Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 196
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Подкрепям мнението за тебеширената боя - за врати и мебели ДА, за пода - НЕ. Имам 2-3 шкафчета, боядисани с домашна тебеширена боя, върху нея - безцветен лак 2 ръце. Държат засега, но ми се струва, че да ходиш върху такава боя - няма да издържи, ще се надере.

# 181
  • София
Още веднъж благодаря на всички за идеите и съветите относно отчупения кант на бюрото. Ще докладвам като го ремонтирам.
Сега с нов въпрос. Моля тези от вас, които са облепяли мебели с фолио да споделят после лесно ли се маха фолиото и остава ли лепило? Ако да - отстранява ли се изобщо? Може ли да се боядисва след фолио?  Става дума за ПДЧ и за естествен фурнир.

# 182
Не съм махала, но знам, че много трудно се маха. За боядисване не знам.

# 183
  • София
Относно подовете, имахме дюшеме в 4 стаи на къща от  50-те години.Всички боядисани в кафяво и тъмно зелено някога. При ремонта решихме да циклим и лакираме. От фирмата първо провериха състоянието на дървото. На приземния етаж беше изгнило и  там не можахме да запазим дървения под за съжаление.На етажа изциклихме и се оказа чам в едната стая и топола в другата.Това с чама, стана по- красиво. И другото е хубаво, но наистина се оказа ковано с пирони и късаше нещо на машината за циклене. Но дървените подове са несравнимо по-хубави с натуралния си вид, отколкото боядисани!

# 184
  • в сърцата на децата <3
Още веднъж благодаря на всички за идеите и съветите относно отчупения кант на бюрото. Ще докладвам като го ремонтирам.
Сега с нов въпрос. Моля тези от вас, които са облепяли мебели с фолио да споделят после лесно ли се маха фолиото и остава ли лепило? Ако да - отстранява ли се изобщо? Може ли да се боядисва след фолио?  Става дума за ПДЧ и за естествен фурнир.
Сложиш ли фолио - до там е. Уж може да се маха, но... Ако е повече от една малка вратичка ще предпочетеш да купиш нова мебел. Голямо стъргане пада ако трябва да го свалиш, лепилото не знам с какво ще може да се изчисти. Но то проблема няма да е само остатък от лепило, ами самото фолио не може да се свали, защото става крехко - както предпазните ленти на дограмата - нови са еластични и се махат лесно, като ги напече слънцето нямат чистене. Ако ще боядисваш - направо боядисвай. Сложиш ли фолио, като се компрометира то, мебелите са за изхвърляне.

# 185
И аз циклих старо дюшеме, боядисано с кафява блажна боя.  После с масло. Стана много красиво. На ръка би било убийство.

# 186
  • София
Snow angel, много ми беше полезно мнението ти - благодаря!🤗

# 187
  • София
Относно мебелното фолио, да споделя - имаме кухненска маса, която облепихме с фолио когато децата бяха малки. Масата е с един сив плот, който хич не ми допада, а покривките вечно се дърпаха заедно с всичко върху тях. От тогава го подменяме няколко пъти, но си е мъка, първо старото се маха много трудно - с шпакла действам и пак. После лепилото пак си е мъка - няма махане, чистя със спирт и с каквото се сетя, но като изсъхне пак остава лепкаво. Единственият изход е да се слага ново фолио и аз така правя. Хубавото е, че през няколко години сменям фолиото и се променя целия вид на кухнята. Другото хубаво е, че е масата не е голяма и е хоризонтална - все пак е доста по-лесно да се търка. Не бих си го причинила за друга мебел.
Ето това е фолиото в момента /шарена дървесна шарка/:
Скрит текст:

# 188
Здравейте,момичета
виждам,че темата е за старите мебвли,но дали ще ми помогнете как да оправя нова маса от масив ,която прецаках с петно.
Масата е нова и не бих искала да пробвам аз да я оправя.Направих достатъчно,прецаквайки я така.
Някой би ли могъл да препоръча фирма или дърводелец,който изработва мебели от масив.Предполагам трябва да се изшкури и пак да се намаже с масло,но за нас е много красива и ни е страх да не се прецака повече затова исках да е някой препоръчан.
Много благодаря

# 189
  • София
Здравейте,момичета
виждам,че темата е за старите мебвли,но дали ще ми помогнете как да оправя нова маса от масив ,която прецаках с петно.
Масата е нова и не бих искала да пробвам аз да я оправя.Направих достатъчно,прецаквайки я така.
Някой би ли могъл да препоръча фирма или дърводелец,който изработва мебели от масив.Предполагам трябва да се изшкури и пак да се намаже с масло,но за нас е много красива и ни е страх да не се прецака повече затова исках да е някой препоръчан.
Много благодаря
А от какво е въпросното петно?

# 190
Чистих с Mr.Proper пода,но съм изцапала масата и тк синьото пвтно не излизаше с нищо прецаках съвсем бещата с магическата гъба,като ест докато чистех не си личеше тк бе мокро,а сега стои ужасно

# 191
С магическата гъба си го ошкурила.
Не е трудно и сами да го направите. Съвсем леко трябва да се зашкури цялата повърхност с фина шкурка, колкото да изравни цвета. И после мажете, най-добре със същото, с което е масата сега.

# 192
Дали ще се справя?Не е ли по сигурно да се плати на професионалист,а аз после да си го намасля със същото масло?
Ако беше нещо друго не ми пука,обаче тя е доста ефектна и заема целия ни хол,ще се вижда много ако я прецакам.

# 193
Според мен никак не е трудно. Но ако ти е за първи път, не бих се упражнявала точно на масата.

Ако не смееш все пак, дано да намериш някой да дойде на място да я обработи. Работа за един-два часа е. Не е добра идея да се носи някъде за поправка, може да се повреди при транспорта.

# 194
Ако все пак масата е омаслявана- пробвай да омаслиш само петното.

Общи условия

Активация на акаунт