Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 506
  • 420
  •   1
Отговори
# 225
Мама Саня, и ние летим в четвъртък.
Ще попълня формата, но е дразнещо да правиш нещо ненужно заради това, че някой друг не си актуализира информацията.

# 226
Здравейте, група. Има ли някой с пресни впечатления от Португалия?
Ще пътуваме с дете на 12+, за влизане ще направим антигенен, но за излизане от Португалия не ми стана ясно, трябва ли да има някакъв тест, дали ще я проверяват на Португалското летище?
И също за музей и забележителности дали ще и трябва?

Благодаря много!

# 227
За Италия и по-точно Бари попълва ли се все още plf за област Пулия или само plf за влизане в Италия? Дали вече е ясно от 01.05 какви ще са изискванията за Италия?

# 228
Попълних само за Италия. И от вас чувам, че има и специален PLF по области...
Дано някой отговори.

# 229
През март тази година ходих в Бари и попълвах PLF само за Италия, нямаше никакъв проблем.

# 230
  • София
Здравейте, за Италия искат ли антигенните тестове да са разпечатани и с печат от лабораторията? Може ли да са само на телефона?

# 231
Здравейте, за Италия искат ли антигенните тестове да са разпечатани и с печат от лабораторията? Може ли да са само на телефона?
Да не ви заблудя, но на нас за Бари не ни искаха абсолютно нищо и не са проверявали каквото и да било, освен документите за самоличност:)

# 232
какво точно значи "за Бари не ни искаха абсолютно нищо"?
нито на влизане в Италия, още на софийското летище, нито след кацане в Бари, нито на излизане?
няма нужда от печат, може да са с QR код, теглят се от сайта, може да ги гледат на око или да ги сканират, може да сравняват с лична карта или да не сравняват....

ПП може и от телефона да го покажете

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 16:05 от neuromancer

# 233
Не бях качила никакви документи на сайта на Раянеър. Никой не погледна нито тестовете, нито PLF, нито на нашето летище, нито като пристигнахме в Бари. Не зная как да се изразя по-точно.

# 234
ЗА Испания ...антиген-24ч.?
според риопън юръп е ОК...

# 235
Здравейте, чета само неофициална информация - за Италия от 1 май ли отпадат всички мерки за пристигащи - сертификати и декларации?

# 236
  • Перник
Здравейте, чета само неофициална информация - за Италия от 1 май ли отпадат всички мерки за пристигащи - сертификати и декларации?
Мисля, че все още няма официална информация за това, трябва да изчакаме до 1 май за да видим.

# 237
Мисля, че все още няма официална информация за това, трябва да изчакаме до 1 май за да видим.

Ние тръгваме на 1 вечерта Smiley Май да взема да попълня формуляр за мен и съпруга ми, да приготвя сертификатите, пък ако не ги искат - здраве да е.

# 238
е то до първи ще се разбере

# 239

Италия
- статус: жълт 🟡
- изисквания за влизане: тест (антигенен - 48 часа, ПСР - 72 часа), сертификат за ваксинация или преболедуване + попълнена декларация оттук: https://www.trovanorme.salute.gov.it/norme/dettaglioAtto….
- мерки в обществените пространства: необходимо е да имате Green pass (ваксиниран - валиден 6 месеца от втората доза преболедувал, тестван) за посещение на обществени места. Голяма част от мерките в страната отпаднаха, но този сертификат все още е необходим. Той е 2 вида - super green pass за ваксинираните и basic green pass за неваксинираните. Той НЕ Е необходим за музеи и магазини от 1-ви април.
- линк към официална страница: https://www.salute.gov.it/…/dettaglioContenutiNuovoCoronavi…  - сайт за Ковид в Италия и https://www.thelocal.it/…/reader-question-do-i-need-a…/ - много добра статия за облекчените мерки в Италия от 1-ви април.
- забележка: препоръчвам внимателно да проверите всички подробности около италианския зелен сертификат. Нямам претенции за изчерпателност и е много възможно да съм сбъркал при синтезирането на информация за него.

Общи условия

Активация на акаунт