Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 499
  • 420
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Веднага. Поне при 3 дози Пфайзер.
Не се чака 2 седмици, за да стане активен? Много хубаво. Майка ми тъкмо сложи бустер и мислеше да чака 2 седмици и така да пътува към Испания.
Виж си пак за Испания. Тя и Малта имаха по едно време изискване за 14 дни след бустер.

# 256
  • На планетата Земя
Аз имам опит с Испания, веднага е валиден бустерът. Пише го в техните правила. При нас се получи 1 седмица време, просто такава беше организацията без връзка с пътуването.

# 257
  • София
Мисля, че само за Янсен има изискване за 14 дни при бустер, при Пфайзер и Модерна не.

# 258
  • София
Сега погледнах - за Малта се искат 15 дни след бустер, за Испания - 14 дни след втората доза. За бустера няма изисквания.

# 259
  • Варна
Имам бустер, но сертификатът ми не се чете от нашето приложение Covid check BG. Интересно, че този за втора доза се чете, но пък е валиден 1 година и изтече.
Свързах се с Информационно обслужване, твърдят, че по летищата проверката става с други приложения и биха ми го прочели без проблем, но аз дори не мога да го заредя на телефона си.
Има ли друг с нечетим бустер-сертификат ? Или да тръгвам и да разчитам на думите на младежа по телефона, пък каквото стане ?

# 260
  • София
Нали имаш сертификат за доза 3/3 - на тел. или хартиен - тръгвай смело, няма проблем. Дори не съм си проверявала сертификата дали се чете на каквото и да е приложение.

# 261
  • София
Valechka, според мен самото приложение е скапано. Нищо не ми чекира при мен, нито 2ра доза, нито бустер.
В Cardbox (на телефона) имам качен само бустера.
Тествах да чекна сертификата на ММ от телефона му - не.
Не знам с какво чекират по летищата. Последно пътувах декември, не чекираха баркодовете.

# 262
  • София
Ако много се притесняваш, пробвай да го прочетеш с друго приложение, всяка държава има свое.

# 263
  • Milano
Американците показват едни картончета, вие се притеснявате за приложения. Където не става с приложение се гледа на око. Спокойно!

# 264
  • София
Здравейте.Ще летим до Неапол в периода 07-10.05. с Raynair. Изчетох всички мерки в момента в Италия до 30.04. Очаква ли се нова промяна от 01.05?
Двама възрастни и две деца на 5 и 10 г.
Аз и детето на 10 ще бъдем с тестове.
Въпроса ми е на връщане само аз трябва да бъда с тест, защото летим към България, нали?
Моля и за информация в кои аптеки в Неапол се правят бързи тестове или сайт откъде да резервирам час?
Благодаря!

# 265
  • София
Другата седмица ще летя за Малага с приятелка, която не е ваксинирана. Ако правилно разбирам изиксванията за влизане в момента, тя може и да не си прави тест, но тогава ще трябва да има декларация за влизане, QR код и да се движи по синята линия за проверка. Права ли съм или за всеки случай да си направи тест?

# 266
От 1.05 за влизане в БГ не се изисква тест или сертификат.Заповедта на МЗ е от днес.

# 267
  • Milano
Удължават се мерките за влизане в Италия до 31.05.22. (Тест/преболедуване/ваксина).
Отпада dPLF.

Остават маските  Ffp2 във всякакъв транспорт до 15/06/22.

Също така и за кина, театри, спортни зали, музикални зали и т.н. НА ЗАКРИТО до 15/06.

Не са задължителни в ресторанти, хотели, барове и т.н., но са препоръчителни (от 01.05).

Грийн паса в страната отпада, с изключение на посещения в болнични заведения от 01.05.22.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 00:00 от regina di cuori

# 268
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
Някой има ли актуално инфо за Германия? Ще пътуваме на 13.05. Аз съм с Янсен от септември, днес ще се буствам (13-ти ще ми е 14-ят ден). В сайта на МВнР + препратките към немско чета, че си важат одобрените в ЕС ваксини, т.е. и Янсена. Има ли реално нещо различно дали Янсен ми е била първа ваксина или иРНК? Не мога да намеря инфо за някакво изключение за тази ваксина.

# 269
Здравейте,
да питам за Испания със сертификат нали не е необходимо да се правят допълнителни регистрации в портали, декларации или други подобни?

Общи условия

Активация на акаунт