Какво ще купя отново - 5

• 96 006
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • в сърцата на децата <3
Отне ми време, но нали съм упорита и искам да пробвам споделеното в БГ мама, намерих в нашия град продукти на Елко. Пробвахме Московский сервилат и Луканков салам.
Според вкуса у дома - стават за ядене, но не са нещо явно различаващо се от обичайните колбаси, които се предлагат.
Уточнявам, че всеки има различен вкус. Simple Smile
Опитайте домашната луканка, задължително термично обработена (сурова не е нещо впечатляващо, но като се изпържи/изпече е разкош!) Московския и луканковия колбас и вкъщи не се харесват. Домашната и Трапезица са нашите фаворити. Има и по-хубави от тях, естествено, но тези са популярни в магазините и са със сравнително постоянно качество. Луканката силно препоръчвам да опитате запържена на по-дебели парчета и я купи по-мека (не много изсушена).

# 691
И ние харесваме колбасите на Елко- най вече домашната луканка. Московският шпеков салам напоследък го развалиха, в началото беше много хубав. Харесваме и продуктите на Родопа Пазарджик- луканка и салам Закуска.

# 692
  • München, Deutschland
Половинката е взел кашкавал Домлян. Хареса ни. На вкус е узрял, твърд, не се маже по машината за рязане.
+1.
А коя е машината за рязане?🙂
Долче, някаква от комунизма е, много вероятно преди да се родим, ръчна, не електрическа. Не мисля, че може да се купи вече такава. Занесохме си я на вилата (в България) да си я ползваме.

Показвам ти обаче моята в Германия, от която вече години наред съм хипер доволна - и топъл хляб реже без да го склиса, луканки, кашкавали/сирена, домати на напълно равномерни филийки... Изобщо, седи си на плота, защото минимум през ден се ползва.

https://www.amazon.de/ritter-Allesschneider-elektrischer-made-Ge … aps%2C314&sr=8-19

# 693
А как се почистват подобни машини за рязане? Свалят ли им се носовете за миене?

# 694
  • München, Deutschland
Трусно е почистването, забърсвам с кърпи и хартии и гледам след кашкавал да отрежа някакъв зеленчук, за да не останат частички кашкавал. В чинийката отдолу си слагаме лист кухн. хартия, нея я сменяме редовно. Разглобява се иначе, но с отвертка, това не го правим толкова често.

# 695
Нов имаме такава по- простичка. Но в средата на ножа има пластмасова врътка, която като се завърти, ножа се маха и се мие  много лесно

# 696
Определено ще повторя покупката на канадска сьомга от Метро. Много, много вкусна. Нищо общо с масово продаваната норвежка.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 11:56 от Нищо лично

# 697
# 698
  • София
Каква е цената на гюбека?

# 699
Каква е цената на гюбека?
Мисля, че беше към 16лв килограма.

# 700
Май 17 лв., и вкъщи много се харесва, както и кашкавала им.

# 701
Отне ми време, но нали съм упорита и искам да пробвам споделеното в БГ мама, намерих в нашия град продукти на Елко. Пробвахме Московский сервилат и Луканков салам.
Според вкуса у дома - стават за ядене, но не са нещо явно различаващо се от обичайните колбаси, които се предлагат.
Уточнявам, че всеки има различен вкус. Simple Smile
Московският вече не става.Ужасен вкус на опушено ,нищо общо с това което беше

# 702
  • до най-прекрасния мъж
Май 17 лв., и вкъщи много се харесва, както и кашкавала им.
Днес го гледах към 22-23 лв за кг е.

# 703
  • Някъде там
Луканката и бабека на Елко са тези които купуваме най-често. На "Еко Мес" също не са лоши, но "Елко" са по-добри. Другите им продукти не сме пробвали. Интересно ми е има ли голяма разлика в цената на различните места в страната? При нас килограма в момента е 31 лева.

# 704
Приятно изненадана съм от този прах от Лидл. Бих взела отново.

Общи условия

Активация на акаунт