АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 218
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
Деич-аз също не смятам да стимулирам прохождане,макар че всеки ден правим по няколко крачки.Какво да направя newsm78?!Той просто умира от кеф като го водя,а той прави малки ,сладки крачици и леко притърча.Но...това за 10 секунди и спираме Naughty

Да ви кажа само ,че тази буталка също не се препоръчва,защото кара детето да се чувства сигурно.Всмисъл,че то винаги се подпира ThinkingКогато започне да ходи само,без буталката ще пада като круша Winkименно от сигурността създадена от буталката(аз така му викам на туй чудо hahaha-иначе ме кефи...)

Аз исках да взема от тези тиранти,с които са като кученца(за прохождащи),но ортопеда ми каза,че те също не са добър вариант Sad
Изречението ,коеот запомних от първото си посещение при него е"Първо трябва да научим детето да пада, а след това да ходи"

Фил-пърша е другото на лишей.Незнам дали не се използва само из моето село newsm78,но е твърде възможен тоЙзи вариант Joy
Веднъж бях се изцепила с думата "барам",та ми се хилиха 2 седмици Joy
е...лека от нас

# 46
Добро утро!

Тази нощ пак беше спокойна Whistling, дори детето още спи, ама мен не ме свърта в леглото Laughing

Деич, и аз няма да му стимулирам прохождането, той сам ще го направи, когато е готов.

Цвете, виж за пърша съм олучила, такваз дума нямаме тук из Дунавската равнина Mr. GreenА барам не ми е непозната, ако е със значение на пипам.

# 47
Добро утро!
Четох снощи но не ми се пишеше нещо...

1.По колко пъти се храни детето ви?Четири пъти: 9,30ч. супа със сирене и 2сухара-13,30ч. пюре различно всеки ден-16,30ч. десерт различен-20ч. АМ 180мл.
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?
Понякога го слагам по корем, но това е рядко и той не пълзи.
3.С как и на какво играете с децата?
Като сме голи най си играем, с ръцете ми, правим дзак, издавам странни звуци и го разсмивам, най-често си играе сам до мен на леглото или в стаята и като ме търси се обаждам.Като му се доспи правим "гуши-гуши" с мама, а си има един палячко и той му е сънувалния-нося му го да го мачка и заспива.
4.Какви играчки купувате?
Купих му само една дрънкалка с три пласмасови топки и свирещо пияно-всички други са ни подарък.Обича гумената си книжкаи гумена синя крава.Едно канапче завинтено в 2празни кремчета бочко.Кутийка за биба с топчета вътре да дрънка.Кутия голяма от маска за коса.И темподобни самоделни са ни по интересни Mr. Green
5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/
Почти постоянно-освен като се заиграе го оставям да си се занимава и като му доскучае се обаждам или намирам нова играчка.Пея му измислени песни от време на време.
6.Как се изправят децата в креватчето?
Не се изправя, той  настрани само до лакътна упора се вдига.
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо?
Не не може, умекват му краката и се подкосява.
8.По колко време и на каква височина в проходилката ?
На максималната височина винаги по колкото иска-цял ден не издържа де.Примерно умръзва му легнал да играе и почва с нова сила в проходилката да вършее из стаята.Максимум час да съм го държала незнам...
9.Давате ли витамини и какви?
Никакви.Сега като беше сополив му делях ампула с витамин С сутрин и вечер-така 10дена.Вече не давам.

Честито на празнуващите днес  bouquet

# 48
  • София
Ами, Дея, интересуват ме хемоглобина, MVH, MCV и тромбоцити!
Хайде и другите - да си ги сравним, както се казва! Laughing

# 49
Вени, хемоглобинът на Пресил беше 110, MVH-на листа не е така, а МСН-28.2, MCV-75.3, тромбоцититте-321

# 50
Аз другите данни не ги знам-провери ги педито и бяха ок, та не съм ги запомнила.Само хемоглобина ни беше 114

# 51
  • София
Филипа, идеални сте! MCH съм искала да напиша!
Мама 79, сигурно и вашите щом нищо не е казал!

# 52
Абе не знам колко сме идеални, то колкото педиатри, толкова и мнения.Скоро срещнах завеждащата педиатрично отделение в Тутракан, където раждах, та тя ми каза, че Пресил й се виждал доста блед Rolling Eyes, каза че 110 хемоглобин не било хич добре, я да съм му давала по незнам си колко капки Малтофер.Разбира се, не му давам, ако слушам всеки щях още на 40-я ден сок да го почерпя.

# 53
  • 2 етажа над тавана
Добро утро, милички!

Честит мини рожден ден на Криско, на Миленка, на Дими и на Иван! smile3525

Вени, и аз помня само хемоглобина - 110, другите показатели не ги помна, остана ми листа при доки в картона на бебка.

Дейче, аз също не смятам да стимулирам някак прохождането, мисля, че сама ще почне да го прави, както стана и със седенето, макар, че все още сама не може да се изправи от легнало в седнало положение. Общо-взето се придържам и аз към думите на ортопеда - детето трябва самостоятелно да ходи, за да се научи да пада правилно - т.е. на дупе, а не на главата си.  GrinningЕдинствено я слагам много рядко в бънджито, когато ме заболят ръцете от друсането й, но на нея там й писва вече много бързо - няма и 5 мин. да стои вътре и иска пак аз да я друсам. Иначе баща й като я хване за ръчичките права и уж я учи да прави крачки, ама тя не му се подддава на провокациите Mr. Green

Цвети, напълно е възможно пършичката да ви е от лигите - и при нас се получава при по-обилно слюноотделяне. Иначе по брадата на Маги от тия лиги редовно има пъпчици.

Татянче, може, може и зъбки да очаквате, ама ако съдя по нашата мома, дето от 2 месеца ми спретва поне веднъж в седмицата такива луди нощи, а наличие на зъби няма - не че искам да те отчайвам, де, ама може и скоро да не излязат. Дано при вас скоро се появят и да не се мъчи малката като Маги. Praynig

Отивам да се гушкаме малко, че се цупкаме и вече не искаме сами да си играем - почна да вика "Еме", което ще рече "Мамо маааааааааааааааа! Ела тука!" Joy

# 54
добро утро от нас и към въпросите
1 храним се по 6 пъти рядко по 5 зависи кога се събуди сутрин
2 слагам го на спалнята и сам се опитва да пълзи но само на заден ход, така е и в креватчето върти се като пумпал
3 еми и аз рядко си играя с него, но му пея отвреме на време песнички
4 имаме много играчки, но рядко се заиграва с тях най много обича един надуваем делфин с него си играе защото е голям и си удря играчките над леглото и се смее
5 да
6 още не
7 не
8 слагам го в проходилката и вече тича с нея, по колко време - различно
9 не
нашият хемоглобин беше 101  

# 55
Голяма анкета!  Wink Но се радвам, че Дея проговори/прописа!!! Peace

Храненето - на обяд зеленчуково или плодово-зеленчуково пюре и надвечер каша с плод - в количество малко бурканче на Хип. Освен това кърмене - не броя колко.

Говоря й доста, но не постоянно. Едва от 5 дни и тя започна да бърбори.

Играем рядко - мама няма време. Играчки - гумени и дрънкащи. Според мен е много много рано за показване на картинки, прелистване на книжки, учене на цветове и пр.

Двигателна активност - стимулиране изключително чрез оставяне на детето само в кошарата или на пода - само се учи. Никакви проходилки, бънджита, колани, буталки и пр. Мисля още, че продължителното седене в столове, люлки,колички и пр. пречи на двигателната активност. Това е моето мнение.

Стои права постоянно, когато е будна - самостоятелно хваната за ръцете. Научи се и как се сяда от право положение, след като падна няколко пъти, т.е. отново сама. Обикаля си сама кошарата - не прави точно крачки, а някакви странни придвижвания.

Пълзенето не е задължително. Синът ми проходи без да е пълзял.

Витамини - 2 капки Деавит. Но Мултисаностолът е много добър - всяка есен давам на сина ми, т.к. в детската градина знаете как е с вирусите, но за малката съм против засега.

# 56
  • Русе
Привет мами,
На препатилите мами и бебоци - много  Hug Hug Hug

Честито на многото ни месечковци днес!  bouquet

Я, Дея пак е тук, с хубава анкеткаааааа... Grinning

1.По колко пъти се храни детето ви?

- 5
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?
 - слагам я по корем и нареждам играчки отпред, но сме мноооого далеч от истината - не може да се изправи на 4 крака, само си вири дупендъра и се движи като гъсеница...(Аз самата първо съм проходила - на 9м, после съм пропълзяла - и то назад само)
3.С как и на какво играете с децата?
 - играем на "боц", "буба лази", "бау" пред огледалото или плашим някого, "дзяк", дай ръчички...
4.Какви играчки купувате?
 - рядко купувам, имаме с тонове от баткото - гумени и всякакви. Категорично избягвам такива, дето вдигат много аларма, че и без това ми дрънчи главата...Последното, което купих, беше една  шарена пластмасова кукличка от някаква серия  "intelligence toys", на която всичко се върти и издава много сладки скрибуцащи звуци.
5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/
 - мммНе (аз малко темерутка падам), то и ме няма през деня, пък вечер баткото не спира да плещи, и песничките съм оставила на него...
6.Как се изправят децата в креватчето?
 - никак, и ние сме на горното ниво още.
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо?
 - Не, даже като я държа не стъпва добре
8.По колко време и на каква височина в проходилката ?
 - Нямаме и няма да ползваме. Наскоро писах, че съм си харесла една бутлака 4 в 1 на Метро, която става и на масичка, и на табло с играчки, и не знам какво още (от днес влиза в промоция)
9.Давате ли витамини и какви?
 - Не, само Вигантол, ако се сетя изобщо

А, btw, Дея, оченцето ни не се е отпушило още, и нещата сериозно намирисват на сондаж... Rolling Eyes

Вени, не помня вече точните резултати от изследванията - Хемоглубинът беше 128, но съдържанието в еритроците - малко под нормата, имаше и други дребни отклонения (в милимунди).

# 57
Вени, хемоглобинът ни е 122, останалите неща забравих, но като взема листа - ще ги пиша. Мед.сестрата от лабораторията ужасно ме наплаши с един куп проблемни неща и в кръвта и в урината, а после двама педиатри независимо един от друг казаха, че абсолютно всичко е ОК! Не питай, какво исках да я правя тази сестра... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 58
  • София
Явно повечето сте си добре!
Ей, една приятелка ми даде детски песнички и много им се кефя! Все известни са!

# 59
Честито на месечковците и специално на хубавата Милена! Hug  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт