simple Smile исках по-скоро да те предупредя, че има особености и да си подготвена за тях. Simple Smile
измисли ли как да са? висящи или ще се катерят по нещо?
Simple Smile а дворните какви са?
аз се чудя дали да не си купя една портулака, калдаръмче с кръгли листа. Simple Smile струва ми се, че ще му е добре тук, но не намирам място за още една саксия и само това ме спира. а тия дни видяхме тенекии от сирене с по един цъфтящ портокал в тях.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile и за него нямам място, а как ми се иска....

# 118
Софт, тези цветя са такава красота, но според мен им трябва дълбока саксия. Моето грамофонче, не се чувстваше добре в нормална. Нещо към 10-12 литра минимум според мен ще свърши работа. Малко ще е стандартно сандъче мисля. Ако не е късно изсипи семената в голяма саксия и добави пръст отгоре, за да не ги разместиш и да останат наповърхността. Ако са на дълбоко ще се получи нещо хубаво Simple Smile

Знаете ли тези лилави фунийки как се казва цветето и как расте и то ли е като лиана, много ми харесва, даже точно в тази комбинация всички заедно са супер свежи Heart

# 119
фунийките са грамофончета=ипомея, камбанките са кобея Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт