Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 183
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря за отговорите. Ще направя вратите гланц. Държи здраво, след като повече от 15 години не са се изтъркали. Сега ще пробвам с мече. Преди това ги боядисвах с четка. Въобще, беше голямо боядисване - тогава бяхме със старата дограма - големи двойни прозорци, каси по половин метър и дървени корнизи отгоре във всички стаи. Но най-много ми харесва, че за толкова години въобще не е пожълтяла боята - макар и позахабена стои снежно бяла. За някои шкафове я бях оцветила с бои за рисуване върху текстил, цветовете не са мръднали. Радиаторите, които бях боядисала с блажна боя пожълтяха много.

# 631
За радиаторите и тръбите на парното (вертикалните щрангове) - те се загряват, а това влияе на обикновената боя. Има по строителните магазини бои за радиатори, те би трябвало да са специално формулирани, за да не пожълтяват. Ето примерно
https://bauhaus.bg/toploustoychivi-boi/c/1446

# 632
Аз имам паднала боя от един радиатор в баня и мястото е започнало да ръждясва. Дали мога да го намажа с такава боя, или е добре да го обработя с нещо друго първо?

# 633
Има "преобразувател за ръжда", пак по строителните магазини. 2-3 левчета са. Течни са, нещо като разтворител. Мажеш, съхне и след това - боята.
А има и бои с преобразувател за ръжда, но не знам дали боите за радиатори имат в тях такова нещо.

# 634
Поръчах комплект за боядисване на врати с гланцова боя, ще видим как ще се справя. Между другото, сайта е толкова лошо направен, че ми отне куп време, защото сложих и някои други нещица. По едно време щях да почна сама да си говоря. Кое се появява, кое изчезва, кое се оказва, че е поръчано два пъти, лудница. Опитах се да им го напиша, но не ми издържаха нервите. Повечето радиатори ги смених, останали са ми само два, като единият от тях също ми се ще да подменя. За този, който остава, мислех работниците да ми го боядисат, но вече нямам нерви да ги търпя и ще си го направя сама.

# 635
Харесах си една боя за вратите, влизам да разпитам и какво да видя, точно нея обсъждате Laughing
Нашият случай е следният - боядисани преди близо 19 г. с обикновен автоемайл. Майсторката, която ни прави шпакловката на стените ги мина и ги направи пефектно! Абсолютно гладко, за толкова години никъде няма обелено, просто без забележки. Обаче сега слагам едни первази около тях и белеят много грозно. Проблемът е, че живеем в апартамента и ще мирише, ако сложа обикновен автоемайл. Според вас този на VIVECHROM дали ще хване стабилно, ако не сваля цялото покритие, а само леко матирам с едра шкурка?

Poni69, боядиса ли вече?

# 636
С фина шкурка мисля. Според мен ще хване без проблем. Не знам достатъчно лъскав като автоемайл лака ли ще е обаче..

# 637
Привет, за боядисване на нова врата от грундиран МДФ коя от тези бои е по-добра? Бял ще бъде цвета, благодаря

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 10:41 от НаБабаДетето

# 638
  • София
Привет.
Мисля да боядисам старата метална врата на кооперацията ни. Взех обикновена алкидна боя. Цялата е в графити и се чудя дали трябва да ги почистя с нещо преди това или направо отгоре да мажа? Някой има ли опит?

Искам да използвам положителните температури тези дни, защото като паднат под нулата май вече няма да става.

# 639
Трябва да се забърше от прах и други мърсотии, според мен. Само това. След това да боядисаш.
Ноооооо, дали съседите ще харесат цвета на боята?!?

# 640
  • София
Гледах да е същата като сегашната.

А и дългогодишният ми опит на съжителство в Етажна собственост ме кара да съм уверена, че ако ще цикламена на резедави точки да е, затварям устите само с една реплика: Като не ви харесва, боядисайте я вие!

# 641
ако ще цикламена на резедави точки да е, затварям устите само с една реплика: Като не ви харесва, боядисайте я вие!

Късметлийка си ти, с толкова разбрани съседи! Laughing

# 642
Харесах си една боя за вратите, влизам да разпитам и какво да видя, точно нея обсъждате Laughing
Нашият случай е следният - боядисани преди близо 19 г. с обикновен автоемайл. Майсторката, която ни прави шпакловката на стените ги мина и ги направи пефектно! Абсолютно гладко, за толкова години никъде няма обелено, просто без забележки. Обаче сега слагам едни первази около тях и белеят много грозно. Проблемът е, че живеем в апартамента и ще мирише, ако сложа обикновен автоемайл. Според вас този на VIVECHROM дали ще хване стабилно, ако не сваля цялото покритие, а само леко матирам с едра шкурка?

Poni69, боядиса ли вече?

Не още. Донесох се с един огромен кашон - комплект за боядисване на врати. Пише, че е за 4-5 врати с касите. Похвалих се на момчето от фирмата. Той каза, че те ще ми ги боядисат, но според него тази боя ще стигне за целия блок и ще остане.

# 643
  • 1st floor
Привет, да питам и тук. Трябва да боядисам интериорна врата и каса венге в бяло. Astonished Вратата не е дървена, някакъв евтинджос, покрита е с нещо като фурнир. При удар с колелото на дребния, има даже леки вдлъбнатинки. Те не ми бодат очите за сега, ще сменям цялата врата и каса, но по-натам, защото вече боядисах стените и не ми се разбива. Идеи с каква боя да боядисам? Трябва да може да се чисти после без да пада боята, също е желателно да не мирише ужасно много и да съхне по-бързо, защото ще боядисваме вътре в жилището.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 06:22 от НеПоКоРнА

# 644
Вратите може да свалите от пантите и боядисате на друго място, за да не мирише.

Общи условия

Активация на акаунт