Нашите цветя - обща тема 14

• 29 973
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Не ми се мисли ако и при нас има такива намаления като при Софт, какви ще ги върша. Когато вместо с олеандър се сдобих с Калината, си счупих няколко клонки от градинката пред блока и две от тях (най-тънките между другото) имат вече коренчета.

Обаче днес минах уж само да видя какво има в моето магазинче и последния ме чакаше, че и намален с едно евро. Joy
Цветът ще е изненада, макар да предполагам, че е розов - тук масово са такива.
Добри идвай да кажеш как да го отглеждам, моля! Клонките ще постоят още във водата, малки ми се виждат коренчетата да ги сея.

# 136
  • София
Забелязала съм, че при мен сингониумите трудно виреят и не оцеляват
 Sad  Държа на непряко слънце, полива 1 път в седмицата....

Гинурата обича често поливане. Забравих два пъти да я полея и загина. Много я харесвам. В БГ гинура в цветарските магазин не   можеш да намериш. Може да се купи само на частно.

# 137
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
големия на слънце и поливаш когато засъхне почвата. малките могат да почакат. нека направят бради, не някакви си косъмчет Simple Smile Simple SmileSimple Smile

# 138
Моите сингониуми пият доста вода. Не обичат да се засушават. 1 път седмично поливане, особено в топлите месеци мисля е крайно недостатъчно.

# 139
Днес си взех за 4. 99 лв. Една орхидея, за спасяване...
Ще видим дали ще я бъде , надявам се и нейното желание за живот и цвят да съвпада с моето 🙂
Имаше и Милтония, но не съм гледала до сега и не знам нищо за този вид...
А и нз по какво да се ориентирам,  дали ще го бъде въобще спасяването...
На Фалчето гледах корените и листа да има що годе прилични..

# 140
големия на слънце и поливаш когато засъхне почвата. малките могат да почакат. нека направят бради, не някакви си косъмчет Simple Smile Simple SmileSimple Smile
Благодаря, Добри! А малките ще чакат то е ясно. Наредени са до плумериите и новопоникналите палми. Всеки ден проверявам, но няма развитие никакво засега. Sad

# 141
MagniM, блазе ти за олеандъра. Тук един го мъчи няколко години, накрая на нищо не заприлича. Купих го цъфтящ, оттам нататък нито веднъж не цъфна, само вади пършиви бледи листенца.

Дървото на живота дали ще загине на балкона, ако температура падне значително?

# 142
Софт, а какво стана с портокалчето ти? В момента се предлагат напъпили, а градинските цъфтят. Много искам, но никак не съм сигурна ще оцелее ли.
Моите дървета (на живота) са навън. Но най много падат до +7

# 143
Портокалчето расте на зеленина. Пъпки няма и листата са бледи. Не знам дали да не му сменя пръстта. Цяла зима стоя навън.

Взех от Кауфланд waxflower, че видях две жени да вземат. 😆 Много хубаво миришат цветчетата му и било dummy-proof. На снимката изглежда по-малко, но е към 30 см диаметърът.

# 144
  • Мадрид / София
Софт, сложи малко железен келат в субстрата на портокалчето. Виждам липса на желязо.

# 145
Софт, не бих казала, че миртата е толкова лесна за гледане. Даже според мен е супер капризна. Аз убих една преди две-три години, а много четох тогава, и я дондурках старателно. Иначе е прелест, перфектни цветчета, като изкуствени са. Дано да и хареса при теб, много красиво растение е, дори когато не цъфти.

Софито, има тема за орхидеите, ако имаш конкретни въпроси най-добре питай там със снимков материал. И само с четене там също може да се ориентираш донякъде, погледни първата страница.

# 146
На портокалчо му вземи течен тор за цитруси.

# 147
  • оттам, откъдето започва България
Отдавна искам да ви споделя тези нарциси-бебета, но все не остава време.
Снимах ги на фона на игликата, за да се види колко са мънички.
Много бе трудно и не знам дали ще се види какви сладки бебчета са:
Скрит текст:

# 148
D&A, миналата неделя по време на разходката ни видях и аз такива. Никога не бях виждала такива малки нарцисчета. Много сладки!

Скрит текст:

# 149
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
продават се като луковици за саксии. цъфтят преди всички други нарциси. Simple Smile оцеляват навън и идеално си се размножават без много грижи от цветарката.

Общи условия

Активация на акаунт