АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 202
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
  • 2 етажа над тавана
Момичета, отивам да спинкам, нещо ми се схвана длллто на стола, ех, старост-нерадост! Mr. Green

Спокойна нощ и розови сънища на всички Hug

# 31
Здравейте,
Аз май ще се разболявам и ми е гадно Cry
На въпросите на Дея:
1.По колко пъти се храни детето ви?
*М/у 6-8 мисля newsm78са ни кърменията и 1 път твърда храна 60 грама newsm78

2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?
*То не може да се стимулира по друг начин ,освен с по-често и придължително поставяне по корем

3.С как и на какво играете с децата?
*Най-вече с мен или баща си,но обичаме и техники(телефон,клавиатура,дистанционно-не сме фенове на играчките май Thinking)Обича да пляска с ръчички и да му казваме Браво.,обича и да пляска с моите ръце,играем на така познтото"ехооо"или"дзак"(така ли се пише hahaha)Напоследък имат танц с баща му"Калтене на главата"

4.Какви играчки купувате?
*Рядко купувам newsm78Последно купих топка с иглички

5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/
*Е,чак пък постоянно не,но често.Дори му се карам понякогаEmbarassed( а той ми се хили)

6.Как се изправят децата в креватчето?
*Не се е изправял,но той си няма и креватче

7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,без помощ,само като се подпират или държат за нещо?
*За част от секундата да,но не бих могла да пробвам за повече,защото ще тупне по дупа

8.По колко време и на каква височина в проходилката ?
*Аз съм против този уред

9.Давате ли витамини и какви?
*Не давам.Давах 3 месеца Вигантол по 2 капки,след коеото спрях и от 2 седмици давам пак ,но по 1

само да добавя,че от 10тина дни даже и не казваме любимите си срички newsm78Само някакви несвързани бубольотения Joy

Момичета,може ли да се получи нещо като пършичка по брадичката от плюнченето???

Желаем ви лека и мека нощ Mr. Green

# 32
Цвети, а какво е пършичка? newsm78Нещо като лишей ли?

Дея, ама ква говорилня се заформи само, а? Laughing

# 33
Соня пълзи на заден ход. Не е точно пълзене ами някакво странно придвижване, но е назад Rolling Eyes
Фурор, какво лекарство ти изписаха за спиране на кърмата? Аз спрях да кърмя преди 3 седмици, но все още като стисна излизат няколко капчици. знам че е нормално няколко месеца след отбиване да е така, но все пак се притеснявам да не ми остане нещо по каналите. А не знам къде да ида на гинеколог-нещо не ми се ходи при тази, която ми следи бременността...
лелее, мислех,че само мойто гардже пълзи на задна или наандърът (по влашки)
А лекарството е:бромокриптин, след като го купих обаче,разбрах от една мама, че имало по-модерно от това,ама му забравих името, но и по-скъпо, не знам кое е по-ефикасното, но това струва към 7 лв., а онова другото - над 20 лв.

# 34
Аз с тоз бромокриптин си спирах кърмата почти 4 седмици Rolling Eyes, беше ад.Е, верно че беше много, ама...

# 35

Дея, ама ква говорилня се заформи само, а? Laughing[/color]

Mr. Green Mr. Green еее ама ако знаех,по често ще ви разпитвам така  Mr. Green ,а защо съм остана с впечатление,че повечето деца се изправят в крреватчетата  newsm78 хм Както и да е

Фил,ти като някоя учителка с тоз червен шрифт  Mr. Green

# 36

Не като учителка, а като член на правописната полиция

Айде, лягам, лека нощ от мен!

# 37
1.По колко пъти се храни детето ви?ами Радост все още яде на 3 часов режим,ужас,мн е злояда....като бебе е, толкова количество изяжда
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?подпирам леко крачетата й ,а иначе сама лази,но назад
3.С как и на какво играете с децата?крия лицето си с нещо или нейното и казвам ТУ_ТУ, имитирам я, правим карбалка с нея - лягам по гръб със свити крака и събрани колена към гърдите и я слагам отгоре и така хем тя се забавлява, хем аз правя коремни преси; и самолетче си правим, четем й книжки и разглеждаме рисунките, не че тя се впечатлява......обича сама да си се заиграва, на огледалото киснем всеки ден и там е голям кеф; пускам й една овца,която казва "бееееее"на "Боц" също си играем
4.Какви играчки купувате?ами не купувам,защото всичко й омръзва и предпочита да си играе с други неща,смао не и играчки
5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/Да, говоря , пея песни, разказвам й приказки, ей, все за Червената шапчица излиза, но в различни варианти,хехехе
6.Как се изправят децата в креватчето?Не се изправя още
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо?не може
8.По колко време и на каква височина в проходилката ?отскоро слагам в проходилка, ами към 20-тина минутки, но най-високата степен на нашата е такава, че малката стъпва с пръсти пода
9.Давате ли витамини и какви? само Вигантол, и ако е болна вит. Ц

# 38
Здравейте малки, големи и оЩе по големи  Hug

Писах таzи сутрин но zаклю4иха темата под носа ми и се ядосах, ама ми мина  hahaha 
Имах коШмарна ноЩ. Милена сноЩи се будеШе преz 30 минути  ooooh!  Луднахме. И в 4.30 ве4е и гърдата не успя да спаси положението. Даже бях охапана zверски (да не 4увам оплаквания от теzи, които оЩе нямат zъби, радвайте се  Peace ). И така, рев и мрънкане до 7 4аса, 4ак тогава zаспа пак и ние покрай нея, мъжът ми не го огря много, трябваШе да става в 7.30 zа работа, но ние две4ките спахме до 9. Таzи ве4ер пак се буди много, но няколко пъти ве4е й стигаШе да я гуШна zа момент и я слоих обратно да спи, та дано да е на добро. Зъби ли да о4акваме?  newsm78

1.По колко пъти се храни детето ви? Денем 5 пъти, на обяд zелен4уково/месно пюре (беz кърмене), ве4ерта мле4на каШа плюс кърмене, останалото пак е кърма а ноЩните отдавна не ги броя ве4е  Whistling
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето? Гледам да я сложа на zемята колкото може. Прекарва 5, 6 4аса всеки ден на zемята, най ве4е но корем (zаЩото оЩе не можем да се обръЩаме обратно....или поне не беz да си удариме лоШо главата  Whistling ). По тоzи на4ин мускулите, най ве4е гърбът, стават zдрави. Тя е толкова любопитна, 4е се самостимулира  Mr. Green  Абсолютно ниЩо не правя а тя е по4ти готова zа пълzене. Ве4е е много подвижна и не мога и zа миг да я оставя сама.....
3.С как и на какво играете с децата? Срам не срам  Embarassed  много, много не играя с нея. Тя сама си играе с 4асово, но аz раzбира се съм винаги в стаята. Ина4е пея песни4ки, един ред немски игри от рода на буба лаzи, от скоро гледаме и книжки, но като 4е ли не проявява голям интерес към тях  Sad Днес оба4е имитирах как правят животните и тя се кефяШе, та може и да й станат интересни книжките, дано  Praynig
4.Какви играчки купувате? По въzможност такива, които нямат нужда от батерия  Mr. Green  Но оби4ам игра4ки, които вдигат много Шум и цветят и т.н. но май са неиzбежни, поне в магаzина няма по4ти никакви zа таzи въzраст беz такива екстри. Последните игра4ки, които много се харесват, са едно ку4е на ФиШер Прайс, което се дърпа zа каиШката и то "върви" (то е по принцип zа ходеЩи деца, да го дърпат след тях като вървят, но мадам нали много оби4а да дърпа кабели, та zа това), и една котка/пумпал на 4ико, когато се натиска главата се въртят едни топки в корема й  ooooh! 
5.Говорите ли им постоянно ?/  Определи постоянно, моля  Mr. Green  Ми говоря й, как ина4е, но не непрекъснато. Оставям я и на спокойствие да си играе. Като се обръЩа към мен и ме търси с поглед й говоря.
6.Как се изправят децата в креватчето? Никак, понеже оЩе спи във ве4е миниатюрното коШ4е  Embarassed  или в наШето легло  Embarassed
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо? Не zнам, не сме пробвали, не насилвам неЩата. Тя ако се иzправя сама, zна4и е готова zа това. Аz 4акам, бърzа работа нямам.
8.По колко време и на каква височина в проходилката ? Против проходилките съм.
9.Давате ли витамини и какви? Зимафлуор.

Брее то стана като родителски лексикон  Mr. Green

П.С. Моля моми4етата от техни4еския народ zа помоЩ. Имаме нови снимки и исках да ка4а една в албума zа 1вата страница, оба4е вси4ки са над 3мб  Embarassed

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 23:14 от Tatjana

# 39
Аз с тоз бромокриптин си спирах кърмата почти 4 седмици Rolling Eyes, беше ад.Е, верно че беше много, ама...
ами на мен лекарят ми каза,че трябва да го пия около 20 дни и ме предупреди,че може да ми става лошо и да ми се гади от него,но.....иначе ей на-сега възпаление на жлезите

# 40
  • София
Ами, Деичка, още като прочетох твоите отговори на въпросите, разбрах, че отглеждаш най-нормално развиващото се дете!
Значи къв е извода от всичко - трябва да има дискусия, а не да се затваряме, подтиснати! Hug
Я, сега си напишете и резултатите от кръвната картина, че и мен да успокоите! Laughing

# 41
Добре,а да питам аз тези които са решили да не слагат мъниците във проходилки,как мислят да стимулират прохождането,тоест като дойде момента-как ще действат?

Не като учителка, а като член на правописната полиция

Айде, лягам, лека нощ от мен!

М'чи аз да си чакам фиша тогава  Mr. Green ,по колко са глобите  Mr. Green

Вени,кои данни да ти дам,при мен е кръвната картина,ще ти ги напиа,само кажи какво те интересува,или да ги сканирам
Благодаря  Hug ,мнението  на майките с две деца е важно,вие имате повече опит

# 42
Добре,а да питам аз тези които са решили да не слагат мъниците във проходилки,как мислят да стимулират прохождането,тоест като дойде момента-как ще действат?

Не смятам да стимулирам. Тя и с, и беz паяк Ще проходи  Mr. Green  дали на 10 месеца или на 13, голямо важно. Смятам да й вzимам неЩо zа бутане, преди няколко дена бях пейстнала снимка, но си спомням 4е преди няколко месеца и ти беШе покаzала такова 4удо и искаШе да вzемеШ такова вместо паяк  Thinking  ...или ме лъже паметта?  newsm78  (иzвинявай ако бъркам, може и някой друг да е било)

# 43
Да аз ето го

Аз се чудех тогава  Rolling Eyes ,но реших проходилка и след това,вече като може стабилно да стои изправена ще взема това  Rolling Eyes ,то и без това е за деца след 9 месеца,взех проходилката най вече защото по този начин струпвам играчки,тя обикаля /вече са налице първите бели  Mr. Green / и на таблата отпред си играе с тях ,ако мога тук да намеря като центъра на Дани на Бубка,ще взема това и ще махна проходилката,но уви все още търся  Rolling Eyes

# 44

Хаха, съЩото смятам да вzема zа Коледа  Wink  има го на прИмоция  Mr. Green  И zадължително Ще й вzема къЩи4ката на ФиШер Прайс ( и тя на прИмоция  Joy )
Хайде аz отивам пред ТВто, 4е мъжът ми се прибра най после, да се видя и с него.

Лека  Hug

Общи условия

Активация на акаунт