Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 131
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Да, моята е от лидъл за 40 лв. - пенташлайф. Много съм доволна.

# 76
Имаме всякакви машини. Идвайте да шкурите...Grinning

# 77
  • пустинята Гоби
Имам 6 дървени врати за шкурене, като ги свърша след 2 месеца с моето темпо, идвам у вас.

# 78
А, туй с вратите го минах преди 13г.
Пистолет с горещ въздух, сваляне до дърво на боята с шпакла, шкурене, мазане пак...втриса ме като се сетя само....

# 79
Аз малко ще върна темата за претапицирането. Препоръчайте ми магазин за дамаски. Освен претапициране на едно кресло искам да си направя и домашен килим от мемори пяна. Имам шивачка и магазин за мемори пяна, но приемам предложения за магазин за дамаски и противохлъзгава основа.

# 80
  • София
Аз малко ще върна темата за претапицирането. Препоръчайте ми магазин за дамаски. Освен претапициране на едно кресло искам да си направя и домашен килим от мемори пяна. Имам шивачка и магазин за мемори пяна, но приемам предложения за магазин за дамаски и противохлъзгава основа.
По-добре попитай и в тази тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=959998.225

# 81
Мерси, писах там, но май само препоръки за тапицери дават, а тапицерите си идват с дамаска, а е и стара тема. Дано някой се включи тук.

# 82
Бибтекс, Дамаски Таня (има голям избор, въпреки непретенциозната локация), Чар текстил, Какаду на Сливница, на втория етаж. През 2 магазина (за лампи) от Какаду отвориха нов магазин, пише, че е за италиански платове - пердета и дамаски, но не съм влизала. Като завиеш от Какаду надясно по Раковска (посока Дондуков),  между Поп Богомил и Кирил и Методий има магазин Кожите, от витрината съм гледала много интересни десени. Като продължиш по Раковски, точно преди църквата Света Параскева, има магазин Хармония, пак за пердета и дамаски.

# 83
За акрилната боя на водна основа - оцветява се със всякакви водни боички. Преди двайсетина години, със страшното неодобрение на майстора, я оцветих с бои за рисуване върху текстил. Боядисах кухненски шкафове, цвета си стои и до ден днешен.

# 84
Също така алкидна боя се оцветява успешно с оцветител за латекс. Миналата година ми трябваше съвсем малко количество слонова кост, имах бял автоемайл лак и оцветител охра за латекс, направих си точно слонова кост.

# 85
  • в сърцата на децата <3
За акрилната боя на водна основа - оцветява се със всякакви водни боички. Преди двайсетина години, със страшното неодобрение на майстора, я оцветих с бои за рисуване върху текстил. Боядисах кухненски шкафове, цвета си стои и до ден днешен.
Става. Обаче ако ти трябва още една кутия точно този цвят трудно ще го докараш на око. Или поне аз, затова давам да ми тонират. Иначе по-рано споделих, че тъй като обикновено ми трябват много малки количества, точно с оцветител за латекс си правя цветовете.

# 86
  • София
Момичета, не е много по мебелната тема, но да попитам за идея. Трябва да направя “баня в стая”. Нещо много малко и дискретно трябва да е, но не точно готова душ-кабина. Ще има олекотени стени от гипсокартон. Та имате ли идея, дали има устойчив материал, който би заместил успешно плочките? Някакви платна изкуствени, вининилови…Нещо, което би издържало на вода, но и на търкане? Стъклото е краен вариант.

# 87
Мисля, че съм виждала акрилни платна за облицоване на баня, обикновено са цветни или с някакъв принт.
А най-бюджетно е облепване с нещо като тапети, но материалът е като мушама. Но не знам как се нарича нито едното, нито другото Blush

# 88
  • София
Зададох въпрос и междувременно намерих някакъв вариант. Само, че мъжът ми категорично отказва всякакви алтернативни материали за баня:)
Ако на някого му е интересно, ето тук: https://www.nolina.bg/categories/product/denvr-90x260sm

# 89
Стенни панели за баня от ПВЦ или винил. Фирма Нолина предлага(ше) такива. Можете да се обадите и да питате. Но са скъпи...
Бяха писали преди в темата, че в чужбината, в скандинавските страни, масово са такива. Издръжливи са.

Има и тапети за баня, не са като мушама, а са едни мекички на пипане. При мен издържаха 5 години, преди да направя ремонт и да сложа плочки. Има ги по големите строителни хипермаркети, както и в магазините за тапети.

Общи условия

Активация на акаунт