Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 535
  • 420
  •   1
Отговори
# 195
Къде в София мога да си направя възможно най-евтин антигенен тест за ковид, валиден в чужбина? И за Италия изисква ли се ковид сертификат за музеите и ресторантите ако някой знае? Пътуваме на 12.04. Благодаря!

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 11:46 от Nikol_Triova

# 196
Докато за Италия до 30 април са в сила правила за достъп до бординг зона със сертификат/тест, свидетелства от типа на „нас не ни провериха“ не са много полезни. Защото някой ще прочете това в темата и утре може да реши да отиде на Бергамо без сертификат/тест и да го проверят. Така че всеки да му мисли.
(Нищо лично към second).

# 197
Къде в София мога да си направя възможно най-евтин антигенен тест за ковид, валиден в чужбина? И за Италия изисква ли се ковид сертификат за музеите и ресторантите ако някой знае? Пътуваме на 12.04. Благодаря!
10 лева - фургоните пред Пирогов, работят до 18ч. всеки ден.

# 198
да затваряме темата тогава.

Подкрепям. Че тя темата е леко безсмислена и без друго. По два пъти на страница се пита едно и също. 70% питат за Италия, останалите за Испания.
И знам, че правилата се променят, но местата, където може да ги проверите са си все същите от 2 години насам.

# 199
  • На планетата Земя
Аз не спирам да се учудвам как може да има хора, които просто разчитат да попитат Майката, без сами да си проучат на правилните места. Даваш пари за полети, хотели, резервации, твое пътуване си е - пък влез и си прочети на официалните места. И не се учудвам, че това са все хора, които още не са се ваксинирали, едно и също безотговорно отношение към лични неща - здраве, пътуване.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 18:02 от Mileto

# 200
Лаборатории Рамус, 10 лв. е.

# 201
Здравейте. Дете на 4 години трябва ли да прави тест за влизане в Испания? Благодаря!

# 202
Аз не спирам да се учудвам как може да има хора, които просто разчитат да попитат Майката, без сами да си проучат на правилните места. Даваш пари за полети, хотели, резервации, твое пътуване си е - пък влез и си прочети на официалните места. И не се учудвам, че това са все хора, които още не са се ваксинирали, едно и също безотговорно отношение към лични неща - здраве, пътуване.

Има колкото си искате, даже и „Майката“ не питат. Отиват на летището и там на чек-ин гишето в шест сутринта тепърва започват да попълват плф-и. И не са само от по-тъмничките сънародници.
Имам позната, която на границата установява, че паспортът ѝ е изтекъл преди месеци, и това преди гратисните периоди, измислени заради ковид. Всякакви хора, всичко се случва.

# 203
  • София
Ами то някой път четем и пак не разбираме, вижте какво пише за Хърватия: https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212 - Passengers coming directly from the countries and/or regions of the European Union, i.e. countries and/or regions of the Schengen area and Schengen associated countries, regardless of their citizenship, will be allowed entry into the Republic of Croatia without the need to present an EU Digital COVID Certificate or any other epidemiological certificate (test finding, vaccination certificate, etc.) and without determining self-isolation.
Ако пътуваме влизаме в Хърватия, през Сърбия, това в сила ли е?
Ще си изтърпя хейта Grinning

# 204
  • В офиса
Elle_LaFille, проблемът е че в Сърбия не можеш да влезеш без сертификат. Не съм видяла текст, че сертификати за Сърбия не важат, ако си транзит.

Всеки може да си прочете правилата, но това, с което темата е ценна, е че се говори и какви слухове се носят за промяна на правилата вбъдеще. Или много хора си мислят, че имат сертификат и те имат, но че Янсен някъде не се признава без бустер, или че срокът на валидност в някои страни е различен от европейския такъв е нещо, което би те изненадало първия път. Пък коментарите кой колко е отговорен към здравето си са просто без връзка с реалността. При положение, че бустерите не са ъпдейтнати за омикрон, а на не малка част от хората сертификатите им от ваксина изтичат, а не виждат никакъв плюс да сложат бустер (освен, разбира се да пътуват по-удобно) Или децата, макар одобрени за слагане на деца над Х години, все още има открити дискусии за цена срещу полза на ваксинирането на деца. И т.н. Темата не е за ваксините, ама някой да ми обяснява надменно, ми идва малко в повече.

# 205
  • София
Ами то някой път четем и пак не разбираме, вижте какво пише за Хърватия: https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212 - Passengers coming directly from the countries and/or regions of the European Union, i.e. countries and/or regions of the Schengen area and Schengen associated countries, regardless of their citizenship, will be allowed entry into the Republic of Croatia without the need to present an EU Digital COVID Certificate or any other epidemiological certificate (test finding, vaccination certificate, etc.) and without determining self-isolation.
Ако пътуваме влизаме в Хърватия, през Сърбия, това в сила ли е?
Ще си изтърпя хейта Grinning
И аз това се чудех.

# 206
  • София
Така написано directly за мен означава, че ако сте със самолет от България важи горното, но не и ако влизате сухопътно от Сърбия.
Бих звъннал в посолството утре на ваше място.

# 207
  • София
Сърбия не иска никакви документи за влизане в страната, но така написано, за Хърватска ще трябват, преминавайки през сръбско.

# 208
  • Somewhere far away
За Копенхаген как стоят нещата какви са изискванията ?

# 209
  • София
За Копенхаген как стоят нещата какви са изискванията ?
Никакви изисквания няма за влизане в Дания.

Общи условия

Активация на акаунт