Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 257
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Можеш да сложиш само панти без вкопаване. И да ги разминеш с тези на съседните вратички, за да може да хванат винтовете. Може да сложиш и магнитни стопери с пружина, за да се отварят без дръжки, с натискане.

# 556
Благодаря за идеите!:heart:

# 557

Стъклена вратичка с МДФ профил? Тук е сребрист.

# 558
Гениални сте! Kissing Heart

# 559
И къде ще се подпре вратичката, като няма страница?

# 560
Аз ще извикам мебелист, защото искам и да се среже кухнята, и да се смени плота и гръбче. Но искам да имам предварително идеи, ако той няма Simple Smile.
Кухнята има прозорци на цялата стена, а точно там сега е сложен хладилника. Искам да се преместят два шкафа, а на тяхно място да отиде хладилника. Така прозорецът ще е открит.

# 561
И къде ще се подпре вратичката, като няма страница?
То да се подпре как да е, ама няма как да се сложат панти за такива вратички с рамка. Трябва да има допълнителна страница в този случай.
Само малки панти без вкопаване за стъкло до 8мм ще свършат евентуално работа. И с ограничител отгоре за затваряне иначе, ще си ходят където си искат.
https://rosi.bg/panta-rosi-90-dvuposochna-stena---staklo-5080.html

# 562
Именно.
Сега погледнах в кухнята...може да се ползва съседната страница, но част от нея трабво да е свободна, а тук не е...изцяло е покрита от вече съществуващата вратичка.

# 563
Именно.
Сега погледнах в кухнята...може да се ползва съседната страница, но част от нея трабво да е свободна, а тук не е...изцяло е покрита от вече съществуващата вратичка.
Това се оправя със смяна на пантата на вратичката. трябва да се сложи панта със средно рамо, така ще покрива само половината от вертикалната страница и могат да си я поделят със стъклената. Но с тези панти за стъклени врати обикновено се допират до страницата, не я покриват.
Ако са изхвърлящи са с вкопаване.
Тук е много важно в магазин за обков да успееш да обясниш какво точно ти трябва и да е читав консултанта 😁

# 564
Да. Добре е да се обърне внимание, за това и го написах.
Но щом ще има мебелист който на място да огледа...той да му бере гайлето Nerd

# 565
Като заговорихте за средно рамо, да попитам каква е разликата между ниско и високо? За средното сега разбрах, но другите две...
Предстои ми смяна на няколко панти, но са много стари модели, за да ги използвам като мостри в магазина.

# 566
Различно препокриват страницата, когато се затвори вратичката.
Ето нагледно.

# 567
Ей-й, най-накрая ми се изясни!
Благодаря ти, много!
Картинките ще ми помогнат, особено като оглеждам наличните панти у нас. Все не ставаха и затова се бях наканила да купувам нови.
Още веднъж благодаря!

# 568
Момичета, дали е възможно да затворя това пространство със стъклени врати които да се хванат на панти отстрани на шкафовете?

Имала съм стъклени вратички, монтирани с малки, елегантни държачи.
Напиши в търсачката "панти за стъклена витрина" и вярвам да намериш решението.

# 569
Здравейте. Отдавна ви чета, но чак сега успях да се сдобия с едно старо кресло, което искам да реставрирам. Като цяло е в много добро състояние, но се опасявам, че има дървеници, а имам чамови мебели вкъщи и не искам да се вкарвам в беля. Как да го третирам преди да го внеса вкъщи. Идеята ми е напролет да го изшкуря и след това да го омасля и претапицирам.

Общи условия

Активация на акаунт