Нашите цветя - обща тема 14

• 29 970
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Каланхието не обича често и обилно поливане. Един път в седмицата е достатъчно.
Не обича и пресушаване.

# 616
Мисля,че каланхоето клюмва от преполиване 🤔
И по- лошото май е , че не може да се спаси.
Почакай малко и късай връхчетата и боцкай в почва,  бързо се прихваща 🙂
Успех.

# 617
Каланхоета съм гледала много на източни, западни и северни прозорци. Отскоро държа четири броя на южен прозорец над много голям радиатор. Двойни станаха и цъфтят постоянно. Поливам ги на два-три дни и всяка вечер ги пръскам с вода. Топлина и силна светлина, дори директно слънце са решаващи при тях. Бях го чела, но не вярвах. Колкото по-светло и горещо, по- добре. С поливането не са като другите сукуленти. Много повече вода искат и рехава почва. Моите са изцяло в камъчета/пон.

# 618
Това е моят флокс. Беше една миниатюрна саксийка,стана супер туфа. Поливам го,нищо друго. Не виси,само пълзи при мен. 😆 Единственото лошо е,че цъфти за седмица,като магнолиите и после само зелени бодлички. Има различни сортове,май и такива,които цъфтят по 2-3 пъти.

# 619
Преди 3-4 дни (най-вероятно във вторник) докато пиех една сутрин кафе ръснах семенца от калдаръмче и днес са изкарали по 1 мм са, само че аз ги ръснах и отгоре не поръсих с почва, а сега ако го направя вероятно ще ги пречупя. Времето ще покаже какво ще се случи. Отчитам го като грешка, трябваше директно из сандъчетата да ръсна и утре ще го направя и нека само да се оправя, без проскубване, без разсаждане, на естествен подбор мисля да заложа.

# 620
Не е грешка,Блек.Точно така се сеят калдъръмчетата
За да поникнат семенцата им трябва светлина. Оросявай често докато отхвръкнат. Все пак проскубвай ако са прекалено гъсто

# 621
Магни, на снимката в поста се вижда колко съм орязала централния ствол. Около 15 см е останал, сух, направо се чупи като суха съчка.
Не се вижда сряза отвътре, но на мен ми изглежда добре. Не бързай да я отписваш. Изкарай я на слънце, поливай умерено и мисля че скоро ще избият нови клонки и листа. Това растение не се затрива лесно - личен опит.

# 622
Честита Цветница на всички празнуващи💐
Черпя в компанията на новите придобивки

# 623
Благодаря, Кротиниа. Ето ги. Как ще направят коренчета не знам, ще разбера Simple Smile Честит празник на всички!

# 624
Днес и нашата темичка има празник! Също и аз,и дъщеричката ми. Само здраве пожелавам на всички,а цветята все така да ни радват и да ни разкрасяват ежедневието! 🤗🌷Честит празник!

# 625
Честит Празник на всички с Цветни Имена!
Дъждовен пролетен Люляк ми замириса Simple Smile

# 626
На цветята честито, на останалите наздраве Wine Glass Уау, шареното лале Nature Star2 И белия люляк си представям как ухае, мммм, прекрасно. Нашият още не е напъпил, само листа, иначе пораснал като тинейджър такъв, непродуктивен Smile Но пък великденчето се постара.
Скрит текст:

# 627
Честита Цветница.😊
Лалета в Нидерландия.

# 628

Въпреки лошото време желая на всички именички страхотно настроение през целият ден !

# 629
  • Бургас
Честит празник на всички цветя в темата!

Общи условия

Активация на акаунт