Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 282
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Сократес директно върху лакирани повърхности ли може да се нанася?

# 496
А как миете плоскостите, с какво

# 497
Обезмаслител? Моите са гланцирани и с препарат за стъкла също става.

# 498
Няколко поста по-горе пуснах линк за Сократес, той е такъв - няма шкурене, няма грунд, няма лак, покрива от една ръка (зависи от цвета и цвета на основата все пак!) Ако имаш пневматичен пистолет за боя - рай! За 10 минути (с миенето) ще боядисаш голям гардероб. Дори само компресор да имаш, пистолет за боя е няколко лева (за 25 си купих комплект от 5 инструмента и ги ползвам интензивно вече втора година). Ако нямаш - валяче тип Флок е нещото, което ти трябва. С четка става най-трудоемко и неравномерно. По възможност не разреждай боята, това понижава покривните ѝ свойства.

Много благодаря за бързия отговор и препоръката, веднага ще ги погледна. Идеята с пистолета е страхотна . Това ми беше другото чудене - четка, Валя че, пистолет.. току виж ми се получат работите и взема да споделя резултат ❤

# 499
  • в сърцата на децата <3
Сократес директно върху лакирани повърхности ли може да се нанася?
Така го работих и няма проблем - хвана си идеално.

Какви плоскости? От какво да ги мием? Обезмаслител не е ок за редовна употреба, с времето ще вдигне лак/боя. Дори да не е силен. Преди години работех в един нон-стоп и като ми свърши прерарата за стъкло, шефа каза да чистя масата (от тези рекламните, високи метални за правостоящи) с обезмаслителя. Точно за седмица е*ах мамата на боята без да търкам или да се опитвам да я махам. Та - едно наум за обезмаслителите! Ако е за почистване преди боя - да, но само ако новата боя е на водна основа.

# 500
Тоест парцал и препарата за прозорци стига?

# 501
Чи лу, може ли да споделиш с кой спрей и кой цвят си боядисала огледалото. Хареса ми много ефекта, който си постигнала.
 Възхищавам се на творенията ви, момичета!

# 502
С какъв кит да работя по гардероба и дали има някакви клипчета, че малко съм невежа 😄
Гледам сега клипчета, някой с идея как да запълня дупки в ламинат? Става ли с някакъв цветен кит?

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 08:43 от Kalina1985

# 503
https://mr-bricolage.bg/boi/poddrzhka-na-drvo/kitove/c/003005002 … AYASAAEgIayfD_BwE

Ето примерно - в строителните магазини търсиш "кит за дърво", в кутийки са обикновено, пастообразни са, в няколко "стандартни" дървесни цветове. С шпакла (или примерно с пластмасово ножче за пластилин от книжарница) нанасяш върху обелената повърхност, чакаш да изсъхне хубаво, шкуриш (заглаждаш), ако се налага, дозаравняваш, пак съхне, пак шкуриш и след това вече боядисваш.
За ламината можеш да пробваш пак с кит, ама едва ли ще уцелиш същия цвят, т.е. няма да е дупка, но ще си личи с различен цвят.

# 504
Здравейте, малко е извън темата, но моля за препоръка ако някой е боядисвал скоро с латекс - за стени и тавани става дума, колебая се между Vitex Classic и Артеколор, кое бихте препоръчали ако имате опит с някоя от марките латекс, благодаря предварително

# 505
Мъжът ми боядисва с Vitex, похарчи луди пари за него. Сега взе Леко и казва, че особена разлика няма.

# 506
Преди боядисвахме с Dulux, откакто открихме Артеколор не поглеждаме друга боя. Много сме доволни от нея.
Съхраняват номерата по стаи няколко години, при нужда от корекция може да им се обади човек и да поръча точно каквото е взел преди.
Ползвали сме серията им Еко Мат.

# 507
Боядисвам си с Леко или Декоратор, такива маркови мерси съм, една камара пари..
Последно боядисвах с леко сребърни йони оцветен, преди месец. Не виждам какво дават повече в пъти по-скъпите. Ама пък са модерни, имат по-така маркетинг и позициониране...
Хващай си някаква боя и мажи, няма много значение. Стига да не е някоя супер мега евтина незнайна.
Тия средния клас са си ок.

# 508
Миналия месец варосвах тавана. 3:1, обаче ми се видя редичко и не покри добре и на 3 ръце. Ако някой има опит, да сподели?

# 509
Варосва, в смисъл с вар ли? Защо не с латекс?

Общи условия

Активация на акаунт