Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 301
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Направо сложи платнен калъф върху горната част на тръбата, така че да я скрие. Каквото и да навъртиш, ще е ясно какво е леглото. Частта откъм краката може с дъски. И аз имам едно такова на вилата, други две подарих, че не можех да ги гледам:). Май и третото ще последва съдбата им. Ужасни са - в най добрия случай напомнят на санаториум. 🙂

# 421
За мен не си заслужава вложението. Добре, таблите да речем може да се замаскират, но пружината .... Няма такава гадост като тия легла - седнеш и потънеш като в хамак.

# 422
За мен не си заслужава вложението. Добре, таблите да речем може да се замаскират, но пружината .... Няма такава гадост като тия легла - седнеш и потънеш като в хамак.

Точно.
Това бои, материали...сметнято в пари ще е като една рамка...
Рамките не са скъпи, в едно легло матракът е скъпата част...

# 423
Повечето легла, които се продават, са с табли от ПДЧ и това е най-проблемната част. Разбрицва се ПДЧ-то. За да преместиш леглото, трябват двама - да вдигат, а не да влачат, че точно се разбива ПДЧ-то там, където са снадките и винтовете.
Тръбните легла са грозни, факт. А и дюшеци вече трудно се намират.

# 424
Може би защото никога вкъщи не е имало такова легло, нямам асоциация с нещо старо и грозно, напротив. На мен таблите много ми харесват, бих боядисала само дъската в някой по-приятен цвят. Само не знам дали на такова легло може да се сложи нова подматрачна рамка, не бих спала на пружина с дюшек.
Не намерих съвсем подходящи снимки, но такива са ми асоциациите с тръбно легло

# 425
  • София
Върху металната рамка на пружината може да се поставят ламели или да се сложи твърдо дъно. След това - матрак по желание. Ако се боядисат металните части в бяло или черно, ще станат съвсем прилични. Не всеки прави асоциация с болница/санаториум. Особено, ако матракът е удобен и леглото не скърца, хич няма да се сещам какво е било.

# 426
Здравейте отвово! Нали съм по боядисването, но сега не съм сигурна какво да изпорзвам. Имам една икейдса маса венге, която е поожулена и искам да я поосвежа. Дали ще хване лак на водна основа или ако има някой опитвал подобно начинание, да ми даде съвет. Не искам тебеширена боя. Искам само да я освежа.

# 427
  • София
Здравейте, имате ли идея как може да не промени вида на "русенско" легло, което да не напомня на болница ...?

Таблата можеш да я направиш с дунапрен и плат, а тръбите можеш да "облечеш" с мебелно фолио. На завоите духай върху фолиото с обикновен сешоар, и същевременно опъвай фолиото, но не много силно. От топлината то омеква и, притискайки го, можеш да го оформиш, както си искаш. Аз съм обличала струговани крака на маса (всъщност, цялата маса) с фолио и хората, за които го правих, не повярваха на очите си. Така че, тръбите на леглото биха станали съвсем лесно.
Само ще ти дам съвет да внимаваш лепилото от обратната страна на фолиото да е силно, инак след време може да се отлепи.
Успех, ако избереш този начин.

# 428
Сдобих се с две дървени легла, с чекмеджета отдолу и малко шкафче. Не е обработвано дървото, доста прилично откъм визия, няма надрано, ожулено и т.н нараняване.
Може само шкафето отгоре да шкурна леко.

Дали с осмо ще ми се получи да белнат
Трябва ли да обработвам с нещо предварително?
http://www.osmobg.com/product/875/dekorvaksa-intenzivni-tsvetove.html

# 429
Според мен дървото е обработвано с лак. При това положение осмо няма да ви свърши работа. Ако искате осмо- първо махате лака и после омаслявате.

# 430
Според мен дървото е обработвано с лак. При това положение осмо няма да ви свърши работа. Ако искате осмо- първо махате лака и после омаслявате.
Не е с лак.
Шкурнала съм отзад малко на места, за да видя има ли покритие - няма, всичко навсякъде е еднакво. От светлината е такова червеникаво, реално е по-светло. А и лакирано стои различно, това не е.

# 431
Жълтее ми на мен.
Какво е дървото, чам ли.
.
Да не я байцвано?

Виж вътре в чекмеджето същото ли стои, там не се лакира обикновено...или от обратната страна на вратичката/челото....дали е същото като външните повърхности....

# 432
Тези легла са стари. Няма как да се запазят толкова чисти след години ползване, ако дървото не е обработено с нещо. Така мисля аз. Чакам другите коментари, за да се изясни ситуацията. Ще ми бъде интересно.

# 433
Може и да е байцвано, но със сигурност не е лак. В дупките, които са за винтове се вижда същия цвят.
Обаче като ги кача така и има разлика в нюанса
А иначе не виждам особено. Не знам и аз. Ето отвътре.

Отвън

# 434
Баш си е лакирано, като гледам. Това, че не лъщи не значи че не е.

Общи условия

Активация на акаунт