Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 4

• 26 519
  • 420
  •   1
Отговори
# 150
  • На планетата Земя
Да, Уиз ви искат на гишето, но получавате за това специално съобщение, че бордните ви карти не са валидни.

# 151

Да дам отчет и аз,
На летището в Бари за децата(големите са на 11, единия е доста висок, може да мине за по-голям) даже не ни попитаха на колко години са.
На нас ни поискаха сертификатите на два пъти.

# 152
Да, Уиз ви искат на гишето, но получавате за това специално съобщение, че бордните ви карти не са валидни.
Не е задължително. Преди време летяхме за Италия и след като вече няколко пъти бяхме летели за там с Райън, решихме да се наредим директно за проверката за сигурност на Т1. Е, само че там седеше чичак, който ни попита „къде сте се засилили“, я отивайте първо на гише и се захили гадно. Явно точно така трябва да се общува с пътници на летище.
Никакви съобщения за невалидни карти нямахме. Летели сме за Испания с тях няколко пъти и там имахме такива съобщения.
На гишетата имаше нервна криза, пет работещи за 5-6 полета в събота следобед и тълпите стигаха до средата на сградата. Но в крайна сметка всички успяха да се качат по самолетите си, които закъсняха с по час.
А дали сега е така, не знам, предпочитам да летя от Т2, пък и ценово все се получава добре.

# 153

Да дам отчет и аз,
На летището в Бари за децата(големите са на 11, единия е доста висок, може да мине за по-голям) даже не ни попитаха на колко години са.

при пристигане или при заминаване? Въобще за децата поискаха ли Ви някъде сертификати? И колко годишни са?

# 154
  • София
Има ли някакво решение за валидността на сертификатите за ваксина на деца 12-17 години? И те ли важат 270 дни без бустер?

# 155
Здравейте, бихте ли споделили какви са условията за пътуване до Австрия (Виена), Унгария (Будапеща) и Словакия (Братислава)? Мислим да пътуваме края на април, началото на май.

Идеята ни е да летим от София до Братислава, да останем там 2 дни, после с влак до Виена за 4 дни и после с влак до Будапеща за 3 дни и от Будапеща със самолет до София.

Не сме ваксинирани. Доколкото разбрах за Унгария няма да е проблем, но за Австрия все още се изисква ваксинация за почти всичко, така ли е? Как е положението в Словакия, бил ли е някой там скоро? На всякъде ли се ходи с маски? Къде мога да прочета най-актуална информация за трите дестинации?

Благодаря предварително

# 156
  • София
Има ли някакво решение за валидността на сертификатите за ваксина на деца 12-17 години? И те ли важат 270 дни без бустер?
Намирам информация само за прибиране към България.
https://coronavirus.bg/bg/az-sum/zavrashtam-se-bulgaria
Цитат
7.1.1.  документ за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, валиден от 15-тия ден до 270-тия ден от датата на поставяне на последната доза. За децата от 12 до 17 годишна възраст докуменът за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19 е безсрочен. Документът трябва да съдържа имената на лицето, изписани на латиница, съгласно документа за самоличност, с който пътува, дата на раждане, дата на която е поставена последната получена доза ваксина срещу COVID-19, пореден номер на дозата, както и общия брой дози при ваксини, които се поставят двукратно, търговско наименование на поставената ваксина срещу COVID-19, наименование на производителя/притежателя на разрешението за употреба, държавата, в която е издаден и наименованието на издаващия компетентен орган, а за сертификата на ЕС – и неговия уникален идентификатор. За завършен ваксинационен курс се приема поставянето на съответен брой дози от дадена ваксина срещу COVID-19, посочени в Приложение № 2. За завършен ваксинационен курс се счита и комбинираният прием на една доза ваксина Vaxzevria/ AZD1222 с една доза ваксина Comirnaty/ BNT162b2 (Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine).

# 157
  • София
Благодаря, AnMary! Дано да е европейско правило, че не ми се ще засега бустер на младежа.

# 158
  • На планетата Земя
Розова маслинка, и като се върнахте на гишето, какво се случи?

# 159
Розова маслинка, и като се върнахте на гишето, какво се случи?
Чакахме почти час, видяха ни само dPLF-ите и ни биха печатче на разпечатани бордни карти. Чичака искаше да види печатчето. После на гейта младежът от уиз пак искаше да ми види хартиената карта с печатчето, въпреки че упорито показвах мобилна. На въпроса ми „кой щеше да ме пусне чак дотук без печатче“, той се засмя и каза „аз какви работи съм виждал, ако знаете“. Simple Smile
Общо взето го правят това само уиз и обикновено искат да видят dPLF-и, ковид сертификати не са ни искали досега те.

# 160
  • София
Благодаря, AnMary! Дано да е европейско правило, че не ми се ще засега бустер на младежа.
Не успях да сканирам сертификата на сина ми от баркода в телефона. Хис не работеше.
Но най-вероятно при сканиране ще дава валидност 1г.
Ще тествам пак.

# 161

Да дам отчет и аз,

при пристигане или при заминаване? Въобще за децата поискаха ли Ви някъде сертификати? И колко годишни са?

При заминаване за Италия на 30.03 (децата на 11 г с Антигенен тест), поста ми е за прибиране на 03.04.2022

# 162
  • София
Здравейте, бихте ли споделили какви са условията за пътуване до Австрия (Виена), Унгария (Будапеща) и Словакия (Братислава)? Мислим да пътуваме края на април, началото на май.

Идеята ни е да летим от София до Братислава, да останем там 2 дни, после с влак до Виена за 4 дни и после с влак до Будапеща за 3 дни и от Будапеща със самолет до София.

Не сме ваксинирани. Доколкото разбрах за Унгария няма да е проблем, но за Австрия все още се изисква ваксинация за почти всичко, така ли е? Как е положението в Словакия, бил ли е някой там скоро? На всякъде ли се ходи с маски? Къде мога да прочета най-актуална информация за трите дестинации?

Благодаря предварително
Външно министерство. Има за всяка държава поотделно изискванията. Но правилно сте разбрали - към момента от трите само в Унгария няма изисквания.

# 163
  • София

Да дам отчет и аз,

При заминаване за Италия на 30.03 (децата на 11 г с Антигенен тест), поста ми е за прибиране на 03.04.2022
За София ли се прибирахте - интересува ме дали в София при прибиране от чужбина искат да видят ЗС на децата над 12 г.?

# 164
Още един въпрос от мен - за Франция още ли е задълженително PLF да се попълни, стои си на сайта заедно с Италия, Малта и тн?

Петък пътувам за Франция и ще кажа как е положението при чекин-а.

Общи условия

Активация на акаунт