АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 219
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро от нас.  bouquet Доста време не съм писала, но не мога и да ви изчета днес реших да се включа по обсъжданите въпроси  Grinning. Да се оплача беба вече втора седмица е с ужасна хрема от няколко дни и с кашлица не можеше да спи милата чак. Вече трети вид капки капем уж има подобрение вече не е както в началото, но още си тече нослето.  Tired
Храним се 4 пъти денем и веднъж през нощта.
Не пълзи от известно време застава на четири крака ама до там. Чуди се и се пльосва по корем и веднага се врътва по гръб. Не и харесва седенето по корем.
Играе с всичко, което не е нейна играчка. Последно дъвка едно шише от бира пластмасово. Напълнила съм и бутилка малка от мин.вода с боб, семки и станиол. Голяма игра беше 20мин. hahaha.
Играчки не съм купувала скоро тя им се радва малко и после не им обръща внимание.
Гледам да и говоря, но не бърборя непрестанно.
В креватчето се изправи вчера за първи път хвана се за горния край и стана. Направи го няколко пъти, днес не се е сещала май забрави за това движение  newsm78.
Проходилка няма да ползвам.
Витамини не пием по принцип.
Зъбки нямаме и няма изгледи за скорошна поява.
Честито на минирождениците. Hug
Лек ден и приятни разходки в това хубаво временце. Heart Eyes

# 61
Момичета, понеже както винаги сте супер продуктивни, се отказах да чета старата тема - затова се извинявам ако съм пропуснала въпрос към мене и моля смирено да ми се напомни  Embarassed

Много се радвам че Дея се върна, а въпросите са страшно смислени и на мен ми беше безкрайн о интересно да прочета отговорите. да се включа и аз:

1.По колко пъти се храни детето ви?
 кърма на поискване (окол 5 пъти денем а нощем не ги броя  ooooh!), на обед зеленчуково (през ден и с месо) ъкм 80-90 грама, следобед плодова каша към 40 грама.

2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?
 Само по един - оставила съм я от шест-месечна да живее на пода  Mr. Green С изключение на времето когато се храни, спи, гушкаме се и на поовин час прекаран в кухнята на столчето и за да сготвя, е само на пода. Ортопедът ни каза - там, обезопасяваш, слагаш детето, пръскаш играчки около него и го забравяш. Хем по-лесно се гледа  Wink

3.С как и на какво играете с децата?
на "Дай ръчичики", "бау" в огледалото или към човек, "фър", също като я гушна се обляга назад надолу с главата и се люшкаме, на "пържолки" као почне да маха с ръце от вълнение и аз махам и я пляскам леко отдолу-отгоре с ръчичката и се получава нещо като играта "на пържолки", на "буба лази", на "прасенца" - това е вариация на английска игра при която броиш пръстчетата на босото краче и обясняваш "това малко прасенце направи еди-какво си...", отксоро на "дай папам каченце" когато е боса и тя си вири краката сама да и ги целувам и пищи от кеф, на сенки - правя и сенки с ръце по пода илилеглото и тя ги гони, на "да ощипем мама по крака"  Embarassed - аз седя на пода с опънати крака и ги местя и тя ми гони петите да ги щипе (това може да влезе и в графа "стимулиране на пълзенето", търкаляме топка, на "огледало" - имитираме се кой как можеда се оплези и какви звуци да издаде, на "барабан" - удряме по таблатана столчето който може по-силно. В графа "игра" слагам специалните разходки с кенгуру или слинг веднъж на два-три дни, при които обикаляме квартала да търсим кучета и котки, да шумкаме с ръце по храстите, да се люлеем в ръцете на мама надолу с главата докато зяпаме дърветата и такива разни... Във ваната - пляскаме, поливам я с вода - много се кефи да гледа как тече...

Естествено на любимата на 7-8 месечните "хвърли го на пода и накарай мама да го вдигне - десет пъти".

Списъка е внушителен и подлежи на обогатяване редовно, но да не помислите че по цял ден си играем - всъщност на пода сама прекарва повече време, обаче гедам да я разнообразявам.

Много полезна игра за тази възраст е криенето на предмет под одеало или кърпа за да го намери, но Вени още не проявява интерес  Confused

4.Какви играчки купувате?

Сега да си призная че Вени има много малко играчки  Embarassed но последно и купих мека кукла с дрънкалка на Щернталер с надеждата да и стане гушливче за сън, но не вървят натам нещата  Sad иначе досега дрънкалки и чесалки, купих и и малка шарена топка да я търкаля (и това става за стимулиране на пълзенето - играчки за търкаляне и бутане). Разнообразявам с кухненски принадлежности - големи шарени пластмасови лъжици за сервиране, прозрачни стерилни чашки с капак на винт пълни до половина с различни зърна - от ориз до боб, за да види кое как шуми като се тръска...

5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/

така като ми четете постингите си личи че съм многословна нали  Embarassed говоря и доста, и тя ми отговаря доста

6.Как се изправят децата в креватчето?

не се изправя

7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо?

Не, само ако я хвана за ръце се изправя, стъпвана цяло стъпало и доста се кефи, но не и давам да "ходи" - да се научи да се изправя и тогава, изобщо нашият ортопед е като на Цвети - никакви помагала за стоене и ходене, сама да се оправя в живота  Wink

8.По колко време и на каква височина в проходилката ?

От точка седем - нямаме проходилка.

9.Давате ли витамини и какви?

вигантол на теория, ама на практика  Embarassed чат-пат...

# 62
Здравейте и от нас!
Ние сме две две веселушки- послушки от Асеновград.
Ще се радваме да ни приемете като ващи членове.
Мама Даниела и синеокото ми слънчице Веселка.
Вече си имаме и албумче,ако искате ни вижте .

# 63
Добре дошли, Веселушки-послушки  Wink   bouquet

# 64
  • 2 етажа над тавана
Добре дошли в априлските редици на Мама Дани и бебче Веселка!  bouquet

# 65
Добре дошли на мама Даниела и нейната веселушка  bouquet

Честит седми месец на Миленка Hug и Дими Hug, Иван Hug и Крис  Hug

На Яна все още не сме й правили изследванията, във вторник отиваме и тогава ще се отчета.

# 66
ДОБРЕ ДОШЛИ, МАМА ДАНИЕЛА И БЕБЧЕ ВЕСЕЛКА! Hug Heart Eyes Hug

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЧЕТАТА НИ СЛАДКИ!  bouquet Heart Eyes  bouquet

Мама Меца, какво месо даваш? Thinking

# 67
Добре дошли на Даниела и Весела!  bouquet

Цвете, айде, уреди се и ти с градски! Laughing

# 68
Здравейте!
Само да се разпиша в новата тема (то докато се включа, ще я изпишите де). При нас е някакъв ад Rolling Eyes през нощта се събужда на 20 мин и плаче, не знам какво става Cry Досега не сме били така, не знам дали защото е на чужд омясто, но утре се прибираме във Варна и ще видим дали ще се промени нещо Praynig В хубавото време през деня нямам сили за разходка - спи ми се Sad
Целувам ви всички! Heart Eyes

# 69
Добро утро и от нас! То при вас добър ден, ама нищо

Честито на месечковците- Крис, Миленка, Дими и Иван     bouquet

По въпросите:

1.По колко пъти се храни детето ви?- 5 пъти
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?- Слагам я на земята, играчките малко отдалечени от нея за да се опитва да ги стигне, но тя не пълзи, само се обръща и опити не прави даже още.
3.С как и на какво играете с децата?- криеница, покривам и лицето с нещо и тя го маха..
4.Какви играчки купувате?- от 6 до 9 м. възраст, в момента любимата и една пееща книжка
5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/-говоря, но не постоянно,
6.Как се изправят децата в креватчето?- не се изправя изобщо,
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо?- не, даже не може да седи сама още..
8.По колко време и на каква височина в проходилката ?- още не съм ч слагала, като стане на 8 м. ще я сложа, ако не се откажа до тогава
9.Давате ли витамини и какви? Не

Момичета, аз имам много задачки, а утре летим с бебка, ако не успея да се включа, ще пиша като се върнем или ще се включа някъде от Бг.
Много целувки от нас  lovekiss, ще ни липсвате.....  Hug и да не пишете много, че има да ви чета ко Коледа  Mr. Green

Добре дошла на мама Даниела и Веселка welcome

Дея, благодарности за темата     bouquet ще се видим скоро...  Hug

# 70
Охоооо, Рина, блаzя ти, лек път ви желая. Все се каня да те питам, с какво пътувате от СФ до Бс?

Добре доШла на Даниела    bouquet

Сминс, съЩата картина беШе при нас оная ве4ер, абсолютно съЩия цирк. Е сноЩи беШе по добре, преди да си лягам се будеШе горе долу пеz 4ас, а после преz 2. Доволна съм  Crazy  Дали не никнат нови zъби? Бабъл4е, zнам мила, първите я мъ4иха бая дълго, и като си помисля 4е  остават оЩе 16 броя, между тях кътниците, лоШо ми става  ooooh!

Я да се върна аz на темата спане. В предната тема ян4е хубаво го каzа, 4е е нормално децата да се будят между раzли4ните фаzи на съня, и ние го правим, но в пове4ето слу4аи zаспиваме ак толкова бърzо, 4е не си го спомняме. Та децата тогава проверяват дали вси4ко о окей и ако да, продъл жават да спят. И аz си мисля, 4е от там идва наШия проблем със спането. Милена zаспива на ръце и когато се буди, се намира сама в леглото си......та zа нея в тоzи момент неЩо не е наред и zа това пла4е (поне това е моето обяснение), не zнае как да zаспива наново сама.
Ясно е, 4е реШението е да се нау4и да zаспива сама в леглото си. И ето там ми е проблема. Как да го постигна? 4ета аz zа раzни методии, но те са все zа деца след 1 год. .....та явно е оЩе рано. Как мислите вие?  newsm78

Мамо79, само едно мле4но хранене на ден ли имате? Това не ли е много малко???  Shocked

Цвети, това zа буталката и аz съм си го мислила (но го zабравях като видях онова 4удо на промоция  Joy ).......тук си спомням 4е каzват, да не се полzват паяци, а буталки можело, но Ще се информирам по въпроса.

# 71
Татянка, това със заспиването на ръце наистина е проблем.Но по-сериозен ще се окаже отказването, идея си нямам как става.Просто защото в моментите след спирането на кърменето понякога когато е бил неспокоен и аз съм искала да го гушна и да заспи в мен, друго не мога да предложа, но той се гъне в ръцете ми и не съм успявала.

# 72
Честито на месечковците- Крис, Миленка, Дими и Иван      bouquet

Добре дошли на двете веселушки в нашият отбор  bouquet

# 73
  • София
Честито на Миленка,Крис, Дими и Иван!!!
Добре сте ни дошли, веселушки!

Ние не си знаем резултатите от изследванията, че на нас всичко ни е автоматик - направлението ни отива в лабораторията, ние отиваме там да ни боцнат и резултатите ги изпращат направо на личната. Ако има нещо нередно, тя звъни и казва какво да се направи. Т.е. не мога да се включа в анкетата за хемоглобина.

Абе, ако не се лъжа, в Марсел Тойс съм виждала нещо подобно на 'офиса на Дани' - май на Фишер Прайс беше  newsm78  Погледнах им в сайта-а, ама не можах да го открия, но в магазина има много повече неща. Ето какво има за нашата възраст: http://eshop.marseltoys.com/index.php?cPath=21

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 12:56 от Renkata

# 74
Здравейте.
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ1.Храним се по 5 пъти на ден.
2.Не стимулирам пълзенето, тя си пълзи достатъчно добре и сама.
3.Играе си сама, занимава си се в едната кошара, в другата,в проходилката, в леглото.
4.Играчки купувам всякакви пълни сме с пеещи, не пеещи , шумящи, пищящи.
5.Говориме си да, но не постоянно, аз и казвам нещо, тя ми говори нещо и така.
6.В креватчето не се изправя сама.
7.Седи си сама подпряна на масата или на дивана.
8.В проходилката седи колкото иска.
9.Витамини не давам.

Общи условия

Активация на акаунт