🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 5 (20.03 - 27.03) 🌴

• 32 841
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Търпение за анкетата 😉
Пуснал съм всичко, чака се модераторската намеса. Когато имат време, че си имат и друга работа все пак. Обикновено около обед я имаме новата анкета.
А и ще имаме доста време за гласуване, защото анкетата ще стои чак до неделя, когато ще се пусне новата тема.

И така, леко разочароващ епизод, но само 'леко' От една страна се радвам, че отново предвидих всичко случило се. Да, по-скоро беше лесен за прогнозиране и предвидим епизод. Това не може да е дефиниция на слаб такъв. Не е слаб епизод. Разочароващ може, но едното не значи другото. По принцип когато даден кръг от хора играят правилно и са си написали домашното трудно ще имаме изненади и обрати. И така и трябва. Това е поощрение за играчите. Те са си изградили и заслужили това спокойствие с ходовете, които са направили в играта. Ако имахме режисирано предаване щяхме да гледаме измислени от нищото ходове на продукцията да прецаква играчите и стратегиите им, което е долно и няма нищо общо с честната игра, в която всичко са равни.

Не съм съгласен, че Зоран се тика напред. В началото го мислех и аз заради връзките му, но Зоран играе играта и е интересен персонаж, който предизвиква интерес. Кой друг го прави? Аз ако съм продуцент ще търся точно такъв тип играчи и естествено, че после на монтажа ще му осигуря повече време на екран. Това са азбучни истини, не знам как може да има хора, които да се възмущават от това. Това е правило във всеки един реалити формат, независимо какъв е. Цветния играч има повече екранно време. Не е задължително да е на финал обаче. Може да отпадне на полуфинала, кой знае. Така или иначе всички остават докрая в играта, защот са жури.

Играта с огъня се дава в 9 от 10 случаи. Който си е написал домашното знае (в случая Йоана, защото тя каза на Зоран за това и му подпали фитила да се прави на герой). Щеше да е режисирано и намеса на продукцията в плана и стратегията на играчите ако нарочно не беше дала тази игра. Но в Сървайвър си има логика (стига да вникнеш в нея) и не се надцакваш с продукцията, а с играчите, както и трябва да бъде навсякъде! 🙂

Радвам се за Драго, заслужена победа! Много е хладнокръвен и е удоволствие да се гледа с какво олимпийско спокойствие играе, уверен в силите си. Иван разочарова. И при огъня (това което направи беше направо жалко) и после при доминото. Очаквах повече прецизност от един пластичен хирург. Все пак Док доняъде ще липсва. Беше интересен играч, но не и за Сървайвър, а по-скоро за ИВ или Фермата.
Обаче останах втрещен от Драго как щял да иска прошка от Ганка и Анелия (за какво, че го изгониха ли)?! Че и да играе пак с Ванко (въпреки че му заби нож в гърба)?! Това граничи по безумие с глупостта която прасна Мила как щяла да играе играта с Ганка, Анелия, Йо и Бо (?!). Или на нея и говорят извънземните или не виждаме нещо. Може пък и да е екстрасенс и да вижда в бъдещето, хаха. Ще видим...

Борислава е права! Тя каза следното: че засега може да се вярва на Ванко почти на 100% и е така. Ванко каза две неща:
1) Няма да гласува срещу тях (ако го спази, това ще е голям плюс за тях и има дава голяма сила и вариативност преди финалната фаза на играта)
2) Верен е на Карин и Зоран. Също така на синхрон си заяви намерението да отстрелят всички чужди елементи преди двете силни коалиции да премерят силите една срещу друга.
Така че Бо и Йо спечелиха много с това, че Зоран и Ванко са в играта. Поне на този етап. А и Иван го няма вече в играта, което също е добре за тях.
Ганка, Ани и Кари също са в добри позиции. Но към днешна дата, Йо и Бо са с по-добрите карти.
Въпросът е накъде ще се насочат безименните, както и Драго. Ако съдим по думите от последните епизоди:
Мила и Драго - към Гани и Ани
Денис, Джули и Алекс - към Йо и Бо

Тук вече ще видим дали Йо и Бо са топ играчи. При първа възможност за мен трябва да елиминират Ганка или Карин, по-скоро Карин, защото тя е по-опасната за крайната победа по ред причини. Ако не го виждат това, значи или там е много по-различно и нас ни заблуждават от монтажите или просто не са толкова добри. Същото обаче важи и за другите стратези. Ганка, Ани и Кари. И те трябва да направят всичко възможно да отстранят Йо, Бо или Зоран. Даже Зоран го виждам най-голямата заплаха за тях, както е Карин за другия лагер.

За играта в понеделник с явния вот. Това си е класически сървайвърски трик, да изгонят някого с явен вот, след което вече ще започне истинската игра. Този човек няма да е член на журито и тук обикновено се стреля по дразнители и нестандартни играчи (които не можеш и да разгадаеш), единаци, защото вота е явен и коалициите обикновено не кръстосват шпаги открито, защото ги е страх да не се наиграят. Така че за мен има трима застрашени: Алекс, Джули и Драго. Един от тримата ще да е. Трудно ми е да предвидя, а и не знаем, кой ще вземе имунитет. От тримата може би ще махнат Алекс по-скоро, защото боде очите на жените, а и Ванко и Зоран също не я харесват. На Драго мисля, че ще дадат шанс, защото е благ и харесван, а и победи силни опоненти, заслужава истински втори шанс. Джулиана също дразни, но не всички, само Ганка и Анелия. А и Алекс е опасна и в игрите и ще е идеален момент да я разкарат. Поне така си мисля, но не знам, всичко може да стане. Не бих заложил пари на този залог все пак.

Simple Smile

# 601
Драго няма ли да го окъпят или той няма кого да впечатлява?
Той си впечатлява и некъпан.
🔝

Излишно е да пиша, че се зарадвах много на победата на Драго, но много се изнервих по едно време. Струваше ми се прекалено бавен, Доктора се движеше по-бързо от него и помислих, че ще го бие. А пък Док на играта с огъня беше мега зле, аз сигурно щях да го запаля по-добре от него.

За съжаление мисля, че Драго ще е първият изгонен, в другия случай Алекс.

# 602
Ако Драго си тръгне ми одтава само Зоран, на когото да стискам палци. Ако си тръгне и той интересът ми към кокошарника рязко спада. Женски интрижки не ми се гледат.

# 603
Борислава е права! Тя каза следното: че засега може да се вярва на Ванко почти на 100% и е така. Ванко каза две неща:
1) Няма да гласува срещу тях (ако го спази, това ще е голям плюс за тях и има дава голяма сила и вариативност преди финалната фаза на играта)
2) Верен е на Карин и Зоран. Също така на синхрон си заяви намерението да отстрелят всички чужди елементи преди двете силни коалиции да премерят силите една срещу друга.
Така че Бо и Йо спечелиха много с това, че Зоран и Ванко са в играта.
Зоран вкара Ванко в доста некомфортна ситуация. Обеща един куп неща, щото се почувства задължен. Пък заедно ще играем, пък клетви....гачи ни знай, че накрая ще стане това, което Карин каже. Simple Smile А и Ганка като скръцне със зъби, и Зоран, и Зораници отиват на кино.

# 604
  • Другата България
Думи на Анелия от чата ми с нея. Имам разрешение да ги споделя тук

Цитат
"Видях във форума, че много хора са разочаровани, че не търсим идола, но това че не е в епизода, не значи, че не обърнахме цялата гора. 😃"
Е стига де!
Та той просто си лежеше поставен върху някакво листо на ниво земя, много набързо ще да е било това обръщане.....

# 605
Ванко даде един куп обещания за да си спаси кожата в този етап от играта,но за крайната победа вече трудно може да се надява.Обеща на толкова хора и в един момент ще трябва от някои от тях да се отметне и това води директно до загуба на гласове в финала, ако стигне до него.При директен вот най са застрашени Алекс,Драго и Джулиана.

# 606
  • Козлодуй
Ако бяха изпратили Ванко да пали огън пак щеше да победи доктора и да се върне но вече нямаше да имат доверието му и при обединението Ванко щеше да търси коалиция с Ганка и Анелия Simple Smile За мен беше перфектен епизода - браво на Зоран, браво на Драго - страхотни са Simple Smile

# 607
Зоран е супер противен тип наистина или както го описаха неприятна личност.
То не бе псуване и плюнки преди, сега се загрижил каква дума и как казал Иван. Дългото момче, три пъти го поздравява и онзи гледа нарочно някъде встрани като най-големия простак.
Но все пак това се харесва на българина, наглост и безпардонност и да се прави на голяма работа.

# 608
Не наглостта и безпардонността, а откровеността, стигаща до наивност се харесва, поне на мен. За мен хубавото на Зоран е, че е открит и не ти плете интриги зад гърба, докато ти се усмихва, като учтивото момче. Поне не  на тези, с които играе. Учтив и възпитан е доктора, но се върти, като фурнаджийска лопата и мята кал и вина по другите без да му мисли много. Аз предпочитам да ми се сопат, но да са истински с мен.

И мен да бяха пратили срещу доктора на огъня щях да го бия. Беше неподготвен точно за тази игра. Би бил страхотен участник в игри на волята.

# 609
На всички май нервичките им вече са се поопънали. Станали са сантиментални и ревливи.
Бо вчера ме стъписа като със сълзи на очи обсняваше колко много й е близък Зоран, каква опора .... как от началото на играта била играла с него.... Това си е такъв готин майтап! Simple Smile

# 610
  • София
Така и не разбрах какъв проблем имаше З. с докторчето. Вярно, че Зоран разправяше разни работи, но не ни показаха. Чак толкова да е обиден, че да се върти на другата страна като го поздравяват, не вярвам. Изглежда като някаква ревност и завист към доктора. А като ударят на чест и достойнство стават смешни направо.

# 611
Докторът май доста хора дразни още от началото. И аз не мисля, че ни е показано чак толкова много, за да съдим дали наистина е бил дразнещ, или другите драматизират, но имаше някои индикации защо не е харесван, дори вчера с пускането на мрежата как бил чул някакви неща за Драго.

Като цяло все още съществува този проблем, че много неща ни разминават. Сега изведнъж излезе, че Ганка и Анелия имали силна непоносимост към Джулиана, та чак съжалявали, че изгониха Георги, а не нея. Между другото колко лицемерно, че Георги обра толкова негативи от тях, че вече планирал какво ще стане при сливането, а Ганка вчера говореше направо за финала и какво щяла да напише Джулиана на листа си при гласуването.

Колкото до варианта просто да бъдат отстреляни аутсайдерите в началото на сливането - не е лоша идея, но само ако приоритетът ти е краткосрочно оставане. Ще махнат Драго, Алекс, Мила, Джулиана и евентуално Денис и ко? Остават групата на достойните + Зоран + Йо/Бо като последните ще са първа цел след това. Или могат да покажат мъдрост, да се съюзят с аутсайдерите и да изгонят "достойните".

И още един елемент има в това. Кога ще започне присъединяването на изгонените към Съвета, който ще определи победителя? Сега, или след още някой друг изгонен, защото ако няма да е сега, ще е още по-важно за Борислава, Йоана, та дори и за Зоран да изритат достойните още сега, или рискуват те не просто да доминират в течение на следващите седмици, но и те да диктуват гласуването на финала.

# 612
  • София
Така и не разбрах какъв проблем имаше З. с докторчето. Вярно, че Зоран разправяше разни работи, но не ни показаха. Чак толкова да е обиден, че да се върти на другата страна като го поздравяват, не вярвам. Изглежда като някаква ревност и завист към доктора. А като ударят на чест и достойнство стават смешни направо.
Докторът и Зоран се караха много пъти, Иван се опита да го изгони на няколко пъти, перчейки се, че е в силната коалиция. Затова Зоран искаше и лично да го отстрани.

Зоран и Бо наистина са си близки от началото, с Йо нетолкова. Даже в лайфа казаха по повод това, че Зоран мрънкал на съветите, че ще го гонят вече и затова го спасявали от Ифугао, че не е бил толкова застрашен. Те двете не са искали да го гонят. Това с петорката им е било временно, за да могат да махнат другите.

# 613
  • Sofia
Най-великата глупост ще е, ако започнат да махат първо свободните електрони, вместо да ги привлекат. Да останат само коалиция срещу коалиция е липса на стратегия, а не обратното.
За мен Зоран яко си плете кошници и стратегии в главата. Хич даже не действа, воден от емоции, както го прокламира. Обаче е достатъчно хитър да не го признава, дори сам пред камера. Абсолютно целенасочено е цялото му поведение на цветност и интересност, и му се получава доста успешно – повечето и вътре, и пред тв го харесват, без да си дават сметка, че ги играе.
На мен също ми е мн интересен, но тарикати не харесвам, а засега той ми се очертава като такъв.
Обаче да, мн удачно попадение е в каста. И потенциален победител като се има предвид колко тачен типаж е.

# 614
Така е, не му оспорвам уменията, но аз чисто и просто не му симпатизирам, ако ще и совалка да построи или турнир по шах да спечели и Владо да ни казва как трябва да му се кланяме, пак няма да ми стане любимец. Още си спомням как се жалваше на другото племе да го спаси, как им се подмазваше колко сплотено племе били, как подари храната на племето си. Чак толкова откровен не е и хич не мога да го нарека наивен. Хитър - да, тарикат - пак да.

Общи условия

Активация на акаунт