Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 502
  • 420
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, ще пътувам до Копенхаген. Имам поставен бустер преди 4 месеца, а синът ми втора ваксина поставена преди 3 месеца. Това достатъчно ли е за пътуване с Wizz air? Не са нужни тестове? Така ли е? Благодаря предварително на отзовалите се!

# 241
Дания
- статус: зелен 🟢
- изисквания за влизане: влиза се свободно
- мерки в обществените пространства: маските са препоръчителни, всички мерки отпаднаха
- линк към официална страница: https://en.coronasmitte.dk/travel-rules/covidtravelrules - сайт за пътуване в Дания по време на Ковид

# 242
За Испания да питам с WIZZ -a ще пращам детето, за влизане разбрах , че не се попълват формуляри, и може да си направи и пътува с 24ч. рапид тест?
така ли е?

# 243
Здравейте, чета само неофициална информация - за Италия от 1 май ли отпадат всички мерки за пристигащи - сертификати и декларации?
Не се тревожете. Нито на влизане, нито на излизане от Италия гледаха Ковид документи. В Италия само в едно заведение ни поискаха Грин пас, казахме че нямаме и ни настаниха, въпреки това. И маските няма нужда да са FFP2. Споделям опит. Правилата са си правила и който прецени си попълва PLF, тества се и т.н. (до 1 май)

# 244
Благодаря! А гледат ли имената на сертификатите като ги проверяват? Имам си бустерна доза от 2 седмици, но с мъжа ми сключихме брак след като бях с две дози и сертификатът ми е с друга фамилия. Сега при бустера системата не прие нова фамилия и отново ми е със старата. Имам удостоверение за идентичност на имена, издадено от нашата Община, да правя ли превод, който да нося и да показвам редом със сертификата? (Ще пътуваме на 2 май за Италия). Т.е. искат ли лични документи заедно със сертификатите?

# 245
Благодаря! А гледат ли имената на сертификатите като ги проверяват? Имам си бустерна доза от 2 седмици, но с мъжа ми сключихме брак след като бях с две дози и сертификатът ми е с друга фамилия. Сега при бустера системата не прие нова фамилия и отново ми е със старата. Имам удостоверение за идентичност на имена, издадено от нашата Община, да правя ли превод, който да нося и да показвам редом със сертификата? (Ще пътуваме на 2 май за Италия). Т.е. искат ли лични документи заедно със сертификатите?
Не са ни искали сертификати, не сме показвали каквото и да било.

# 246
Зная, че Дания е „зелена” и няма никакви изисквания, но аз питах за изискванията на Wizz air. Дали тези сертификати са достатъчни за качване в самолета?

# 247
Авиокомпаниите следват изискванията на държавите

# 248
За Италия по-добре спазвайте изискванията. Ако искат маска FFP2, по-добре сложете или имайте такава. Това, че на някой му се е разминало, не означава, че няма да ви глобят. Мен ме накараха да сложа такава маска преди влизането в самолета, нищо,че напусках Италия.

# 249
Да в Италия най добре си я имайте под ръка маската FFP2 ,може да попаднете на хора който държат да я сложите,познати летяха преди три седмици и с райън еър,не са им изискали специалната маска, само лични карти,но за хора над 50 години все още важи изискаването за супер зелен сертификат за посещението на музей,до 30 юни .

# 250
  • Milano
Последното изречение не е вярно.
За музеи никога не е имало разлика с останалата част от населението.

Имат задължение за ваксинация до 15.06.и то само резиденти в Италия.

# 251
От кога става валиден сертификата за поставена бустерна доза?

# 252
  • София
Веднага. Поне при 3 дози Пфайзер.

# 253
На летището сме искат за Франция , да се попълва PLF..иначе не качват на самолета..баси лудницата настъпи ..Wizz..t1

# 254
  • Mediterraneo
Веднага. Поне при 3 дози Пфайзер.
Не се чака 2 седмици, за да стане активен? Много хубаво. Майка ми тъкмо сложи бустер и мислеше да чака 2 седмици и така да пътува към Испания.

Общи условия

Активация на акаунт