Нашите цветя - обща тема 14

• 29 984
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Софт, супер, много благодаря! Ще ти пиша на лични.

Секънд, аз ги рязах съвсем ниско, оставих 2-3см пънчета. И една неотрязана клонка за красота Blush От пънчетата също покараха нови растежи, и отрязаните клонки всички се вкорениха.
Моят антуриум е от най-обикновените, червен. Цъфтя без прекъсване години наред и изведнъж се омърлуши. По съвет от тук го орязах. Като порасне твърде голям и спира да цъфти, казаха момичетата.

# 541
Като порасне твърде голям и спира да цъфти, казаха момичетата.

Сигурно защото трябва да се премести в малко по-голям съд и да се смени почвата. Има ли достатъчно светлина и влага? Аз моите ги пръскам всяка вечер докато плътно се покрият с влага и цяла зима бяха под тройна лампа. Това е тропическо растение. Знам също, че трябва да се торят ежеседмично със слаб разтвор на тор, към 10-20% от обичайното. Аз не бих го орязала.

# 542
Пипи, в момента в Германия навсякъде се продават лавандули в тарелка по 6 или 10. Няма начин да няма начин Grinning те са много добре вкоренени и силни растения. Гледам в саксия и в сандъче, не стават толкова големи като в градината, но си растат и цъфтят.

Купих си от Алди/за трети път вече/, надявам се тая година да не я уморя. Ако пак се случи като с предишните, и аз като Софт ще спра да купувам.

# 543
Пресаждах го май два пъти през годините, и му се отразяваше добре, но накрая вече нито пресаждане, нито торене помогна. Просто изведнъж се спихна без да е местен или нещо друго да се е променило, първо цветчетата станаха съвсм дребни, листата започнаха да умира и останаха голи пръчки. Като го орязах му смених и мястото, че ми беше много грозен за гледане, и скоро след това започна да расте пак.
В началото беше до прозореца на слънце, не му хареса и го преместих по-навътре, оттогава се скъса да цъфти. При мен въздухът е доста влажен целогодишно, но може да го пръскам вече, щом обича. Или да го къпя в неделя заедно с папратите и орхидеите, само да се затопли още малко и започваме спа процедурите Grinning

# 544
И сега какво да правя с тези остатъци от цикламите? В някой шкаф до есента?

# 545
Когато " заспят" моите циклами ги прибирах под леглото в една неотопляема стая до следващия сезон, но нека и друг каже мнение, че също както и с лавандулата нещо не ми се получи дългогодишно приятелство с тях.
Добро утро все пак с част от моите малки балконски хубавици😊

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 09:26 от ccvet

# 546
  • Deutschland/HE
Пипи, в момента в Германия навсякъде се продават лавандули в тарелка по 6 или 10. Няма начин да няма начин Grinning те са много добре вкоренени и силни растения. Гледам в саксия и в сандъче, не стават толкова големи като в градината, но си растат и цъфтят.

Купих си от Алди/за трети път вече/, надявам се тая година да не я уморя. Ако пак се случи като с предишните, и аз като Софт ще спра да купувам.

Пипи, когато си купувам в малки саксии и при мен умираше, но миналата година купих 4бр в по-големи саксии и дори я засадих есента в земята, сега изглежда малко неугледно, но не е измръзнала.

Аз много харесвам евкалипт и си купувам вече за 4ти път сигурно, изкара цяла зима навън и си вървеше добре и при едно застудяване март месец изсъхна Sad Много ме е яд.

# 547
А игликите пазят ли се за догодина?едната процъфтя,ама такива големи и зелени гъсти листа има,че ме е жал да я хвърля

# 548
  • Мадрид / София

Махни листата и до есента я остави да почива почти без поливане. Все пак поне мойте не издържаха повече от 2 г.

# 549
Пресадих калата в малко по-голяма саксия. Не ми се рискува да я садя в градината.

Беше почти само корени,нямаше много място. Дано й е добре. Не знам къде ще я позиционирам,че да има и слънце. Нямам никакво място вече. 😂 А и тя си е голяма.
Моята циклама е жива,май три години направи,ако не и повече. Изнесох я навън.

# 550

Махни листата внимателно и сложи саксиите на тъмно. Ако нямаш къде, може да ги покриеш с нещо. Сега- баба ми гледаше повече от 20 години циклами- лятото ги слагаше в маза, на хладно и много, много рядко поливаше- може би на 2 седмици по малко. Аз, в апартамент, ги поливах на няколко дена - беше ме страх да не изсъхнат, проверявях  пръстта. Винаги имаха малки листенца обаче- явно съвсем не са заспивали, но после си цъфтяха.  Може и да става без поливане, но не съм пробвала.
Семенцата може да засееш.

# 551
Anyyyone, имам същата кала. Не й трябва никакво слънце и обича много вода. Няма опасност да я преполееш.
Цикламите ги хвърлям аз. Нямам къде да ги държа.

# 552
Phloxx, тоест до маркираната черта мога спокойно да го резна?

А отрязаното във вода или директно в някакъв субстрат с вкоренител?

# 553
Божке Scream
Поне 3 циклами съм изхвърлила през годините Scream
А те са били само заспали като показаните по-горе Scream
Ще се гръмна Rolling Eyes

# 554
И аз ги хвърлям, моите все са били като спящата красавица, никоя не се е събуждала след сън .. сигурно щото принц не съм им подсигурявала…

Общи условия

Активация на акаунт