Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 194
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Използвайте вакса за мебели. Има на Лорка в малка опаковка, продават я в Mr. Bricolage от по-големите магазини или Емарт за центъра. Ако не стане с нея, ще мислите за шкурене и т. н.

# 196
Няма ли да се оправи ако натърка петното с орехова ядка?

# 197
Не знам кое от идеите да пробвам и да нв навредя повече.Започвам с ядката,ко не стане ще намасля,после ваксата и финала ще са майсторите😀

# 198
Ако е омаслявана масата, според мен е най-подходящо първа проба да е същото масло, за да не се промени структурата на дървото с друга намеса...

# 199
И мисля като Пенева.
А петното странно, че е станало от Mr Proper. Той не е обезмаслител. Иначе и паркетът щеше да заминава след него.
Изглежда като подкова, все едно шише с лакочистител е стояло там.

# 200
Mr.Proper синия който е за под ,от който е капнало по бутилката и е придобило тази овална форма от шишето,а петното в изчезнало след като го увеличих значително и белосах с магическата гъба🥺

# 201
Здравейте. Моля препоръчайте декоративни елементи за мебелни вратички. Намерих няколко сайта, едни са пресовани дървени, други полиуретанови. Кои са по-качествени? Споделете снимки, ако сте правили нещо подобно, моля.
Искам да боядисам едни стари скучни соц нощни шкафчета. Благодаря предварително!

# 202
  • в сърцата на децата <3
Полиуретана аз лично не го харесвам, но си имам афинитет към дървесината. Пресована дървесина е мноооого обширно понятие - има пдч, мдф, хдф... Качествени... Са от масив или шперплат. Тия пресовани трици за мен не са точно "качествени", въпреки, че имат качества в дадени аспекти. Примерно хдф е доста здрав материал, като за пресована каша. Но не може да се мери със същата дебелина шперплат липа, примерно. За бук и дъб - да не говорим. Обаче се работи за декоративни елементи защото няма осенък по резбата, от там - евтин краен резултат, защото няма човешки труд няколко часа шкурене. А ако е боядисано или ламинирано - наистина е без значение какъв е пълнежа. Та ако ще са шарени елементи и ще ги боядисвате - тези ще свършат работа.

# 203
Аз питам за декорации от този вид - https://kokahsap.com/bg/ap1701-baskili-kontraplak-aplik

Обмислям да ги залепя на вратичките и отгоре да боядисам.

# 204
  • в сърцата на децата <3
Ето тука си пише от какво е направен

Щом ще бъде и боядисан - взимай. С каква техника ще боядисаш този елемент?

# 205
Благодаря, аз видях от какво е направено, питах за мнения добро ли е, някой ако има опит и препоръки за такива декорации. Ще боядисвам с валяче с боя на водна основа.

# 206
  • в сърцата на децата <3
Ами вече обясних за различните материали плюсове и минуси. С валяче... Не знам. С парцалче повече би ти се получило да боядисаш този декоративен елемент.

# 207
Дами, имам детска масичка и столчета от необработен чам. Искам да ги направя бели с нещо безвредно, мислех си масло за дърво. Кое масло покрива най-добре? Видях дековакса на Осмо за наситени цветове, има ли по-бюджетни добре покривни опции, които са и подходящи за играчки?

# 208
  • Перник
Дами, имам детска масичка и столчета от необработен чам. Искам да ги направя бели с нещо безвредно, мислех си масло за дърво. Кое масло покрива най-добре? Видях дековакса на Осмо за наситени цветове, има ли по-бюджетни добре покривни опции, които са и подходящи за играчки?

https://mr-bricolage.bg/boya-za-detski-igrachki-zhlto-zel/p/904908 на първо четене това Thinking

# 209
  • в сърцата на децата <3
Боя на водна основа Декоратор. Има и грунд на водна основа на същата марка, с кученце на кутията - той е бял мат. Може да се тонира и на ръка ако искаш нещо различно от чисто бяло, ползваш оцветител за латекс или ти я тонират на място в магазина по каталог който си харесаш.

Общи условия

Активация на акаунт