Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 521
  • 420
  •   1
Отговори
# 165

Да дам отчет и аз,
На летището в Бари за децата(големите са на 11, единия е доста висок, може да мине за по-голям) даже не ни попитаха на колко години са.
На нас ни поискаха сертификатите на два пъти.

при пристигане или при заминаване? Въобще за децата поискаха ли Ви някъде сертификати? И колко годишни са?

При заминаване за Италия на 30.03 (децата на 11 г с Антигенен тест), поста ми е за прибиране на 03.04.2022
За София ли се прибирахте - интересува ме дали в София при прибиране от чужбина искат да видят ЗС на децата над 12 г.?

За София, но както писах децата са на 11 години
 Това, което разбрах е, че за над 12 години трябва тест и за влизане в БГ. Дамите с белите престилки си седят на летище София.

# 166
  • Los Angeles CA
Още един въпрос от мен - за Франция още ли е задълженително PLF да се попълни, стои си на сайта заедно с Италия, Малта и тн?

А, каква е целта на PLF формите? Много съм озадачена от информацията, която трябва да дадеш при пътуване, струва ми се навлизане в личното пространство. Чета всички тези страници и недоумявам, защо трябва да казвам дали отивам на пазар, при приятел или примерно да гледам музеи. Вие как приемате това?

# 167
Вчера се прибрахме от Германия и в София поискаха тест на нашата тийнка на 13год. Така че- да, искат тест на децата над 12год.

# 168
  • София
На 01.04 за полет до Германия не ни признаха 1 дозовата ваксина на Янсен. Искаха бустерна въпреки, че не са минали 6 месеца от поставянето на първата доза. Затова се наложи да се тестваме на летището.

# 169
За кой град става въпрос?

Ние кацнахме в Нюрнберг на 01.04 и никъде абсолютно нищо не ни искаха - нито на Бг летището, нито в Германия на летището някой ни провери, въпреки ограниченията в Германия. Иначе в заведенията стриктно ни искаха сертификати там.

# 170
  • София
За кой град става въпрос?

Ние кацнахме в Нюрнберг на 01.04 и никъде абсолютно нищо не ни искаха - нито на Бг летището, нито в Германия на летището някой ни провери, въпреки ограниченията в Германия. Иначе в заведенията стриктно ни искаха сертификати там.

Мюнхен. Полета беше с Луфтханза. В Бавария спазват всички мерки. Навсякъде на закрито носят маски.

# 171
Нюрнберг също е в Бавария, но абсолютно никой не ни провери на летището, но там е и мини летище де Simple Smile

В неделя като отпаднаха сертификатите за заведенията и маските на закрито, почти никой не видяхме с тях.

# 172
  • София
Явно има различни изисквания. В Мюнхен и нас не са ни проверявали. На нашето летище в Сф не ни дадоха да излетим без тест. Казаха, че това искат за Мюнхен. Наши приятели летяха предния ден с Wizz air до Дюселдорф. Те нямаха такова изискване. Simple Smile

# 173
Здравейте, в края на април ми предстои пътуване до Германия. Ваксинирана съм с две дози, без бустерна. Сесртификатът ми е валиден. Въпросът ми е, следва ли да бъда по карантина, тъй като прочетох в сайта на МВР, че на такава подлежат всички без бустерна доза?

# 174
Изискванията за влизане в Германия са едни и същи. Може да има разлики вече вътре в различните провинции (маски и сертификати). Най-вероятно едните са били небрежни и затова не са проверявали.

# 175
Летим в неделя до Валенсия, но с прекачване в Бари, ще трябва ли да попълваме PLF? Тъй като престоя е доста голям мислехме да се разходим в града, точно в неделя е ден 270 от втора доза на ваксините, но имаме сертификат за преболедуване който ще е 55 ден.

# 176
  • София
Здравейте, в края на април ми предстои пътуване до Германия. Ваксинирана съм с две дози, без бустерна. Сесртификатът ми е валиден. Въпросът ми е, следва ли да бъда по карантина, тъй като прочетох в сайта на МВР, че на такава подлежат всички без бустерна доза?
И нашия сертификат е валиден, но все пак ни искаха антигенен тест, за да ни пуснат на самолета.

# 177
Още един въпрос от мен - за Франция още ли е задълженително PLF да се попълни, стои си на сайта заедно с Италия, Малта и тн?

Петък пътувам за Франция и ще кажа как е положението при чекин-а.
Не сме попълвали нищо. На 26.02 летяхме за Франция и освен бордни карти и ЗС нищо друго не ни проверяваха.

# 178
Може ли актуална информация за изискванията за влизане в Малта? С мъжа ми сме с бустери - аз от ноември, а той от март, а детето към датата на пътуване ще е малко под 3 г. А необходимо ли е попълване на plf?

# 179
  • София
Може ли актуална информация за изискванията за влизане в Малта? С мъжа ми сме с бустери - аз от ноември, а той от март, а детето към датата на пътуване ще е малко под 3 г. А необходимо ли е попълване на plf?

Виж в сайта на МВнР - обяснено е подробно, по държави.
За Германия, не само всяка провинция, но и всяка община може да имат собствени изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт