Нашите цветя - обща тема 14

• 29 959
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Оф, имам дълбоки саксии, но честно не ми се занимава.

Добри, на двора до една ниска ограда ще ги насипа семената. А за сандъчето подпора някаква ще сложа. Имам различни.
Тези са семейната.

# 121
  • Мадрид / София
И аз пробвах преди години със семена от различни растения в сандъче, но се оказа малко пръстта като количество и станаха хилави и само някои стигнаха ди цъфтеж. Другите ги дадох на майка да ги засее в градината. Не става за съндъчета на балкона.

# 122
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
обичам ниските латинки. баба сееше такива покрай пътеката и ухаеха страхотно цялото лято. Simple Smile
тя събираше семена, но и те се самозасяваха.
за старите бабешки говоря, те бяха само оранжеви и ниски.

# 123
Благодаря, Добри, сега ще прочета.

Латинките и при мен се самонасяваха, странното е че една година бяха дори затрупани под снега и тръгнаха пролетта, много ги харесвам и аз, но ми хващат листни въшки.

Семена микс и аз съм слагала в сандъче и нищо не стана, по никакъв начин не се доближаваха до тези от снимката, ама пък човек иска да опита. Подозирам, че моите бяха за градина, не за саксия и затова не ми се получи.

# 124
  • София
Мухички ли завъжда?Изгодна ми се вижда и мислех да взимам,но щом не е хубава ще я пропусна.Благодаря.
Не,не завъжда мушички.Не ми стои като пръст а едно такова с по-едри фракции.
Купувам на същата фирма,но на опаковката има зелено.Излиза около 15-16лв. за 40л.(по спомен)

# 125
В двора ни нацъфтели разни саморасли цветенца, прелест е. Нарцисите сигурно някой ги е садил, но не съм аз, а доста години вече сме в тази къща. Макар че точно под черешата едва.и ще ги сади някой.

Тези се появиха за първи път. Никога не са били там. Даже няколко дребни теменужки има до тях.

# 126
Софт, точно тези дребничките жълти ги гледах вчера в гората, цяла полянка. Много са симпатични, но май търсят сянката, не съм ги виждала на слънчево място.
А последното ти са пролетни анемони, аз какво ли не правя за да ги развъдя, а при теб саморасли Sunglasses С грудки са по принцип, не знам дали и от семенца може да са прехвръкнали.

Бабините оранжеви латинки и на мен са ми мил детски спомен, дълго ги избягвах заради листните въшки, но тази година вече не издържах си купих семенца. Мисля да ги сея скоро, толпло е вече.

# 127
  • София
Здравейте!
Чета ви от скоро. Темата е прекрасна! Преди доста години писах и публикувах в тази тема цветенца  Simple Smile
Не забравяйте, че пиленцата пренасят семена на цветя и така се появява ново цвете в градината.

# 128
Жълтото е Ficaria verna, жълтурче-лютиче, много са сладки на полянка. А латинки в съндъче искат прясна богата почва за да растат, иначе става ситнеж. Това синьото е странно да се е появило в такова количество само, ако е било от семка е щяло да са едно-две, у нас мускари никнат така на странни места, но поединично. Освен да са били заспали луковици и да са се събудили при подходящи условия Thinking

Май съсипах още една хавортия, хвана я студ няколко дни и почервеня, преместих я на светло и топло, и пропуснах да я полея Rolling Eyes Странното е, че други две подобни сукулентчета просперират там, а това ъ-ъ.  Поливах, засушавах, все тая, червенее.

От мен два шантави нарциса и лале което трябваше да е лилаво.
Скрит текст:

# 129
Къртиците на село пренасят грудки и луковици. Нарциси от нашата градина се озоваха в царевицата на съседа. Всяко година се нядявам на някой подарък от къртиците Grinning

# 130
И аз това щях да пиша- къртицата и сляпото куче пренасят луковиците на растенията. Свекърва ми все се жалва, че лалетата и нарцисите и' са цъфнали в съседния запустял двор.

# 131
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Моите мушката и сакъзчетата зимуват на остъклена балкон, даже тази година почти изкараха навън. Спомням си, че за Коледа бяха навън и цъфтяха - шантава работа. Като цяло зимата беше топла. 😊

# 132
Всичките ги взех с 50% намаление . 🥳 Исках обикновена красула, не с червено, но имаше една единствена, а на редовна цена нито една. Като дойде пролет и грабят като невидели.

# 133
  • София
Soft Click, от къде купи тези цветя с 50% намалена цена.  Розовият сингониум и гинурата ми загинаха тази зима. Искам да ги имам тези цветя.

# 134
От Германия, ако те интересува конкретно откъде ще пиша. Как загина сингониумът? Къде го държа? Според мен е много държеливо цвете. Преди години имах едно, което го държах над гардероб. Постоянно му защипвах листа с вратата, то пак расте като лудо. Хич не го ценях, сега си ги купувам, защото са модерни.
Гинура съм нямала и тепърва ще се образовам в отглеждането й.

Общи условия

Активация на акаунт