Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 276
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
А не пръска ли много този спрей? За вътрешно боядисване няма ли да е рисковано да изцапа наоколо?

# 481
Висококачествена боя на спрей за метални, дървени и керамични повърхности.
https://www.deplan.bg/c/tehnicheski-spreiove-pasti-smazki-170/sp … 9010-400-ml-14421
Това пише в описанието.
Да разбирам ли, че въпреки това, става за пластмаса и ПДЧ?

Извинявам се за индианските въпроси Disappointed

# 482
А не пръска ли много този спрей? За вътрешно боядисване няма ли да е рисковано да изцапа наоколо?
Пръска, затова в гаража. Което не мога да сваля, около него увивам с найлон и тиксо. Огледалото е голямо и тежко, още не живеехме там и сама не можах да го сваля, затова го правих на мястото му. Около него набутах картони, огледалото налепих с мокри вестници и на пода найлон. Пръскам отдалече и по малко, няколко пъти, докато покрие. Не са ми се получавали вади, нито на предмета , нито отстрани или на пода.
Този огнеупорния го взех, заради решетките на камината, които сигурно се нагряват, не знам още. Но е по-матов от другите черни, които съм пробвала и продължих да купувам него.
Zigizagi , става, ако не е нещо гъвкаво.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:30 от Чи лу

# 483
Аз пръсках със спрей краката на една дъска за гладене. В банята. Въпреки картона на пода, имаше лек слой изпръскано от аерозола по пода извън картоните (изтърках с четка и течен сапун, докато още не беше засъхнало). По краката имаше струйки, а един флакон не успя да ми стигне и на места леко прозира. И се отказах от тази технология, явно не е за мен. Да добавя, че дори и на открехнат прозорец (голям прозорец, не прозорче) бая си миришеше на ацетонови съединения от боята.

# 484
Картонът на пода е бил малък явно. Струйки се получават, ако много се задържи спреят на едно място.
Аз съм стисната, с един спрей ще боядисам поне две дъски идеално😆
Мирише, така е.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:29 от Чи лу

# 485
Не е за всеки, потвърждавам.
На стълбищна тераса пръсках, върху картон, вкъщи абсурд...ще нацапа всичко..много пръска около и настрани.
Отделно е доста течен спрея, поне моя, лидълски беше златен цвят.
Пръсках едно творение на синко за даскало..провал беше...
И много фира....мазало накратко.

# 486
Ама клатите ли го?
Аз го клатя поне две минути преди да започна и после докато пръскам пак разклащам яко. Звукът е ужасен, кучето  драсва като партизанин в някоя дупка😂 Не виждам друга причина, не ми са се стичали и най-смотаните и евтини спрейове.
А, веднъж имах фал със стар спрей, той стана на капки, но беше поне 5 годишен и колкото и да го разклащах не се разби вътре.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:39 от Чи лу

# 487
Клатим го..клатим го..дрънкат топчетата вътре Joy
Ма пак мазало става...
Отдалеко явно трябва, но то фира бая така..
Отблизо пък се стича....
С рулетка ли да меря разстоянието, ни нам и аз Stuck Out Tongue Winking Eye

# 488
Не, отдалече не се разхищава. Слушай ме, аз съм стисната🤣
Не държа пръскалото постоянно натиснато, а на малки интервали и между тях клатя, клатя😆

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:46 от Чи лу

# 489
Е то ясно че не съм усвоила техниката де...Simple Smile
Начи викаш хем контакта, хем стените Сбоядисваш тъй, издалеко...ми бива Stuck Out Tongue Winking Eye

# 490
Ааа, за контактите не съм си играла да облепям. Отверката и сичките на найлонЯ в гаража.
Боядисвах и свински опашки веднъж, щото ми вадеха очите, като са черни, не ми се връзваха с парапета на терасата😂

# 491

Боядисвах и свински опашки веднъж, щото ми вадеха очите, като са черни, не ми се връзваха с парапета на терасата😂

Виждала съм зелени (в градинските секции на строителните хипермаркети) и бели, разбира се.
Но то на една жена като ѝ влезе муха в главата, няма оправия. Laughing И аз съм жена, да не помислите нещо, и по себе си съдя.

# 492
Ц, зелени не. Сребристи, като мрежата за кучето-скакаУец😆

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 16:35 от Чи лу

# 493
Здравейте на всички,
Ще започна с кратко въведение в ситуацията- местим се след няколко дни от София в провинцията, в родната къша набаба ми, където на етажа на който ще живеем с мъжа ми и малката ни 9 м дъщеричка, има някои мебели, които бих искала да променя визуално, за да се чувстваме по-комфортно. Нямам желание а инвестираме в нови мебели, а да вдъхна живот на старите, като в гаража имаме и инструменти за този тип цели, НО се затрудни в избора на боя.

Идеята ми е да го направя максимално бързо - разбирайте без да шкуря и т.н., просто защото покрай бебето съм ограничена във времето + мъжът ми си е на пълен работне ден, че и на смени, а и ми се иска аз да го направя (като арт терапия).

Молбата ми е - бухте ли препоръчали тебеширена боя от коята сте доволни? Като да може да се нанесе веднага или директно върху мебелите (които са лакирани) или с помощта на грунд.

Също така освен грунд и боя , трябва ли да нанасям лак отгоре, ако има боя която е без лакиране.. еха ще е рай.

Ще очаквам вашите препоръки, благодаря ви

# 494
  • в сърцата на децата <3
Няколко поста по-горе пуснах линк за Сократес, той е такъв - няма шкурене, няма грунд, няма лак, покрива от една ръка (зависи от цвета и цвета на основата все пак!) Ако имаш пневматичен пистолет за боя - рай! За 10 минути (с миенето) ще боядисаш голям гардероб. Дори само компресор да имаш, пистолет за боя е няколко лева (за 25 си купих комплект от 5 инструмента и ги ползвам интензивно вече втора година). Ако нямаш - валяче тип Флок е нещото, което ти трябва. С четка става най-трудоемко и неравномерно. По възможност не разреждай боята, това понижава покривните ѝ свойства.

Общи условия

Активация на акаунт