Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 464
  • 420
  •   1
Отговори
# 90
В текста ясно пише - един от следните документи.

# 91
Аз лично се сртахувам да не излезе някой положителен. Трима от семейството пътуваме с тест. Изтръпвам при мисълта  само.

Ами така е, ама който го е страх от мечки да не ходи в гората...
Все пак за ваксинирани тест не се иска.

Ходих до Щатите баш по време на омикрон вълната, тествах се там (не живея в България, трябва там да се тествам), хем искаха и тест и ваксина, прибрах се... Или тръгваш или не, това е.

Ох, в същата ситуация сме - по-точно детето...т.е. ако излезе положителен - какво? В Англия на излизане май никой не ти го иска, ще го покажеш тук на влизане и автоматично ще те карантинират, това ясно. Но може ли да има последици, че си се качил на самолета положителен? Този проблем не ми беше излязъл, а хич не е невероятно да си положителен след скитане няколко дни из Лондон например, както махнаха всякакви мерки там и си се омешал с много хора...

Щом никой нищо не иска, значи си минавате като нито лук яли, нито мирисали и после карантина вкъщи. Няма да има последици, просто не показвате теста никъде.

# 92
  • София
Не мога, прибираме се един ден след края на ваканцията, не искам още 3 дни да загуби вкъщи и да не ходи на училище. Ох, чакай, сега ти схванах мисълта - да не показваме теста само, ако е положителен. Ок, ама това значи да не ходи на училище 3 дни и след това да направи тест, пак ще е положителна вероятно, ами и карантината по-късно ще започне...ох, много станаха проблемите, изобщо няма да го мисля! Joy

# 93
Здравейте,

А резултатът от теста трябва ли да е със син печат от лабораторията или може и ние да си го разпечатаме без да е с печат?

# 94
еми ако вече сте положителни, няма как, трябва да мине време...
поне няма да сте карантина в Англия ли беше, щото по принцип и това е възможно, а вкъщи...

# 95
  • В офиса
Не мога, прибираме се един ден след края на ваканцията, не искам още 3 дни да загуби вкъщи и да не ходи на училище. Ох, чакай, сега ти схванах мисълта - да не показваме теста само, ако е положителен. Ок, ама това значи да не ходи на училище 3 дни и след това да направи тест, пак ще е положителна вероятно, ами и карантината по-късно ще започне...ох, много станаха проблемите, изобщо няма да го мисля! Joy
В Англия не си задължена да се карантинираш, а е само препоръчително. Т.е. с + тест никой няма да ти вземе данни и да те проверява там. Тук на влизане поведението ти е все едно нямаш тест, а за карантината няма нужда да чакаш 2 дни, а да направиш теста веднага. Ако разбира се мислиш, че има шанс за - тест, може да изчакаш тези 2 дни, но е малко вероятно. Аз така бях решила да правя при + тест.

# 96
  • Milano

Не е за достъп до сградата, а за ползваш този тип транспорт. В противен случай ти се отказва бординг.
Можеш да си посрещач, изпращач - няма да ти искат тест за това.
За музеи също няма да се иска сертификат от утре.
По-рано в темата потребители коментираха, че на летището в Бари са спирани още на входа за сертификат - от там ми е цитата.
Възможно е вече да не е така, както и не навсякъде да е било така.

Имаше един период (отдавна), когато на летището се допускаха само пътници.
Може да са се изказали и неправилно.

На гарата също не те проверяват, а във влака (стрелите, интерсити и т.н.)

# 97
  • На планетата Земя
Не съм си и помисляла да се тествам преди връщането. А ако човек има ангажименти в България, които не могат да изчакат - не пътуваш.
Аз съм с ваксина, после с бустер и тези неща въобще не са тема, доста приятно облекчение.

# 98
Ама тва че хипотетично при положителен тест, който не покажете,  ще го пръснете сред още 200+ човека не е казус, така ли?

# 99
  • В офиса
А това, че съвсем не хипотетично всеки със зелен сертификат от ваксинация, или преболедуване няма нужда да прави каквито и да е тестове, а може да си разнася вируса колкото си иска, за Вас не е ли казус?
Аз лично съм със сертификат и бях много по-небезопасна за пътниците от детето ми, което се прибра с - тест.

# 100
В единия вариант знаеш и съвсем съзнателно сееш, в другия - не би могъл да знаеш, освен ако не си с изявени симптоми.
За мен разликата е съществена.
Миналата година се струпаха пътувания и за всяко стоях на тръни какъв ще е теста ми и дали ще успея да пътувам, но никога не би ми хрумнало да го “замета под килима”.
За мен лично и преди тази дивотия е било въпрос на лична отговорност човек да не сее зарази при очевидна такава. Само това.

# 101
А това, че съвсем не хипотетично всеки със зелен сертификат от ваксинация, или преболедуване няма нужда да прави каквито и да е тестове, а може да си разнася вируса колкото си иска, за Вас не е ли казус?
Аз лично съм със сертификат и бях много по-небезопасна за пътниците от детето ми, което се прибра с - тест.

Всъщност логиката е такава - след като мнозинството от населението са ваксинирани, риска става пренебрежимо малък, дори да сееш то си е някаква хрема в повечето случаи.
Ако не са ваксинирани, риска си за тях, съжалявам. Решенията са две - да се увеличи ваксинацията, доброволно или доброзорно, или да не отпадат мерките. Не може и това в онова и душата в рая. Аз като пътувах към България се искаше И ваксина И тест или два теста (преди и след полета). Неприятно, но това е положението.

# 102
В текста ясно пише - един от следните документи.
Напротив пише 1.Един от вариантите тестовете
2. Един от вариантите сертификат
Никъде няма думата ИЛИ да можеш да влезеш само със тест или само със сертификат

# 103
https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioCont … u=vuoto&tab=1
Цитат
the COVID-19 Green Certificate or other equivalent certificate which must state one of the following conditions:

Щом пише един от следните документи, значи е само един. В противен случай щеше да пише два - сертификат и тест.

# 104
  • Milano
Бустера е валиден веднага в Италия.
Много ясно е написано ЕДИН от следните документи: тест, ваксина или преболедуване.
И остава така до 30.04.22.

Общи условия

Активация на акаунт