Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 189
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
https://hop-mebeli.com/ofis-obzavezhdane-kantri

Ъгловият шкаф и витрина дали мога да им сменя цвета напр. в нещо дървесно, и ако да, с какво?

# 616
Здравейте. Имам стари гардероб и секция, от онези лакираните ПДЧ. Искам да направя вратичките светли, възможно ли е? Ще ги прешуря, въпросът е дали изцяло трябва да махна лака и каква боя бих могла да ползвам след това? Нещо специално освен боя нужно ли ми е?

# 617
Нищо нито шкурих, нито грунд слагах, нито махах нещо. Направо с боята и стана.
Дърта грозна кафява секция на работата, лъскава и гладка.
Покри си боята като пич. Съхне за около 30 минути и наносяш втори слой..и така докато се насити цвета.

Тази ползвах аз

Преди

След

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 14:15 от teta75

# 618
Тет, с валяче ли нанасяш? Велурено, или дунапрен?

# 619
Тета, Стивън Кинг разхубавява шкафа. Ако си взела боята онлайн, би ли ми казала отгде?

# 620
За варна фирма, която да ми смени плота в кухнята?

# 621
С дунапренено валяче нанасях.

https://shop.dimotika.bg/
Сайта..в момента имало прИмоция дори. Simple Smile

# 622
  • Бургас
Тета, с колко ръце постигна този резултат?

# 623
Колко..то клепах, не съм се старала хич..докато покрие, 3-4 може би, може и 5 да са били. Не мазах систематично, като изсъхнеше някъде, мажех отново и така докато ми хареса резултата. Накрая се изморих и го зарязах...
Тонират по каталог, има 1000 цвята сигурно.
Но много лесно се работи с боята ми е мисълта, за мързел и търтей като мен, е чудесна Simple Smile

# 624
Най-радостното е, че нанасяш директно. Като тебеширената, но тази няма нужда от друг финиш.

# 625
Точно, питах..няма нужда от вакси или лакове. Дават й 3 седмици до пэлно крайно изсъхване  преди ползване, но изсъхва по-бързо. Не мирише ако се работи  на закрито.

# 626
Сега видях сайта и се чудя дали да си купя комплект за боядисване на врати или само боята. Пише, ще комплекта е за 4-5 врати, толкова са и моите. Да питам става ли хубав гланца? Вратите съм си ги боядисвала преди 15 години. Тогава купувах една полска боя - Балакрил, беше ми я препоръчал майстор. Гланца обаче ставаше на петна и не ми хареса, тогава направих всичко мат. Сега бих си направила вратите гланцови за по-лесно миене, но се притеснявам да не купя три кутии, които да не ми вършат работа, ако не става добре гланцът. Дано го обясних добре.

# 627
Нашите врати ги боядисвахме с автоемайл лак преди десетина години.

Тази като е на водна основа, не знам как ще е с миенето после, дали държи..не разбирам хич. Защо не звъннеш да ги питаш, да ти пратят снимки и т.н. аз боядисвах със сатен. Чудех се за гланц преди това, но взех сатен..викам средно нещо да е.

# 628
  • Под сянката на разлистените кактуси
Poni69, гланцът най-вероятно е станал на петна, зашото си слагала малко боя. Мечето трябва да ти е добре напоено и да не размазваш много-много. Вратите трябва да са лъскави, за да се мият по-лесно. Аз бях направила едни сатен  с боя, останала от тавана, изтърка се около дръжките където я миех постоянно. Никога повече!

# 629
Благодаря много за отговора. Трябва ми боя, която да имитира светло венге, затова мислех да шкуря тук там и да видим какво е се получи.

Общи условия

Активация на акаунт