❤И вече коремчето порасна,а октомврийче пола ще показва❤Тема2

• 56 230
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
С тези чайове аз вече се обърках направо кои билки може и кои не може. Във всеки сайт пише различно нещо и като не са от достоверен източник и се чудя на кое да се доверя. Някоя може ли да даде сигурна информация кои са позволени и кои забранени. Смятам, че ще е полезно за всички.

# 436
Здравейте момичета! Мисля че съм писала тук и редовно ви чета! Записвам се с термин 3.10.22 втора бременност 😊

# 437
Момичета, най-накрая завърших процедурата за пренатест с Invitae, остава ми да чакам резултатите и междувременно пиша стъпките долу, защото ще спират тестовете от Европа от 26ти май 2022. Специални благодарности на Елфи, която помагаше и отговаряше на всички въпроси, които изникваха Heart

Ако не ви се занимава с процеса, в Майчин дом все още работят с тях, но освен тези 99 долара, трябва да доплатите 100лв, съответно само ви взимат кръв и те се занимават с всичко останало. Търсете д-р Брадинова.

Процес за самостоятелна поръчка:

Отидете на https://www.invitae.com/hcp и се регистрирайте като HCP/Provider
Отворете етст каталога и изберете Invitae Singleton NIPS (chromosomes 13, 18, 21): https://www.invitae.com/en/providers/test-catalog/test-71001

Отдясно може да изберете какво точно искате да тествате, аз избрах всички възможни + пол (първата или третата опция), като тук са и включените:

Invitae Singleton NIPS (chromosomes 13, 18, 21)
Add-on Sex Chromosome Aneuploidies (WILL report fetal sex)
Add-on Microdeletion Syndromes: Prader-Willi/Angelman (15q11.2-15q13.1), 1p36 deletion (1p36.3-1p36.2), 22q11.2 deletion/DiGeorge (22q11.2), Wolf-Hirschhorn (4p16.3-4p16.2), Cri-du-chat (5p15.3-5p15.1)
Add-on Microdeletion 22q11.2 deletion/DiGeorge

Независимо какво изберете, цената е винаги 99 долара.

Отидете в профила си и си създайте организация на лаборатория или болница, защото в последствие няма да ви позволи да завършите поръчката без избор на организация (тъй като само за медицински лица е реазрешена поръчката).

Ще можете да проследите поръчката онлайн, ще получите и номер на мейл, заедно с потвърждение за регистрация и друг мейл с инструкции как да платите. Заплатете след като се уверите, че пратката вече е минала митниците и пътува към щатите, за да сте спокойни, че всичко на митницата е минало, както трябва. (но преди това има други стъпки)

На 2ри или 3ти ден от поръчката ще получите пакета, имайте предвид, че изпращат с UPS, които понякога не Ви търсят, а просто оставят пратката в офиса до летището и отбелязват, че не си отговаряте на телефона… За връзка с кол центъра: 0700 18 887

Като отворите пакета ще намерите:
3 еднакви документа за митницата, само се подписват и се слага дата
Инструкция за вземане на кръв, която може да дадете на мед. Лице, което ще го направи за Вас (масово лабораториите отказват, защото имат договори с бг посредници…, така че потърсете някой близък или познат)
Готова товарителница за обратното изпращане с тракинг номер
Алумниев плик, в който има охлаждащ гел, сгънат е на 2 и между двете части са 2те епруветки, в които трябва да се вземе поне 7мл кръв и да се надпишат. RQ е номерът, който е на самата поръчка и може да намерите в секция Orders.

Преди да ви вземат кръвта, обадете се на UPS, за да насрочите ден на вземане на пратката, като това трябва да е денят на вземане на кръв или следващия.
Нищо не се заплаща освен онези 99 долара, които споменах, 5 долара от документите за митницата са само за да се покаже, че е пратка с ниска стойност.

След това може да отидете в настройките на профила и в таб Results да направите 1вата опция When I receive results, за да си получите резултатите в момента, в който са готови.

Когато лабораторията получи пробата (обикновено 2 дни след като сте я изпратили), ще ви изпрати мейл, че започват да я обработват. И след това се чака само резултат.

Успех!

# 438
Момичета, изследвали ли сте ТСХ скоро, моето излезе 0.5, което ми се струва страшно ниско...на лекар съм чак вторник..

# 439
Момичета, изследвали ли сте ТСХ скоро, моето излезе 0.5, което ми се струва страшно ниско...на лекар съм чак вторник..
Не мисля,че е притеснително. Фт4 пусна ли?
Аз изследвания всеки месец щитовидните, но съм с Хашимото и се следя.

# 440
Аз го изследвах, когато бях в пика на гаденето и излезе 0.076 нещо такова. После след 10 дни го повторих и беше 0.96. АГ ми обясни, че в началото хормоните се разбъркват от бременността и така и пише и в нета. Тоест повтори го.

# 441
Нищо страшно Simple Smile изчакай си спокойно лекаря във вторник Simple Smile))

# 442
Не се притеснявай, моето беше 0.2 преди месец, докторката ми каза пе не е проблем и след месец да го повтаря онзи ден го повторих и вече беше 1.03 през бременността се променят стойностите 🙂

# 443
Момичета, имам едни упорити гъбички на ноктите на краката Grin дерматолог ми изписа хапчета преди няколко месеца, но съответно забременях малко след това. Та дали случайно имате някакъв опит и знаете ли какво се прави? Поне някаква поддържаща процедура, че положението никак не е приятно.

# 444
Pandapanda90, казвам го с уговорката, че първо се консултира лечение с лекар.
Мисля, че лак е възможна поддържаща терапия. Той е с локално приложение и едва ли навлиза в големи количества в кръвта. Все пак, попитай лекар задължително, защото ми е разсъждение, без да е подкрепено с потвърдена научна информация.

# 445
Панда, аз бих мазала с чаевец (масло от чаено дърво). Прилича на вазелин. Ако си купиш една малка кутийка ще ти стигне за много дълго време.
В нета има много информация, включително и за използването на етерично масло от чаено дърво.

# 446
Мами как се движите с кг? Аз съм в края на 4 месец и от началото съм качила 5 кг. Струва ми се доста. Почнах от 54 сега съм 59. При вас как е?

# 447
Никол  , ти като мене май в двете теми пишеш Simple Smile добре си, спокойно. 5 кг е супер

# 448
И аз съм към +4-5, но честно казано ми се струва много. От друга страна тези месеци си ги прекарах лежайки и ядяйки Joy , в борбата с гаденето и не съм изненадана. Имам около 10 дни до 5тия месец и вече се надявам да спре гадното гадене Disappointed Relieved

# 449
Аз си стоя на -4, но повръщането ми спря преди две седмици и като че ли все още ми липсва апетит. Все пак съм изненадана, защото основно лежа и ям въглехидрати.

Общи условия

Активация на акаунт