Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 536
  • 420
  •   1
Отговори
# 180
  • В центъра на моретата
Може ли актуална информация за изискванията за влизане в Малта? С мъжа ми сме с бустери - аз от ноември, а той от март, а детето към датата на пътуване ще е малко под 3 г. А необходимо ли е попълване на plf?

Вижте в и темата за Малта- https://www.bg-mamma.com/?topic=1402718.new#new - писаха наскоро.

# 181
Здравейте, ще пътувам с неваксинирани деца до Солун в началото на май. Ще използваме за тях бързи антигенни тестове. Къде мога да ги направя на връщане за България?

# 182
На 01.04 за полет до Германия не ни признаха 1 дозовата ваксина на Янсен. Искаха бустерна въпреки, че не са минали 6 месеца от поставянето на първата доза. Затова се наложи да се тестваме на летището.
да допълня, че това изискване важи и за транзитните полети през Германия. Пътувах с Луфтханза София - Мюнхен - Мадрид,  не съм напускала летището; еднодозовите ваксини /Янсен/ не са достатъчни - трябва или бустер или негативен тест / бърз или ПСР/

# 183
  • София
Здравейте. Бих искала да попитам дали има някой запознат с изискванията за Словения и Хърватия? За Словения четох на няколко пъти, че всякакви изисквания са отпаднали, но за Хърватия изобщо не съм сигурна. Как стои въпросът с посещенията на заведения, музеи, други публични места? С мъжа ми обмисляме пътуване - или до Турция (там разбрах, че нищо не се изисква вече), или комбинирано пътуване до Хърватия и Словения.

# 184
  • София
Здравейте. Бих искала да попитам дали има някой запознат с изискванията за Словения и Хърватия? За Словения четох на няколко пъти, че всякакви изисквания са отпаднали, но за Хърватия изобщо не съм сигурна. Как стои въпросът с посещенията на заведения, музеи, други публични места? С мъжа ми обмисляме пътуване - или до Турция (там разбрах, че нищо не се изисква вече), или комбинирано пътуване до Хърватия и Словения.
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Croatia

# 185
  • София
Браво на МВнР - сложили са утрешна дата на старата информация за Хърватска, а дефакто от утре отпадат всички изисквания за влизане на граждани от ЕС. https://www.croatiaweek.com/croatia-abolishes-practically-all-re … to-enter-from-eu/

# 186
  • София
Благодаря много!

# 187
  • Горна Оряховица
Здравейте, извинявам се ако вече е коментирано, но ми трябва информация в настоящия момент при полет от Испания за България, изисква ли се сертификат, за да се качиш на самолета?

# 188
Здравейте, в края на април ми предстои пътуване до Германия. Ваксинирана съм с две дози, без бустерна. Сесртификатът ми е валиден. Въпросът ми е, следва ли да бъда по карантина, тъй като прочетох в сайта на МВР, че на такава подлежат всички без бустерна доза?
Можете да пътувате със сертификата си. Не ви трябва тест и не подлежите на карантина.
Здравейте, в края на април ми предстои пътуване до Германия. Ваксинирана съм с две дози, без бустерна. Сесртификатът ми е валиден. Въпросът ми е, следва ли да бъда по карантина, тъй като прочетох в сайта на МВР, че на такава подлежат всички без бустерна доза?
И нашия сертификат е валиден, но все пак ни искаха антигенен тест, за да ни пуснат на самолета.
Една доза Янсен не се признава в Германия. Това е от есента още.

# 189
  • На планетата Земя
Vaniaa, не, не се изисква.

# 190
  • София
Здравейте, извинявам се ако вече е коментирано, но ми трябва информация в настоящия момент при полет от Испания за България, изисква ли се сертификат, за да се качиш на самолета?
Не се изисква, но при влизане в БГ подлежите на карантина, която може да падне, след като най-рано след 72 ч от кацане направите тест в БГ и е отрицателен. Т.е. преценете дали може да стоите в карантина и ако не - направете тест в Испания.

# 191
  • Mediterraneo
А при полет България- Испания какво се изисква? Т.е. на летището какво искат, че напоследък все чета, че не дават да се качваш в самолета без да представиш тест/ трета ваксина.

# 192
  • София
В сайта на МВнР е описано подробно какво се изисква за всяка държава, вкл. и Испания.

# 193
  • Mediterraneo
да затваряме темата тогава.

# 194
А при полет България- Испания какво се изисква? Т.е. на летището какво искат, че напоследък все чета, че не дават да се качваш в самолета без да представиш тест/ трета ваксина.
Искат валиден сертификат и документ за санитарен контрол. Бордната карта я получаваш на летището след като ги покажеш на гише. На място в Испания /в нашия случай Барселона/ сканираха всички док.за санитарен контрол, а на няколко човека поискаха да видят и сертификатите. Във влака от летището към града имаше и полицаи/или някакви други служебни лица в униформи/, които правеха забележки за свалени маски.

Общи условия

Активация на акаунт