Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 478
  • 420
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Здравейте, извинявам се ако вече е коментирано, но спешно ми трябва информация в настоящия момент при полет от Германия за България, изисква ли се тест за ковид, за да се качиш на самолета? Достатъчен ли е сертификат за ваксинация?
Предварително благодаря!

# 107
  • На планетата Земя
Не се изисква.

# 108
Сертификатът е достатъчен. Вече няма цветови зони и всеки може да си влиза със сертификат за ваксинация, преболедуване, PCR до 72 часа и антигенен тест до 48 преди влизане в страната. В обратната посока е същото, България не е сред високорисковите държави за Германия и не се налага попълване на електронна регистрация.

# 109
  • София
Не се изисква, ЗС само, току-що посрещнах човек от Германия на летището.

# 110
Здравейте,  под сертификат се има предвид хора с бустерна доза:rolling_eyes: или казано поне с три ваксини...или се бъркам вече

# 111
  • София
Ако е изтекъл срока на първоначалните ваксини трябва бустер, да. Ако не е - не трябва. Зависи кога си сложил ваксината.
9 месеца е срока за БГ и повече от ЕС страните, но за някои ваксини някои страни искат по-рано бустер - Германия за Янсен например.

# 112
Благодаря!

# 113
За пътуване до Италия със самолет,през Април, за деца на 13 и 6г. трябва ли да предоставя отрицателен резултат от тест, при положение, че и двамата родители са ваксинирани? От мерките, които са описани не ми става ясно, заради онова изречение, което казва, че децата не подлежат на ваксина при двама ваксинирани родители, но в същото време, че за деца над 6 г. е нужен тест.

# 114
А да можете да помогнете къде в София да се направи антигенен тест на по-прилична цена? Взеха ми 20 лв днес в Кандиларов, стори ми се доста скъпо.. Поне на връщане да не ходим пак там...

# 115
  • Somewhere far away
Достатъчен ли е сертификат за ваксинация?
е това вече е пълно безумие. значи мога да изляза от Бг, но после не мога да вляза?!
ако нямам сертификат и не желая да се ваксинирам - какво правим.

# 116
  • София
е това вече е пълно безумие. значи мога да изляза от Бг, но после не мога да вляза?!
ако нямам сертификат и не желая да се ваксинирам - какво правим.
Седите си в България 🙂
Все си мисля, че за 2 години мина времето да сме учудени и да се питаме един друг подобни въпроси.
Всички се съобразяваме със ситуацията, дори да не сме щастливи от това.

# 117
И все пак мерките са изключително облекчени в момента. Спомняте ли си есента и зимата какво чудо беше?

# 118
Ако е изтекъл срока на първоначалните ваксини трябва бустер, да. Ако не е - не трябва. Зависи кога си сложил ваксината.
9 месеца е срока за БГ и повече от ЕС страните, но за някои ваксини някои страни искат по-рано бустер - Германия за Янсен например.
Именно за Янсен става дума и то само 1 доза, от преди 6 месеца.
Дали ще минем така?

# 119
Една доза Джонсън не се зачита в Германия вече, т.е. водите се с незавършен курс на ваксинация. Или поставяте втора и изчаквате 14 дни, или си правите тест, иначе рискувате да ви направят проблем на летището.

Общи условия

Активация на акаунт