Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 480
  • 420
  •   1
Отговори
# 285
ЗдрВейте,
Дали знаете искат ли някакви документи във Франкфурт и Виена летищата за транзитно преминаване?

# 286
Летя другата неделя за България от Франкфурт. Има ли изискване към типа маска на летището и на борда? Става ли само с медицинска или трябва да е задължително FFP2? Имам питане и за сертификата за на връщане - ще го приемат ли дигитален на летище София от немското приложение CovPass App или да си нося хартиено копие? Искам да избегна второто, но ако се налага, ще направя копие на оригинала.
Здравейте, летях на 16.04 София-Дортмунд. Не е нужно хартиено копие, приемат CovPass...ползвам същото приложение. Относно маските, на летището в София не изискват маски и въпреки,че казват че на борда на самолета маските са задължителни,никой не беше с маска,дори и някои от стюардите. Въпрос на личен избор е вече.
А наистина ли не признават бустер след Янсен?

Няма такова нещо

# 287
В какъв смисъл бустер след Джонсън & Джонсън? Да не имаш в предвид, че вече не признават едната доза за завършена имунизация и трябва втора от иРНК ваксина, като след нея се чакат 14 дни?
Каква е тази електронна проверка на ковид документи, която ми пращат Луфтханза? Нали отпаднаха всякакви изисквания за влизане в България? Не съм летяла скоро с тях и съм забравила как е.

# 288
  • Ланкър, планините Овнерог
Ами вече няколко човека тук във форума писаха, че в Германия не признават Янсен за пълна ваксинация, съответно и бустера след Янсен не е баш. В нета само една статия намерих, където пише, че Германия и Франция са така, а в сайта на МВнР пише това:
"Пълна ваксинална защита срещу коронавируса SARS-CoV-2 е налице, ако
(а) основните индивидуални ваксинации с ваксина, разрешена от Европейския съюз, или с еквивалентни ваксини са поставени,
(б) извършени са общо три индивидуални ваксинации; и
(в) последната индивидуална ваксинация е извършена най-малко три месеца след втората индивидуална ваксинация."
Хем одобрените от ЕС, хем никъде не се споменава еднодозова и се обърках.

# 289
  • Sofia
Скрит текст:
Някой да има информация, дали отпаднаха сертификатите за влизане в Турция, по въздух? И има ли надежда това да се промени от днес?

Здравейте!
В Турция сме от 01.05. Освен паспортите не са искали друго- нито на летище София, нито на летището в Анталия. За маските също нямаше забележки и на двете летища, както и в самолета имаше хора със и хора без.
Много Ви благодаря! 🌷Точно това летище ме интересува. Приятна и слънчева почивка Ви пожелавам! Simple Smile

# 290
Скрит текст:
Някой да има информация, дали отпаднаха сертификатите за влизане в Турция, по въздух? И има ли надежда това да се промени от днес?

Здравейте!
В Турция сме от 01.05. Освен паспортите не са искали друго- нито на летище София, нито на летището в Анталия. За маските също нямаше забележки и на двете летища, както и в самолета имаше хора със и хора без.
Много Ви благодаря! 🌷Точно това летище ме интересува. Приятна и слънчева почивка Ви пожелавам! Simple Smile
Благодаря! На Вас също Simple Smile

# 291
Все се надявах за Испания да отпадне всичко докато тръгнем, но уви. Двама сме с Янсен сертификат, но третия човек няма ваксина. Съответно трябва да прави тест. Може ли да е бърз тест и от кога текат 24ч? Откскто е пуснат теста или откакто е излезнал резултата? Ако не е излезнал докато тръгнем какво правим? Полета ни е в 19ч,а теста ще го пуснем същата сутрин, дали ще е готов.. И във всяка лаборатория ли дават документ за пътуване, който важи?
И последно - на връщане в БГ трябва ли пак тест и къде в Барселона да правим, много сложно ми се вижда.. Трябва да търсим там ли лаборатория и дали ще е готов до полета?! Моля дайте жокер как да процедираме.. Благодаря!

# 292
  • София
Все се надявах за Испания да отпадне всичко докато тръгнем, но уви. Двама сме с Янсен сертификат, но третия човек няма ваксина. Съответно трябва да прави тест. Може ли да е бърз тест и от кога текат 24ч? Откскто е пуснат теста или откакто е излезнал резултата? Ако не е излезнал докато тръгнем какво правим? Полета ни е в 19ч,а теста ще го пуснем същата сутрин, дали ще е готов.. И във всяка лаборатория ли дават документ за пътуване, който важи?
И последно - на връщане в БГ трябва ли пак тест и къде в Барселона да правим, много сложно ми се вижда.. Трябва да търсим там ли лаборатория и дали ще е готов до полета?! Моля дайте жокер как да процедираме.. Благодаря!
На летището теста става за 10 минути, но струва 45 лв. Simple Smile

# 293
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
За влизане в България не ви е нужен тест.

# 294

Времето почва да тече от вземането на пробата, естествено. И бързия тест излиза за 20 минути,  все ще сколасате преди полета.

# 295
Ухилих се до ушите. Не съм разбрала, че е отпаднало при влизане в Бг. Сигурно ли е, да не стане проблем на летището или да ни треснат някоя карантина? Ако е така, идеално.
За бързия тест на отиване отново супер. Че става въпрос за баба на 80г и се е наплашила да не я затворят някъде под карантина и обещах да търся информация 🙃

# 296
  • Ланкър, планините Овнерог
Ухилих се до ушите. Не съм разбрала, че е отпаднало при влизане в Бг. Сигурно ли е, да не стане проблем на летището или да ни треснат някоя карантина? Ако е така, идеално.
За бързия тест на отиване отново супер. Че става въпрос за баба на 80г и се е наплашила да не я затворят някъде под карантина и обещах да търся информация 🙃
https://coronavirus.bg/bg/az-sum/zavrashtam-se-bulgaria

# 297
  • На планетата Земя
Нищо не е сигурно в тоз живот Satisfied

# 298

сигурно е, но има изключения - например в Италия за да влезеш в летището ти трябва сертификат или тест. Това без значение къде отиваш и какви са изискванията там.

# 299
  • Milano
Не трябва вече от 01.05.22 за връщане от Италия.

Дано не се пита 1млрд.пъти.

Общи условия

Активация на акаунт